Zbrodnie przyszłości

Crimes of the Future
2022
5,5 7,7 tys. ocen
5,5 10 1 7683
6,1 46 krytyków
Zbrodnie przyszłości
powrót do forum filmu Zbrodnie przyszłości

Na film mistrza czeka każdy, kto kiedyś widział jakieś dzieło spod jego młota.

ocenił(a) film na 3
Polindak

Czekałam namiętnie, zwiastun zrobił na mnie duże wrażenie. Teraz jestem w połowie filmu i jestem rozczarowana. Film próbuje być głęboki. Powolny, surowy, nudne dialogi, praktycznie brak muzyki. Uliczki w filmie są sztuczne, widać że wszystko kręcone jest w studiu/teatrze (skojarzenie z Dogville) - nie wiem czy to celowy zabieg? Niektóre ujęcia przywołują na myśl Existenz, nawet gra jeden z głównych aktorów, ale daleko mu do tego filmu. Oglądam dalej, zobaczymy...

ocenił(a) film na 3
Sighma

Obejrzałam. Strasznie się wynudziłam. Film reklamowany jako obrzydliwy, przekraczający granice - aż ludzie podobno wychodzili z kina. Nie... Jeśli spodziewacie się obrzydliwo-fascynujących obrazów, to niestety wszystko już widzieliście w zwiastunie, bo człowiek z uszami na całym ciele był jedynym freakiem w tym filmie.

Jeśli ktoś lubi historie o modyfikacjach ciała itp, polecam film American Mary albo opowiadanie Obiekt seksualny Grahama Mastertona (podobnie jak człowiek z uszami, ale tu jest kobieta z cipkami na całym ciele).

ocenił(a) film na 6
Sighma

"człowiek z uszami na całym ciele był jedynym freakiem w tym filmie"

Nie ma nic więcej? Co to znaczy, że ludziom wyrastają dodatkowe narządy? Gdzie? Jakie? Trzecie oko, dodatkowe cycki, penis na czole? Pytam, bo nie wiem, czy to na moje nerwy. Mogę prosić o spoilery? ;)

ocenił(a) film na 3
potas13

Był jedynym. Innych nie ma. Tzn. jest kobieta z nacięciami na twarzy, ale to słabe. No i ludzie z dodatkowymi narządami ale wewnątrz więc nie widać, tylko o nich mówią. Spokojnie możesz obejrzeć, nie ma nic obleśnego oprócz sceny sekcji, no ale widać że to sztuczny brzuch i sztuczne narządy, nie ma nawet krwi.

Widziałeś Existenz? Brzydziły Cię sceny z dziurką w kręgosłupie lub gdy bohaterka wsuwała tam język? Albo konsole do gry wyglądające jak żywy organizm? W Zbrodniach przyszłości są tego typu sceny. Nie są wstrętne, ale w sumie nie wiem jaki masz próg wrażliwości.

ocenił(a) film na 6
Sighma

Dziękuję. Widziałem "Existenz" i sceny, o których piszesz, mnie nie obrzydzały. Ale już te dziwne, zdeformowane stworki wywoływały pewien niepokój i pamiętam, że zamykałem oczy. Ale jeśli takich istot nie ma oprócz typa z uszami, to się chyba przejdę, żeby wyrobić sobie opinię. Fajnie, że odpisałaś. Pozdrawiam :)