Zdaje się, że chyba lepszy niż niektóre inne polskie filmy ostatnich lat, których nawet tytuły wstyd powtarzać. Zwiastun wskazuje na bardzo dobrze zrealizowane widowisko filmowe o zabarwieniu historyczno-fabularnym, zresztą z bardzo dobrą muzyką, więc nie ma co się uprzedzać, trzeba dać szansę.
A czemu klesze z Torunia dawać szansę ? Biedny jest i musi zarobić ? Tak ewangelia Chrystusa naucza, żeby kler robił karierę filmową jako współproducent . Ktoś się interesuje przejrzystością dochodów tego pazernego pana ?
pisobolszewia zdegraduje kazdą dziedzinę życia w tym nibypaństwie, nawet kino. Po Smoleńsku bedzie próba dalszego karmienia ludzi kiczem, szmirą i pseudopatriotyczno-religijnym bełkotem
Dla mnie zapowiada się na bardzo dobre kino. Można powiedzieć, że ostatnio Polska kinematografia kuleje wypuszczając szmirę i kicz. Ten film (a oglądałem tylko zwiastun) prezentuje się bardzo dobrze, przedstawia obraz historyczny, zarówno z elementami dramaturgii, jak i życia społecznego (wiejskiego) - historycznego. Nie mówiąc o muzyce, która jest wyśmienita. Dla sprawnego kinomana, który docenia wartość rodzimego (ale dobrego kina) będzie to nie lada gratka. Dla kogoś kto lubi amerykańskie kino, przejdzie obojętnie. Ja osobiście jako pasjonat polskiej twórczości, jestem na tak.
Masz prawo, możesz iść na jakieś inne badziewie i wychwalać - ale powiedzmy sobie szczerze, nie świadczyć będzie wtedy o Twoje zdolności do porządnej krytyki
Na filmwebie od 27 stycznia 2017 ...Koledze się chyba wydaje, że wszyscy tu są głupsi od niego ?
Dzięki Bogu takie dzieła jak Kac kupa, Wyjazd integracyjny, Co masz kotku w dup.. itd. to prawdziwe arcydzieła. Nakręcone przez ludzi Rydzyka? Hej, to musi być szmira i kicz.
Nie mam zamiaru tego czegoś oglądać ale wszystko jest możliwe. Jeśli masz rację i to jest jedynie słuszny kierunek naszej kinematografii to chyba wolę Mongolskie reality show o trzepaniu dywanów.