PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=462441}

Zmierzch

Twilight
2008
5,6 337 tys. ocen
5,6 10 1 337184
3,5 51 krytyków
Zmierzch
powrót do forum filmu Zmierzch

Jestem wielką fanką sagi Zmierzch, zarówno książki jak i filmu (no i niesamowitej ścieżki dźwiękowej). Wydaje mi się tylko, że Stephenie popełniła kilka błędów... a przynajmniej jeden. Nie umniejsza to mojej fascynacji książką, ale (może coś źle zrozumiałam) w pierwszej części kiedy Cullenowie są opisywani pojawia się fragment, że Jasper i Rosali są rodzeństwem, bliźniakami, oboje nazywają się Hale, a potem, jak wiadomo, okazało się, że wcześniej nie mieli nic wspólnego ze sobą. Co myślicie?

AngelOfScarletRose

Lubię romantyczne momenty z Edziem i Bellą. Podobała mi się scena w domu Edzia, kiedy grał na pianinie, albo u niego w pokoju...

użytkownik usunięty
AngelOfScarletRose

Nikogo nie wyzywam. Zapytałam tylko grzecznie o incydenty z drzwiami. I lubię Zmierzch. Inaczej by mnie tu nie było...

ocenił(a) film na 6

więc skoro lubisz zmierzch, jest to wątek o zmierzchu, gadamy o zmierzchu to co ci nie pasuje?

ocenił(a) film na 7
AngelOfScarletRose

ej wy TYPIARY naprawde niewiem po co tu piszecie ja wam nie bronie możecie nie lubić zmierzchu ale piszcie gdzie indziej bo my mamy swój temat a wy nam przerywacie

ocenił(a) film na 7
NightGirl

Qrde... To po co ta cała kłotnia? Dobra to piszemy o ulubionych fragmentach tak jak to zaproponowała I_love_bershka .

Mój ulubiony oczywiście na łące xD

ocenił(a) film na 7
NightGirl

*sorry na polanie ^^
.
.
.
.
.........................................

ocenił(a) film na 6
NightGirl

aha zapomniałam o łące! to też mój ulubiony xD szkoda że w midnight sun go nie ma... tzn jest bo czytałam ale napisany przez fana, chociaż nie był zły ale to jednak nie to samo...

użytkownik usunięty
NightGirl

Typiary? WTF?
Nie przerwałam Wam. Gdy tu przybyłam dyskusja była wstrzymana.

ocenił(a) film na 7

dobra DZIEWCZYNY. ogólnie to lubie sie kłócić taka moja natura. Ale teraz to bym sobie popisała coś o zmierzchu i wgl o całej sadze. Wczoraj było fajnie kulturalnie wiec dzis niech tez tak bedzie

NightGirl

NightGirlciu spokojnie:* Niech nas szanują i nasze wypowiedzi. Fanki książek tak się nie zachowują... No to co, kontinuejszyn temat?

ocenił(a) film na 6
AngelOfScarletRose

mam małą prośbę, może mogłybyśmy przejść na konferencję na gg czy coś bo po pierwsze nikt nam nie bedzie przeszkadzał, a po drugie sciągam film i mi straasznie muli komp... pliiis! to chyba nie bedzie problem? ja juz swoje gg podałam jakby co

simpsonka18

Moje gg to: 8747336. Za dużo sobie nie pogadamy, ponieważ muszę napisac wypracowanie z naszego języka ojczystego...

użytkownik usunięty
simpsonka18

Nie, nie! Jesteście gorsze, niż ta emo- dziewczynka, z którą teraz rozmawiam. Idę stąd. Wrócę, gdy nastanie dawny porządek rzeczy.

ocenił(a) film na 7
AngelOfScarletRose

Kontynuujemy ;]
No więc mój ulubiony fragment na łące czy tam polanie... Ahh jest super i w książce i w filmie. Po prostu magiczny. Miałam nadzieję że będzie to też w MS ale się trochę zawiodłam bo było tylko 12 rozdziałów w ebooku i akurat tego jeszcze nie opisała... A szkoda

ocenił(a) film na 7
NightGirl

hmm na forum jest fajnie ale konferencja tez moze byc... moje gygy 7762889. AngelOfScarletRose przyłączaj się ;]

ocenił(a) film na 6
NightGirl

dobra wstrzymałam pozniej pobiore reszte teraz juz mi nie bedzie mulic xD

ocenił(a) film na 7
simpsonka18

no to piszemy dalej ;D
A tak wogóle to jak natrafiłyście na zmierzch? Bo ja całkiem przypadkiem xD

ocenił(a) film na 6
NightGirl

ja też mi poleciła siostra żebym obejrzała, a jak obejrzałam to mi sie spodobało i ściągnęłam ebooki xD ale przed obejrzeniem miałam już zmierzch (film) ale nie chciało mi się czekać az napisy beda w necie i skasowałam xD

ocenił(a) film na 7
simpsonka18

a u mnie to się zaczęło od filmu. Bo chciałam coś sobie obejrzeć i przeczytałam o premierze Zmierzchu więc ściagnęłam. obejrzałam raz potem drugi kolejny i oszalałam :) Potem kupowałam książki na spółe z siostrą cioteczną pościągałam e booki i moje szaleństwo trw xD

ocenił(a) film na 6
NightGirl

heh tez chciałam kupić książki ale szkoda mi money xD jak mam ebooki i biblioteke niedaleko xP

simpsonka18

Zaraz Cię sobie zapiszę:* Czyli co, konferencyjka o zmierzchu?

AngelOfScarletRose

Ja pobrałam sobie film, a że mi się spodbał, to byłam ciekawa podobieństw do książki...

ocenił(a) film na 7
AngelOfScarletRose

możemy zrobić konferencję albo pisać tu mi to obojętne ;]

ocenił(a) film na 6
NightGirl

konferencja bylaby wygodniejsza, moze wejde na web gadu? tam chyba jest xD

ocenił(a) film na 7
NightGirl

Mi się na początku nie chciało czytać książki bo myślałam że film mi wystarczy. Ale jak już przeczytałam to nie mogłam się doczekać kolejnych części. I szybko przeczytałam wszystkie a teraz czytam je od nowa xD

ocenił(a) film na 7
NightGirl

no to robimy konferencje czekam ;] tylko szybko bo niedługo idę na Barwy Szczęścia haha ;D

ocenił(a) film na 6
NightGirl

hihi ja czytałam po nocach bo sie oderwac nie moglam xD
wiecie co ja chyba gygy uaktualnie i zrobimy konferencje okii? wkurza mnie isanie na forum

ocenił(a) film na 6
simpsonka18

minutka i bede na new gg

Nie mam pojęcia, ale wydaje mi się że są tak pewne siebie dlatego że wyszły koszulki Zmierzchu i teraz armia będzie atakowała po ulicach i czują się bezpieczniej, to tak jak policjant bez munduru nic nie warty, ubierze mundur i wszyscy siedzą cicho :)

ocenił(a) film na 8
Uzalezniona

o ile się nie mylę to to forum miało inny temat.... jak zaczęłam je czytać było ciekawie, później śmiesznie, następnie emocjonalnie, a teraz już niesmacznie :/

ocenił(a) film na 7
sisi421

Hmmm >Uzależniona już ci raz mówiłam ale się powtórzę jeśli ci coś nie pasuje to po prostu wypad my tu piszemy o zmierzchu a jak masz coś innego do powiedzenia to przenieś się gdzieś gdzie kogoś to będzie obchodziło bo tu nam po prostu śmiecisz i przeszkadzasz. Miało być o Zmierzchu i niech tak zostanie

NightGirl

hejka moge sie dołaczyć? też jestem fanką zmierzchu, ale z nikim nie można o nim pogadać...

ocenił(a) film na 6
monia___w

pewnie ;) a oglądałaś tylko film czy też czytałaś sagę?

ocenił(a) film na 7
simpsonka18

ejj nie musicie pytać o zgodę na przyłączenie :) to forum jest dla każdego oczywiście dla każdego kto pisze z sensem i na temat xD

NightGirl

To ja też się dołączam i czytałam sagę<za krótki>

ocenił(a) film na 6
wiolusqa

no właśnie xD

ocenił(a) film na 5
NightGirl

NightGirl litości, bo aż mnie mdli. Naskakujesz na innego użytkownika fw zarzucając mu niesłusznie, że nie piszę na temat, a same (chyba nie muszę wymieniać) rozmawiacie przez kilka postów o tym czy zrobić konferencje na gg i czy jedna poczeka na drugą, gdy ta pójdzie się myć. Więc takie moje pytanie, co ma umycie się jednej z was do wątku Zmierzchu.? Macie gg, wymieniłyście je, więc tam dzielcie się swoimi drobnymi sprawami typu "tylko szybko bo niedługo idę na Barwy Szczęścia haha ;D".

Zaraz pewnie wyzwiecie mnie anty fanką zmierzchu, mówiąc że jak nie chcę to nie muszę czytać tego tematu. W tym problem, że znowu byście się pomyliły, a na ten temat wchodzę bo go chcę czytać, ale nie życzę sobie, co z resztą widać, że nie jako jedyna, nic nie wnoszących do tematu waszych wypowiedzi.

A jeśli chodzi o błędy w książce bądź filmie, powstał na ten temat już o wiele szybciej wątek, który radziłabym wam kontynuować. Okażcie trochę więcej klasy i to zróbcie.
http://www.filmweb.pl/topic/1030863/B%C5%82%C4%99dy+logiczne+%22Zmierzchu%22.htm l

ocenił(a) film na 6
minto

ale to były wypowiedzi dotyczące naszej rozmowy o zmierzchu, nikt nie wyskoczył nagle ze spidermanem czy sondą na temat bezrobocia w polsce ;/ i wybacz ale nikt nie będzie cie wyzywał antyfanką zmierzchu, sorry. To nie koncert życzeń, nie zyczysz sobie nie wnoszących nic do tematu wypowiedzi to załóż własny wątek i daj nam spokój.

simpsonka18

Matko ludzie, to jest tylko fw, zwykły temat. Na niego może wejść każdy. I jak zauważyłaś już wcześniej, ja wtrąciłam się do waszej wcześniejszej kłótni, która też chyba nie była za bardzo na temat czyż nie tak? A gdybym wtedy w tej kłotni powiedziała że jestem z Wami to już nie byłoby problemu z tym że pisze nie na temat? Przepraszam ale ograniczacie się tylko do fanów i do nisko położonego intelektualnie kręgu Twilightowców. Z resztą kto tu mówił o przeszkadzaniu? Jak wy rozmawiacie to już nikt nie może napisać nic ?? Myślałam że te czasy już dawno minęły.

ocenił(a) film na 7
GilmoreGirl

Pisać może zapewne każdy. Chodzi o to, żeby pisać kulturalnie i bez wyzwisk. A propos wpadek w "Zmierzchu", to na początku drugiej części Edward mówi, że Voltera jest najbezpieczniejszym miejscem jeśli chodzi o ataki wampirów, że niby Volturi tak o to dbają, a przecież pod koniec mordują całą wycieczkę.

ocenił(a) film na 7
ater11

dobra wiecie co skończcie to gadanie o głupotach bo to już się robi bez sensu piszemy o zmierzchu albo wcale bo nie chce mi się juz tego ciągnąć każdemu coś nie pasuje to ja wam mówię nie pasuje to załóżcie inny temat i będzie po kłopocie ja was nie zmuszam żeby to czytać my piszemy to na co mamy ochotę a wam po prostu nic do tego nie pasuje nie czytajcie i po problemie nie bądźcie masochistami xD ja wrócę jak pojawi się jakaś sensowna wypowiedź bo mam już dość tych wyzywanek. Nie macie nic innego do roboty? I wogóle poziom tej waszej jazdy jest naprawdę niski. Tyle miałam wam do powiedzenia

NightGirl

aż mnie zatkało, nie wiem co powiedzieć.

ocenił(a) film na 8
ater11

ale oni ich sprowadzali a nie mordowali tych miejscowych.... Niejaka Heidi ich zwabiła... ;P

ocenił(a) film na 6
sisi421

no właśnie xD w końcu musieli coś jeść xP ale fajne było to 'zdyszane zajęłyśmy miejsca' jak przecież alice się nie męczy i nie ziaje, szczególnie podczas krótkiego biegu do samolotu xD xD btw fajnie by było sie tak nie męczyć, albo prawie 'sunąć w powietrzu' jak aro xD

ocenił(a) film na 7
simpsonka18

no tak o tym to można tylko pomarzyc xD

NightGirl

jestem
nie pisałam bo byłam odłączona od świata :)

ocenił(a) film na 7
monia___w

Ey wreszcie się pojawił oficjalny zwiastun do KwN !
Ale pewnie też już o tym wiecie xDD Ahh fajny tylko krótki...

ocenił(a) film na 6
NightGirl

ogladalam go xD fajowy xD

ocenił(a) film na 7
simpsonka18

mogliby tam coś z tej Volerry wrzucić bo chciałabym zobaczyć jak to wszystko wygląda xDDD

ocenił(a) film na 6
NightGirl

no właśnie! ale jak jest ten plakat edzia z kwn to on tam za sobą ma jakieś mury to pewnie w tej volterze xD nie moge sie doczekać filmuuu... xD