Nie wiem czy Widziałyście tą gre na temacie Harrego Pottera .Brałam w niej udział całkeim fajne!Polega ona na tym że 1 osoba pisze sie 2 przykłady związane z sagą a 2 osoba pisze co jest lepsze i podaje kolejne 2 nowe przykłady .
Oki To ja zaczynam
Związek Belli i Edwarda czy Związek Alice i Jaspera??
Stracić Bellę z rąk Jacoba... nie wybaczyłby mu i sobie tego...
Bella atakująca Jacoba<po przemianie kiedy się dowiedziała o wpojeniu> czy Bella osłaniająca tarczą swoją rodzinę i przyjaciół podczas bitwy z Volturii??
mysle ze z Alice,
bo Edward od razu wyłapuje mysli ;)
nie było mnie tu długo, wiec mam nadzieje ze nie powtórze pytania :)
być wiecznie młodym w postaci wampira,
czy młodym w postaci wilkołaka i 'sterować' swoim wiekiem(no wiece o co mi chodzi, ze jak sie dlugo nie zamieni w wilkołaka to sie starzeje ;p)
To drugie. Bo w końcu jak chcesz to możesz się zestarzeć albo i nie, a jak jesteś wampirem to ni jak ni siak się nie da.
Bella baletnica czy Bella modelka?
(oczywiście jako człowiek)
jednak modelka,
bo zbyt zgrabnych ruchow to nie miala
wiec w roli baletnicy jej nie widzie ;dd
Carlisle i Renee czy Charlie i Esme ?
deszczowe Forks! w końcu tam wampirki mieszkają xD
a pytanie już zadałam...
ponawiam:
piękność Rose czy dar Alice? co wolałabyś posiadać?
trudne pytanie: OBA. ja k trzeba wybrać to minimalnie lepsze to pierwsze ;)
noc zaręczyn czy noc poślubna Edwarda i Belli ??
gdy skacze z klifu xD
nie wiem może się powtarzam: bella taka troche zwariowana (przy jacobie) czy ta spokojna i poważna (przy edwardzie)?
ja tam ja wole przy edwardzie (szczególnie jak go o coś prosi lub próbuje do czegoś przekonać xD)
iść na babskie zakupy: z Alice czy z Rose ??
Zmierzch jako Bella^^
Rzecz dzieje się potemmmxD Gdy Reenesme dorośnie Bella powinna udawać przed innymi że Reenesme jest jej córką czy siostrą??<głupie ale to brak pomysłów>
Eee... Chyba jednak jako wampir.:)
hmm.. Lasy Forks, czy Port Angeles? (czy to tak sięnazywało? xP Już nie pamiętam szczegółów)
To chyba oczywiste, że z Edwardem... :)
Której lepiej szło w podrywaniu Edwarda: (Oczywiście nie miały szans, ale waszym zdaniem) :P
Kelnerce, czy Sekretarce ;P
Hahh, chyba kelnerce.:)
ee... Kim lepiej być- wampirem, czy półwampirem? Ja chyba wolę to drugie..xP
juz bym wolala z kajuszem bo marek caly czas taki przymulony... dżizas zwariowałabym z nim xD
wolalabys umrzeć przy porodzie renesmee czy nigdy nie spotkac cullenów i nie przezyc tego wszystkiego co przezyla bella wczesniej?
hmm... Jeśli była bym szczęśliwa...to nie spotkać ich i nie przeżyc tego wszystkiego co przeżyla Bella wczesniej. No bo gdyby było do wyboru coś gdzie bym dalej żyła, to bym oczywiście wybrała spotkanie i zaprzyjaźnienie się z Cullenami.:)
hmm.. zakochać (coś jakby wpoić) się w już "zajętym" przez wrogą i mściwą Rose Emmecie, czy w złym, przeciwnym Cullenom Kajuszu?:)
Hm... Gdyby tylko Emmett nie był zajęta (jedna z moich ulubionych postaci z całej sagi ^^).
Nie wiem, czy się nie powtórzę, bo nie czytałam całego tematu, ale...
Jacob:
Miły, zabawny, zwyczajny chłopak z plaży w La Push, nie dający wiary plemiennym historiom
czy
arogancki, intrygujący wilkołak?
ten nie wierzący w plemienne legendy.
Zatańczyć na balu absolwentów z Jasperem vs. Emmetem?
z Jasperem (może Emm to taki misiek do przytulania, ale bałabym się jego, jakby to nazwać, wielkiej postaci)
kto Waszym zdaniem mógł być ładniejszy "za życia" : Edward czy Jasper?
wydaje mi sie ze edward bo jak jako wampir miał więcej 'fanek', to za życia tez musiałby byc ladniejszy
wolalabys wygladac jak esme czy jak alice? (jakby esme bvyla w wieku alice)
Hmm.. Chyba jak Alice.:)
Być w rzeczywistym świecie psem, czy nietoperzem? :)
(bo wilkołaki i wampiry nie istnieją. Noo.. Chodzi mi o takie odpowiedniki w "naszym" świecie xP)
z jednej strony nietoperze to bardzo uzdolnione zwierzęta, jednak psy wzbudzają większe zaufanie niż nietoperze, więc (mimo, że wolę wampirki) wolałabym być psem ( bo owcy wybrać nie mogę).
być zamienionym w wampa w wieku np. 16 lat (jako nastolatka/tek) czy w wieku ok. 30??
chyba raczej 16 :)
wydaje mi się, że wtedy jest więcej możliwości :)
kto lepszy:
Jackson Rathbone jako Edward czy Rob Pattinson jako Edward?
jako żadna mi nie pasuje ale juz wlalabym jako jane
co gorsze: zabic się podczas skoku z klifu czy podczas porodu ness?
podczas skoku z klifu
co bardziej nieodpowiedzialne: przyglądanie się nieznajomym w barze myśląc że byli to ludzie którzy kiedyś chcieli Cię zgwałcić czy poszukiwanie łąki na której kiedyś tam było się z PEWNYM wampirem nie wiedząc nawet gdzie dokładnie ona jest? ;]
to przyglądanie xD ale jak człowiek załamany to do wszystkiego zdolny xD
co gorsze: być niezdarnym wampirem czy słabym wilkołakiem (tzn nie silnym)?
słabym wilkołakiem :)
bo co to za wilkołak, którego może pokonać każdy wampir bez najmniejszego problemu? :)
Charlie jako wampir czy Carlisle jako szeryf? xD
Hmmm... Carlise jako szeryf xD Jest bardzo przystojny, pasuje na policjanta !! bUzz
Wolelibyście dar Belli czy Edwarda ??