Nie wiem czy Widziałyście tą gre na temacie Harrego Pottera .Brałam w niej udział całkeim fajne!Polega ona na tym że 1 osoba pisze sie 2 przykłady związane z sagą a 2 osoba pisze co jest lepsze i podaje kolejne 2 nowe przykłady .
Oki To ja zaczynam
Związek Belli i Edwarda czy Związek Alice i Jaspera??
bella z paulem
bella zdradza edwarda czy edward belle? (które lepsze oczywiscie xD)
Edward Belle... jakoś nie mogłabym patrzeć na cierpiącego Edwarda :D
który podarunek ładniejszy:
drewniany wilk od Jacoba czy diamentowe serce od Edwarda?
(ja bym chyba wolała tego wilka... to było takie słodkie xD)
ja wolałabym dostać serduszko, było słodkie xD
który prezent od Edwarda lepiej Ci sie podobał: diamentowe serduszko czy pierścionek matki (nie patrząc na niego jak na pierścionek zaręczynowy)??
pierścionek oczywiście xD
lepsza przyjaciółka (tak dla ciebie) : leah czy emily?
hmmm... sama nie wiem, ale emily jak dla mnie chyba za spokojna, a leah za bardzo (wydaje mi się, że) pusta.
Która sytuacja na łące ciekawsza?
Z edwardem (w 1 części) czy z Laurentem i wilkami (w 2 części)
chyba ojciec i Esme, no i może Rosalie
kto bardziej do siebie pasuje? Edward do Belli, czy Rosalie do Emmeta???
moim zdaniem rosalie do emmetta bo bella tak naprawde to nie jest taka spokojna, co sie okazalo jak sie zakumplowala z jacobem. a edward taki poważny i wgl xD
która książka lepsza: breaking dawn czy new moon?
Emily...
iść na bal z wampirem który nie umie tańczyć czy iść na bal z wilkołakiem który jest profesjonalnym tancerzem? (takie głupoty bo brak pomysłu na pytanie)
chyba z profesjonalnym tancerzem... chociaż gdyby wampir byłby przystojniejszy^^ kto wieee....
Edward jako człowiek czy wampir??
ładny wilkołak oczywiście xD
jacob z długimi włosami czy z krótkimi? (można popatrzeć na zdjęcia tego lautnera czy jak on tam ma dla porownania)
Jacob z krótkimi ofc ;)
Edward z Tanyą czy Bella z Jacobem? ;D (strasznie głupie, ale to z braku pomysłów)
Edward z Tanayą
Nigdy nie poznać "Zmierzchu" i zyc dalej w błogiej nieświadomości, czy przeczytac i wiedzieć, że niegdy nie będzie się miało takiego życia?
opcja nr 2!! to w ogóle możliwe żyć bez zmierzchu ??!! hehehe żartuje rzecz jasna xD
Bella cierpiąca po odejściu Edwarda czy po rozstaniu z Jacobem (pod koniec zaćmienia) - o czym gorzej/trudniej ci się czytało??
po odejściu edwarda, jak on ją wtedy zostawił to aż się rozpłakałam xD wgl to ja często płakałam czytając sagę xD
co bardziej zraniłoby jacoba: renesmee w przyszłości zakochująca się w innym facecie czy śmierć belli?
Renesmee zakochująca się w innym facecie...
Jak myślicie?? Czy Edward dobrze zrobił zapraszając na wesele Jacoba??
Renesmee zakochująca się w innym facecie...
Jak myślicie?? Edward dobrze zrobił zapraszając Jacoba na wesele??
Myślę, że tak, ale konsekwencje były niezbyt ciekawe.;)
ee... Bella jako rozpieszczona, cukierkowata blondynka (bez urazy dla osób o tym kolorze włosów xP) czy Bella jako ciągle uśmiechająca się jak idiotka, przebojowa i zarazem bardzo głupia dziewczyna? :)
żadnej bym nie zniosła, orginał najlepszy.
Edward gejem, czy Jacob transwestytą? [co byłoby gorsze.]
hmmm... sama nie wiem
Nie mam zielonego pojecia, bo obie postaci nie są mi na ręke ;P
W której sytuacji Rosalie jest lepsza?
Gdy opowiada swoja historie Belli, czy gdy broni ją przed rodziną, gdy Bella była w ciąży?
Gdy broni ją przed rodziną, gdy Bella jest w ciąży ;)
co byłoby bardziej straszne: Emmett zrywa z Rose czy Jasper zrywa z Alice?
Hmmm ... Chyba jednak gdyby Emmet zerwal Rose ...
A pytanie ...
Gdyby Bella nie zakochała się w Edwardzie to lepiej żyby pokochała Emmeta, Carlisle'a czy Jaspera?
emmeta chyba
lepiej zagrała Twoim zdaniem w filmie aktorka grająca: Esme czy Rose ?? (wybrałam te dwie bo było ich mniej więcej po równo w filmie) ;)
aktorka grająca Rose :))
no to skoro jesteśmy przy aktorach to:
aktor grający Emmetta czy Jaspera? :P
unikałabym jessici, bo jest fałszywa. a rose lubie xD
wolicie zmierzch film czy książkę?
Renee z carlislem. Ciekawa parka by wyszła.
Więcej akcji w książce (zdarzeń epizodycznych), czy bardziej rozbudowane charaktery bohaterów?
sorki twoj post wskoczyl pozniej i go nie widzialam
wiecej akcji, a moje pytanie juz zadalam xD
książkę, ale film jest ok
którego filmu bardziej nie mogłaś/nie możesz się doczekać: zmierzchu czy księżyca w nowiu??
Ja również o "Zmierzchu" nic nie wiedziałam, więc nie czekałam na niego ;P
Najbardziej wzruszający moment:
Gdy Edward zostawił Belle, czy ich Ślub??
Raczej moment kiedy Edward ją zostawia jest smutny a nie wzruszający wiec wybieram ślub...
kiedy bardziej żal Ci Jacoba:
kiedy Edward wraca czy kiedy dowiaduje się o ślubie Belli i "Pijawki"?
kiedy edzio wraca, bo tego slubu w sumie mogl sie domyslac wiedzial ze nie ma za duzo szans
co bardziej wkurzajace- niezdarność belli czy to że ona sie wszystkim przejmuje i cierpi jak inni cierpią ;/
to że ona wszystkim się przejmuje i cierpi jak inni cierpią.
co lepsze: ciemnoskóry Edward, czy blady Jacob?
ciemnoskóry Edward
co gorsze: Żarty Jacoba o blondynkach czy traktowanie Jacoba jak psa przez Rose?
Traktowanie Jacoba jak psa przez Rose.
Bella ginąca podczas porodu Reneesme walcząc o przeżycie córeczki, czy zabita przez Victorię nie chcąc dopuścić jej do Edwarda?
Emmettem! przynajmniej byłoby śmiesznie xD
Edward który czyta Ci w myślach czy Edward który nie może tego robić? który lepszy?
oczywiście, ten który nie może.
Edward największym leniem pod słońcem (takim, któremu się nawet ręki podnieść nie chce) vs. Jacob pedantem
[który gorszy]
Hmmm... głupie pytanie bo żadne z nich się nie zdaży.
Ale gorszy Edward leń.
Co było gorsze dla Edwarda?
Gdy całowała się z Jacobem, czy gdy Jackob ogrzewał Belle w namiocie??