PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32389}

Znamię

Dragonfly
2002
7,1 34 tys. ocen
7,1 10 1 33775
6,4 5 krytyków
Znamię
powrót do forum filmu Znamię

Ciąża

użytkownik usunięty

Dlaczego kobieta w zaawansowanej ciąży leci do kraju trzeciego świata, aby pracować w niebezpiecznych warunkach?

bo jest lekarzem i chce pomagać innym+tego od niej wymagają.

użytkownik usunięty
expensive94

Jeśli więc ktoś decyduje się zostać lekarzem, to musi się liczyć z poświęcaniem swojego zdrowia i życia (a w tym przypadku nie tylko swojego)?

dla jaj

ocenił(a) film na 9

Chyba tej kobiecie mąż to odradzał i chyba jasno było widać w filmie co mu odpowiedziała.Masz zresztą odpowiedzi powyżej.:)Pozdro:)Chyba:)

użytkownik usunięty
MartiniKS

To, co mu odpowiedziała było, jak dla mnie, mało racjonalne.

ocenił(a) film na 8

Dla Ciebie, widocznie dla Niej nie...

uwieziona

jeżeli ktoś chce pomagać ludziom to ciąża to nie problem;)

ocenił(a) film na 8
expensive94

No tak, bo przecież wszystkie kobiety są takie same i każda ciąża przebiega tak samo;)

uwieziona

najwyraźniej ta przebiegała dobrze...

ocenił(a) film na 8
expensive94

Co nie zmienia faktu, że Twoje poprzednie twierdzenie nie jest prawdą logiczną w związku z tematem, do którego się odnosi;)

uwieziona

no chyba nie. skoro kobieta byłą lekarzem i chciała tam jechać mimo odmowy męża to jej sprawa? najwyrażniej jej ciąża w tym nie przeszadzała, to nie jest jakas choroba ; o

expensive94

+ rozumiem o czym mówisz, że to było niebezpieczne, że zagrażało życiu, ale to była jej decyzja więc po co to roztrząsać? Może niektórzy by postąpili inaczej, a jeszcze inni tak samo, to jest tylko film, w realnym świecie może postąpiła by inaczej.

ocenił(a) film na 8
expensive94

A nie sądzisz, że dziecko było wspólne, Oni byli w związku więc to powinna być Ich wspólna decyzja? W realnym świecie ludzie różnie postępują. A w poprzednim poście do którego się odwołałam mówiłaś ogólnie, a nie konkretnie o Niej.

użytkownik usunięty
expensive94

Ciąża to nie choroba, ale na pewno większa odpowiedzialność.

ocenił(a) film na 3

Bardzo dobrze powiedziane.

ocenił(a) film na 8

Popieram-za siebie, ale przede wszystkim za nowe życie. Poza tym w ciążę zachodzi się razem. To że kobieta nosi dziecko i musi znosić ciąże i poród nie daje Jej prawa do tego, aby sama bezdyskusyjnie decydowała o wszystkim związanym z dzieckiem, oczywiście jeśli ojciec jest w porządku, bo różnie bywa. Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
expensive94

Jeżeli ktoś chce pomagać ludziom, to nie musi wcale wyjeżdżać za granicę. Nie musi nawet być lekarzem.

ocenił(a) film na 2

Przez cały film się nad tym zastanawiałam i doszłam do wniosku, że... nie wiem. Ale to było tak lekkomyślne i poniekąd samolubne zagranie z jej strony, że aż mi trudno uwierzyć, że ona mogła myśleć w taki sposób. Nie pomyślała o tym, że jeśli coś się jej stanie to mąż nie tylko straci ukochaną osobę ale i ich wspólne dziecko.
Dziwie się też, że ktoś pozwolił jej tam jechać. Przecież taka niebezpieczna misja, na jaką się wybrała, to nie jest coś dla kobiety, która niebawem urodzi.

ocenił(a) film na 9
szepcik

raz ze niebezpieczna misja, dwa kobiety w zaawansowanej ciazy NIE MOGĄ latać, nie weszłaby na pokład zadnego samolotu
... trzy to tylko film :)

jadąc tam nie wiedziała jeszcze że była w ciąży. Była tam długi okres, podczas którego ciąża się rozwinęła. Poza tym, jej mąż był zaskoczony kiedy zobaczył dziecko, bo nie miał pojęcia o jego istnieniu ;)

ocenił(a) film na 7
autobobil

Właśnie :) Jestem tego samego zdania.

użytkownik usunięty
autobobil

O ile pamiętam, oboje wiedzieli, że będą mieli dziecko. Jest chyba o tym mowa w scenie, w której żona się pakuje (?) i kłóci się z mężem o wyjazd. Poza tym, zamówiła paczkę z zabawkami dla dziecka.

ocenił(a) film na 3
autobobil

Bzdura, wiedzieli obydwoje, nawet o to się spierali.

ocenił(a) film na 10
autobobil

Facet jest zawsze zaskoczony:
"To moje ?!"

ocenił(a) film na 7

To była jej praca, którą kochała, nie myślała o najgorszym uznała wyjazd, jak każdy inny wcześniej. Idąc, czy jadąc tu do pracy również można nie wrócić i zginąć wszelaki sposób więc będąc w ciąży nie powinna jechać do pracy nawet tramwajem bo jak zginie to mąż będzie miał ją i dziecko na sumieniu. Taki los, straszny ale być może nie można od niego uciec.
Można pojechać na wojnę, rozminowywać bomby, nawet ulec wypadkowi ale przeżyć, a póżniej w swoim kraju na prostej drodze przewrócić się nieszczęśliwie i tego nie przeżyć.

użytkownik usunięty
sylbow

To wszystko prawda, ale tam, dokąd się udała, nie miała zapewnionej takiej opieki prenatalnej jak choćby w USA.

A była w zaawansowanej ciąży?

użytkownik usunięty
psychopath

Było to po niej chyba widać. Wydaje mi się, że miała duży brzuch przed samym wyjazdem.

ocenił(a) film na 1

Bo to wyjątkowo głupi film jest - cała tajemnica.

ocenił(a) film na 3
bunnylune

Zgadzam sie, tylko co w tym gniocie robił Costner?

ocenił(a) film na 2
bunnylune

i ta koncepcja mi się podoba :)

ocenił(a) film na 10
bunnylune

Debilny po prostu.

ocenił(a) film na 9

ciąża nie choroba

użytkownik usunięty
justy_maje

Owszem, ale odpowiedzialność już na pewno większa niż zwykle.

ocenił(a) film na 9

litości, to film..., fajnie się ogląda, dajcie spokój kobiecie... niektóre kobiety robią co chcą ze swoimi dziećmi, lepiej jak zabierają je w brzuchu do Afryki niż zostawiają na śmietniku ( jakby przypadkiem mogło chodzić o prawdziwe zycie a nie filmowe ;]

użytkownik usunięty
justy_maje

Może się trochę czepiam, ale dla mnie jest to przegięcie.

ocenił(a) film na 10

Przeciągnięcie struny, albo przegięcie pały.

ocenił(a) film na 7

Przecież mogła polecieć tam gdy była np w 4,5 lub 6 m-c... kto wie ile ona tam była?

bo to jest film ¦)

Też się nad tym zastanawiałam bezsens... powinni zrobić że wyjechała nie wiedząc o tym i mężowi nie napisała, była do końca ciąży i urodziła tam...

użytkownik usunięty
777temida

Musiałaby tam być dość długo, żeby urodzić, a nie np. poronić, a przed wyjazdem w ogóle jeszcze nie wiedzieć, że jest w ciąży.

No właśnie tak mi się wydawało... że nie było widać.

użytkownik usunięty
777temida

Mnie się wydaje, że było widać. Jak się pakowała i kłóciła z mężem, to wyglądało, że ma dość spory brzuch.

Bo to Amerykanie.

użytkownik usunięty
Natass

Ciekawe:)

Ponieważ niektórzy ludzie poświęcają siebie, by ratować innych. Jakkolwiek dla nas może być to idiotyczne, ale jestem przekonany, że na świecie istnieją tacy idioci.

użytkownik usunięty
YetQ

W tym przypadku poświęcali nie tylko siebie, ale rzeczywiście są tacy ludzie.

bo jest idiotką która naraża swoich bliskich w zamian za socjalistyczne i komunistyczne bełkoty

ocenił(a) film na 2
markin

zmień dilera

schschfikation

a to legalne ? Bo ja na ZUSie jadę