PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=632419}

Zniewolony. 12 Years a Slave

12 Years a Slave
2013
7,5 153 tys. ocen
7,5 10 1 152826
7,1 73 krytyków
Zniewolony. 12 Years a Slave
powrót do forum filmu Zniewolony. 12 Years a Slave

!

ocenił(a) film na 8

Najlepszy film roku?Oj,nie bardzo.I znowu Akademie poniosła fantazja,ale historia lubi się powtarzać.

Berith7777

Genialny Fassbender i genialna muzyka !

ocenił(a) film na 8
Ext_3

"Genialne" to zbyt duże słowo.

ocenił(a) film na 8
Ext_3

PS
Widzę,że jesteś z tych osób które rzucają dziesiątkami na prawo i lewo.
Dlaczego uważasz,że ten film zasługuje na ocenę 10/10?

ocenił(a) film na 8
Ext_3

Tak przypuszczałem,że Twoje 10-tki to niczym uargmentowane widzi-misie.

ocenił(a) film na 8
Ext_3

szkoda tylko że to co uważasz w tym filmie za genialne nie otrzymało oscara więc Twoja argumentacja chyba nie jest trafna :)

Berith7777

Prawda jest taka,że w wyścigu Oscarowym im film bardziej amerykański, tym prędzej wygra. Nie chodzi tylko o produkcję amerykańską, ale o to,ze jest to film o USA i historii tego kraju. W zeszłym roku było prawie pewne ,ze wygrają albo "Django " albo "Operacja Argo" . Padło na to drugie (szkoda). Ogólnie "Zniewolony" jest świetnym filmem, ale taki "Django" moim zdaniem, mimo odmiennej konwencji i całego stylu był lepszy, nawet w ukazaniu niedoli czarnoskórych niewolników. Jakoś strasznie mnie to nie wkurza, choć fakt, ja dałbym Oscara za najlepszy film czemu innemu. Ale lepiej "Zniewolony" niż nijaki "American Hustle" , broniący się w miarę trójką aktorów

ocenił(a) film na 8
awksom

Ja widziałem cztery filmy z nominowanych i uważam,że "Her" powinien dostać tę nagrodę.

Berith7777

ja nie pamiętam ile widziałem (4, 5, 6) , ale fakt "Her" było najlepsze

Berith7777

Filmem roku pozostanie Wilk z Wall Street a nie jakaś tandeta robiona pod publiczkę :-)

ocenił(a) film na 8
gortat

Nie widziałem jeszcze "Wilka..."
Nazwanie tego flm tandetą to spoer nadużycie i przejaw ignorancji.

Berith7777

Wyrażanie własnej opinii to szczerość, przynajmniej mnie jej nauczono.

ocenił(a) film na 8
gortat

I co w związku z tym?

Berith7777

Nie będę pisał dlaczego uważam ten film za wydmuszkę, tandetę bo zrobiłem to już w odpowiednim temacie.

ocenił(a) film na 8
gortat

W porządku.To powiadasz,że "Wilk.." uznajesz za najlepszy filmz nominiwanyh?Zobaczymy.Widzałeś "Her"?

Berith7777

Niestety nie widziałem całego dlatego ciężko mi się wypowiedzieć. Z tego co pamiętam film miał ciekawy pomysł ale nie mogłem przebrnąć do końca.

ocenił(a) film na 8
gortat

Gdybyś się zdecydował na powót do filmu to polecam zobaczyć go sobie w nocy i samemu-to idealny klimat dla tego obrazu.Oscar zasłuzony.