Nastawiłem się na ciężki film, ale nie sądziłem, że będzie mi się aż tak dłużył. Temat trudny i ważny, szczególnie dla amerykańskich widzów, ale czegoś mi w tym filmie brakowało. Miał parę naprawdę mocnych scen, ale jednak, po filmie, który zdobył Złoty Glob spodziewałem się czegoś więcej. Mam wrażenie, że tak naprawdę nagrodę tą dostał jedynie za poruszany temat. Jak dla mnie jest to najgorszy ze wszystkich nominowanych w tym roku filmów.
Też myślałam, że film będzie lepszy. Tak naprawdę to strasznie się dłużył i był nudny. Zgadzam się z Tobą z tym, iż nagrodę dostał za poruszany temat, bo szczerze mówiąc nie wiem za co by innego. Trailer wprowadził mnie w błąd.
To nie jest kino akcji lecz dramat. Genialnie opowiedziana historia z genialnymi kreacjami. Polecam takze troche poczytac o niewolnictwie w USA. Najlepiej "Korzenie" Haley'a lub "Prawo poludnia" Hurny'ego.
Nie wątpię, że film bardzo realistycznie oddał realia niewolnictwa w USA. Sama historia też jest niesamowita i na pewno godna nakręcenia, ale jednak czegoś mi tutaj brakowało. Jakieś małej cząstki, która bardziej przykułaby widza do ekranu. Ciężko mi powiedzieć co to jest, ale wiem, że na dobrych dramatach sam nie mogę się oderwać i oglądam je jednym tchem, a tutaj momentami naprawdę byłem mocno znudzony.
właśnie widzę kto tu zaniża poziom dyskusji. Dobrze że ty jesteś mistrzem w ocenianiu filmów. Popieram wiadp1. Film długi i nudny.
Nie w każdym filmie wyznacznikiem oceny musi być walka na karabiny czy miecze. Walka psychologiczna też ma wysoki poziom. Ale ty tego nie rozumiesz. W takim razie stul dzióbek i cicho.
Dlaczego? Przecież według skali Filmwebu oceniłem ten film jako niezły. To nie jest negatywna ocena. Nigdzie nie powiedziałem, że ten film jest słaby, po prostu jak dla mnie czegoś temu filmowi zabrakło. Jeżeli film nie potrafi mnie przykuć do ekranu nigdy nie ocenię go wyżej niż 6. Wtedy przeważnie daję jeszcze niższą ocenę, ale w tym przypadku doceniłem pozytywne aspekty tego filmu, takie jak interesująca historia oparta na faktach, problem, który pokazuje, bardzo dobrą grę aktorską.
Widziałem inne twoje oceny. Zbyt duża rozbieżność w ocenie jest między nimi a tym. Popełniłeś błąd bo powinieneś dać 7. Ciągle możesz to naprawić.
Ciekawe spostrzeżenia.... Może tak skorygujesz wszystkie moje oceny? skoro ty wiesz lepiej co innym sie podoba
O i właśnie strzeliłeś sobie gola! Nie ocenia się filmów pod względem czy się podoba czy nie, tylko reżyserie, scenariusz itp. Tacy jak ty powinni niezwłocznie opuścić filmweb.
A mnie zabrakło chociaz jednego porządnego Amerykanina na Południu, wszyscy tam źli i okrutni. Przepraszam był jeden, ale ujęcie z daleka, ten od Murzynki pijącej kawę na tarasie, chociaż może to był Żyd ?
Nie wiem czy nie dojrzałam, widziałam kilka filmów o niewolnictwie i co nie co czytałam na ten temat. Kiedyś bardziej poruszały mnie takie filmy, może były lepsze, ten był po prostu nudny i tyle. Ile razy można poruszać ten sam temat?!