To jest śmieszne i chyba nawet nie muszę tego tłumaczyć.
Ktoś, kto nie ma do tego emocjonalnego stosunku. A ten facet jest potomkiem niewolników i żyje w kulturze, gdzie rasizm, choć zamaskowany, jest wciąż żywy.
To jak rozumiem my, Polacy, nie powinniśmy kręcić filmów o okupacji wojennej naszego kraju, bo mamy do tego emocjonalny stosunek? Albo filmy o homoseksualistach powinni kręcić tylko 100% hetero? Poza tym McQueen jest Anglikiem i (chyba) nie jest potomkiem niewolników.
no wlasnie tym zdaniem pokazales kto jest rasistą. Lecz swoje uprzedzenia w inny sposob
Zdajesz sobie sprawe, że Steve McQueen jest brytyjczykiem więc nie jest potomkiem amerykańskich niewolników? Może warto poczytać zanim coś pier*olniesz.
Jakkolwiek by to hie brzmiało zgadzam się z Jasiu15, choć z innych powodów (zgadzam się również ze Sqrchybyk)
hahah wiekszej bzdury dawno nie slyszalem. Czyli załóżmy filmy biograficzne nie moga byc krecone przy ingerencji rodziny bohatera filmu bo majaja do tego stosunek emocjonalny. Ty wez sie w dekla puknij.
doskonale zrozumiałem, tylko, że ten dekiel jest znanym rasistą na filmwebie. Nie raz z nim pisałem, a on obnażał swoje tępe rasistowskie pobudki. Przykładowo sugerował kiedyś, że czarni nie powinni dostawać oskary.
a swoja drogą to idac jego tropem to tacy Polacy nie powinni robić filmów o 2giej wojnie światowej, o Katyniu, Powstaniu Warszawskim, ks Popiełuszce itp itp
JA znanym rasistą? Ja mam murzynów w rodzinie. Kocham ich jak swoich. To ty jesteś znanym paranoikiem i pieniaczem.
wiele razy widzialem jak obrazasz czarnych, jak chociazby, ze nie powinni dostawac oskarow, ze co to za czasy, żeby czarny dostawal oskara. Maluczki ludziku, zamilcz...
A ty black bastard to czarny jesteś ? ( chociaż po nicku wnioskuje że lubisz czekoladę ) prujesz się do każdego kto ma inne zdanie na temat czarnych niż poprawność pozwala.
Jest różnica między rasizmem a świadomością jeszcze "niedorozwinięcia" w niektórych sprawach. Coś takiego następuje gdy jakieś zmiany za szybko zachodzą w różnych krajach, warstwach społecznych czy poglądach. Nie widziałam jeszcze filmu więc tylko przypuszczam że autorowi o to chodzi. Zostało tu powiedziane, że jak tak to Polacy powinni nie kręcić filmów o IIWW czy powstaniach. Może jest to za mocne stwierdzenie ale widać u nas na tym przykładzie jak względem jak wolno przechodzą zmiany w świadomości i patrzeniu na daną sprawę. Czarnoskóry twórca na pewno będzie patrzył na sprawę inaczej, bo jak w Polsce sprawa powstać itp zaczyna już trochę się zmieniać tak w kwestia różnic kolorów skóry w Ameryce i na starym kontynencie zawsze gdzieś tam się pokazuje w mniejszym lub większym stopniu.
Nikt nie ma w sobie jako takiej abstynencji emoclonalnej do tametu rasizmu. Przeciez kazdy ma jakies subiektywne podejscie do tego aspektu, wiec czy film robia biali czy czarni nie ma w tym momencie zadnej roznicy. Tylko prymitywne jednostki jak autor tematu moze twierdzic inaczej, lub kompletny rasista. Jest to mechanizm obronny, przed tym czym niby czuje sie taka osoba zagrozona.
Nie zgadzam sie, zeby czarni byli wiekszymi rasistami od bialych, historia temu przeczy. Wszelkie rasistowkie organizacje i ruchy to wynalazki bialych. KKK, Nieowlnictwo, segregacja rasowa itp. Jakie mieli czarni organizacje rasistwoskie? Czarne Pantery mogly byc podejrzewane o to, ale oni walczyli z segregacja rasową i prawami, ktore sie nalezaly tak samo czarnym jak kazdym innym. A,że robili to bardziej radykalnie niz taki Martin Luther King to juz ich sprawa.
Wiekszosc filmow o niewolnictwie jest zrobiona przez bialych i jakos nikt sie nie czepia tego faktu, to juz jest przejawem rasizmu. Bialy moze a czarny nie bo rzekomy stosunek emocjonalny kloci sie z ideologia tworzenia filmow ? No sorry, ale najlepsze filmy powstawaly przy pelnym stosunku emocjonalnym. Jak wyjasnieliem wyzej emocjonalny stosunek nie ejst zadnym argumentem, bo kazdy stoi po jakiejs stronie barykady.
Nie mówię o podejściu emocjonalnym bo mniejsze lub większe ma każdy do wszystkiego ale o tym że trudniej mam nabrać dystansu do danej sprawy zwłaszcza jak jest ona codziennie rozdrapywana.
1:0 dla black_bastard ;)
Moim zdaniem autor kieruje się dosyć dziwną logiką... Wnioskuje po jego wypowiedzi, że lepiej było by gdyby film nakręcił biały... Tylko co to w zasadzie zmienia? Nie kolor skóry tworzy emocjonalne podejście do tematu. Są miliony białych, którzy mają emocjonalne podejście, bo z jakichś sobie tylko znanych pobudek są rasistami i są miliony białych, którzy zaciekle bronią czarnych- też mają tam jakieś emocjonalne pobudki. Myślę, że za zrobienie tego filmu, nie mógł się wziąć człowiek- bez "emocjonalnego podejścia" do rasizmu, bo wyszło by raczej słabo. Aczkolwiek Kolonko twierdzi, że największymi rasistami są właśnie czarni ;) Może coś w tym jest... Chodzi mi o odgrzewanie wciąż tego samego tematu, przerabianie go na tryliard sposobów, dobrze, że film ma chociaż jakieś tło historyczne, bo inaczej nie chciało by mi się oglądać.
Jeżeli ktoś nie widział to polecam filmik Kolonko, o tym kto jest prawdziwym rasistą w USA.... Trudno się z nim nie zgodzić, nawet stojąc obok tematu rasizmu całkiem obojętnie.
Nikt nie ma w sobie jako takiej abstynencji emoclonalnej do tametu rasizmu. Przeciez kazdy ma jakies subiektywne podejscie do tego aspektu, wiec czy film robia biali czy czarni nie ma w tym momencie zadnej roznicy. Tylko prymitywne jednostki jak autor tematu moze twierdzic inaczej, lub kompletny rasista. Jest to mechanizm obronny, przed tym czym niby czuje sie taka osoba zagrozona.
Nie zgadzam sie, zeby czarni byli wiekszymi rasistami od bialych, historia temu przeczy. Wszelkie rasistowkie organizacje i ruchy to wynalazki bialych. KKK, Nieowlnictwo, segregacja rasowa itp. Jakie mieli czarni organizacje rasistwoskie? Czarne Pantery mogly byc podejrzewane o to, ale oni walczyli z segregacja rasową i prawami, ktore sie nalezaly tak samo czarnym jak kazdym innym. A,że robili to bardziej radykalnie niz taki Martin Luther King to juz ich sprawa.
Wiekszosc filmow o niewolnictwie jest zrobiona przez bialych i jakos nikt sie nie czepia tego faktu, to juz jest przejawem rasizmu. Bialy moze a czarny nie bo rzekomy stosunek emocjonalny kloci sie z ideologia tworzenia filmow ? No sorry, ale najlepsze filmy powstawaly przy pelnym stosunku emocjonalnym. Jak wyjasnieliem wyzej emocjonalny stosunek nie ejst zadnym argumentem, bo kazdy stoi po jakiejs stronie barykady.
Czarne Pantery to bandyci. Pod przykrywką "walki o równość" dokonywali rozbojów i strzelanin. Dziś natomiast ciągle są aktywni, a każde ich "dzieło" można streścić jednym, nagminnie używanym przez nich zdaniem: "Kill crackers" [cracker - w slangu biały]. Dziś aktywnie nawołują do mordowania białych i gdyby nie stopień kontroli w USA, to mielibyśmy drugie RPA w którym co dzień ginie 20 białych (choć trzeba nadmienić, że czarnych ginie 30 dziennie), a zamiast szyldu Hollywood byłby kolejny pomnik Plaasmorde (który swoją drogą ma już 4 000 krzyży...)
Rasizm? Jak można nie być rasistą kiedy czyta się oficjalne statystyki Szwecji czy USA i czyta o kolejnych gwałtach na białych i latynosach dokonanych przez czarnych lub pladze gwałtów na Szwedkach dokonanych przez somalijskich murzynów. I nie można mówić, że to wina społeczeństwa, religii, komunizmu czy czegoś tam jeszcze, ponieważ murzyni są UPRZYWILEJOWANI w USA - poza usunięciem "nigger" ze słownika i forsowania określeń pokroju Afro-amerykanin czy Amerykanin karaibskiego pochodzenia czarni mają łatwiej w szkołach, łatwiej im trafić na uniwersytet, a wiele zakładów pracy ma nawet założony "race-mix" w jeśli jest biały i murzyn o podobnym CV to zawsze wybiorą czarnego. Jak można nie być poirytowanym, kiedy rozumie się, że większość czarnych, którzy studiują dostali się dzięki punktom za kolor skóry... punkty za kolor skóry... przecież TO JEST RASIZM - jawne dawanie ulg jednej grupie na niekorzyść pozostałych grup (i nie mówię tylko o białych). I nie można mówić, że nie ma równych szans, bo ilość programów wspomagających, wyrównujących i dających szanse samorozwoju dla murzynów jest po prostu zatrważająca...
Dziś czytamy o 3 murzynach którzy zamordowali strzałem w plecy Australijczyka, czytamy o gangach w murzyńskich gettach, ale z jakiegoś powodu, po dziś dzień wałkowane są tematy pokroju Trayvon kontra Zimmerman i widzimy ukrzyżowanie białego przez media, a później nagle okazuje się, że Trayvon był chuliganem i został na kopach wyrzucony ze szkoły, a Zimmerman zastrzelił go w samoobronie na co wskazują rozległe obrażenia głowy.
I co? I murzyni dalej forsują swoją wersję i w powstającym muzeum murzynów w USA będzie nawet bluza tego chuligana jako symbol rzekomej nienawiści rasowej do biednych murzynów co tylko z paczką Skittelsów sobie po ulicy chodzą.
A Michael King (znany pod "pseudonimem artystycznym" Martin Luther King)? Otóż FBI śledziło nieskazitelnego laureata Nobla i miało bardzo ciekawe info na niego:
-miał bliskie powiązania z KOMUNISTAMI (tak jak zbrodniarz Mandela) i w zamian za "dotacje" rozdawał komunistom miejsca w kościele dzięki czemu oni mogli głosić idee Marksa szerszej publiczności. Fakt, że do 2027 teczki o Kingu są TOP Secret mówi samo za siebie.
-miał OBSESJĘ na punkcie białych prostytutek z których usług korzystał całkiem regularnie wykorzystując pieniądze z donacji na kościół. Trzeba przyznać tutaj, że był z niego ogier, bo miał w zwyczaju zamawiać 2-3 na noc. Ale nie to jest najważniejsze. Ważniejsze jest to, że ZDARZAŁO MU SIĘ BIĆ BARDZO BRUTALNIE OWE KOBIETY, co wspomniane jest również w teczkach FBI.
Nie powinno więc dziwić, że są ludzie, którzy chcą obalić debile święto w USA znane jako dzień Luthera Kinga.
Jak przy takim ogromnie przestępstw nawet wśród najważniejszych figur można przejść bez zmrużenia oka i nie chcieć bronić własnej rasy, która jest przedmiotem ataku?! Ach... zapomniałem, przecież tylko murzyni mogą być atakowani na tle rasowym, w drugą stronę to już nie działa, bo przecież 270 lat temu był wyzysk...
I żeby nie było, od razu piszę - nie mam nic do nikogo i mam w dupie czy ktoś jest azjatą, murzynem czy kosmitą, mieszkam z studentem z Ghany i mamy bardzo przyjazne relacje. Jedyne co tu chcę zademonstrować to niezgodę i opór do tego co nam wszyscy wokoło próbują wmówić - że rasizm i przestępstwa na tym tle to domena białych i że mamy się codziennie bić w pierś i przepraszać, bo przecież 300 lat temu w stanie, w którym nigdy nie byłem, w kraju, który odwiedziłem 2 razy w życiu była sobie farma na której wyzyskiwano murzynów...
"Dziś natomiast ciągle są aktywni, a każde ich "dzieło" można streścić jednym, nagminnie używanym przez nich zdaniem: "Kill crackers" [cracker - w slangu biały]. Dziś aktywnie nawołują do mordowania białych i gdyby nie stopień kontroli w USA, to mielibyśmy drugie RPA w którym co dzień ginie 20 białych (choć trzeba nadmienić, że czarnych ginie 30 dziennie), a zamiast szyldu Hollywood byłby kolejny pomnik Plaasmorde (który swoją drogą ma już 4 000 krzyży...)"
Czlowieku nie ma juz Czarnych Panter jako tako, sa jakies grupy bojowe, ktore nie maja nic wspolnego z prawdziwymi panterami z lat 60-70 skad ty te dane masz, chyba z literatury sci-fi hehh.
"Rasizm? Jak można nie być rasistą kiedy czyta się oficjalne statystyki Szwecji czy USA i czyta o kolejnych gwałtach na białych i latynosach dokonanych przez czarnych lub pladze gwałtów na Szwedkach dokonanych przez somalijskich murzynów. I nie można mówić, że to wina społeczeństwa, religii, komunizmu czy czegoś tam jeszcze, ponieważ murzyni są UPRZYWILEJOWANI w USA - poza usunięciem "nigger" ze słownika i forsowania określeń pokroju Afro-amerykanin czy Amerykanin karaibskiego pochodzenia czarni mają łatwiej w szkołach, łatwiej im trafić na uniwersytet, a wiele zakładów pracy ma nawet założony "race-mix" w jeśli jest biały i murzyn o podobnym CV to zawsze wybiorą czarnego. Jak można nie być poirytowanym, kiedy rozumie się, że większość czarnych, którzy studiują dostali się dzięki punktom za kolor skóry... punkty za kolor skóry... przecież TO JEST RASIZM - jawne dawanie ulg jednej grupie na niekorzyść pozostałych grup (i nie mówię tylko o białych). I nie można mówić, że nie ma równych szans, bo ilość programów wspomagających, wyrównujących i dających szanse samorozwoju dla murzynów jest po prostu zatrważająca..."
hahhaha, normalnie mnie rozbawiles, wiekszej glupoty dawno nie czytalem, az musze to skopiowac i pokazac mojej bylej narzeczonej, ktora mieszka w Szwecji od prawie 10 lat.
W Szwecji szaleją czarni, gwalcacy biale kobiety, nie no rece opadaja. Tak sie akurat sklada, ze mam o Szwecji informacje z pierwszej ręki i co nie co wiem, a o tych bzdurach nie slyszalem.
To teraz fakty:, ponad 65% gwaltow to sprawka białych, 80% seryjnych mordercow o podlozu psychopatycznym to biali. I to sa dane sprwdzone, a nie jak te twoje z dupy.
Biali regularnie gwalcili czarne kobiety w czasach przyzwolenia na niewolnictwo, a takze dlugi okres po tym, do tego masowe mordy i egzekucje bezprawne, ktore nawet nie byly odnotowywane, no to sorry, ale o tym juz jakos nie wspomniales w tym swoim propagandowym szajsie.
Najbardziej mnie ubawil fragment o czarnych studentach. Latwiej trafic na uniwersytet czarnym? Wiekszosc miala taka okazje poprzez stypendia sportowe, podczas gdy zamozni biali w USA majac koneksje czy kase regularnie dostawali sie na wyzsze uczelnie bez wiekszych problemow. Punkty za kolor skóry to jakis absurd, nie wiem kim jestes, ale o tym temacie gowno wiesz. Ja mieszkalem dlugi czas w Oakland i troche wiem na ten temat. Po za tym dla przykladu obejrz sobie film "Studenci" z Ice Cubem i Omarem Eppsem to moze cos do ciebie dotrze.
"Dziś czytamy o 3 murzynach którzy zamordowali strzałem w plecy Australijczyka, czytamy o gangach w murzyńskich gettach, ale z jakiegoś powodu, po dziś dzień wałkowane są tematy pokroju Trayvon kontra Zimmerman i widzimy ukrzyżowanie białego przez media, a później nagle okazuje się, że Trayvon był chuliganem i został na kopach wyrzucony ze szkoły, a Zimmerman zastrzelił go w samoobronie na co wskazują rozległe obrażenia głowy."
No i? A ile ejst przypadkow, kiedy to biali morduja czarnych. Przypomnij sobie apartheid, gdzie izolacja czarnych z wlasnej ziemi konczyla sie zazwyczaj niepohamowanym przyzwoleniem bialych na akty bestialstwa.
Poczytaj sobie o socjopatycznych morderach, ktorzy zabijaja innych, lub pedofilach, ktorzy gwalca malenkie dzieci, to wszyscy w wwiekszosci biali.
Co ty bedziesz mi sie tutaj licytowal na akty zbrodnicze danej rasy? Historia w tym momencie mówi sama za siebie. Biali mordowali juz od zarania i niczym nie wymażesz ich zbrodniczych popędow. Jakies odizolowane przyklady tu podajesz, zupelnie bez sensu. Ja ci zaraz rzuce takim Holocaustem, wymyslem pwnego bialego pana z wąsem.
"-miał bliskie powiązania z KOMUNISTAMI (tak jak zbrodniarz Mandela) i w zamian za "dotacje" rozdawał komunistom miejsca w kościele dzięki czemu oni mogli głosić idee Marksa szerszej publiczności. Fakt, że do 2027 teczki o Kingu są TOP Secret mówi samo za siebie."
oczywiscie te fakty sa sfingowane, ale to, ze struktury rządowe chcialy w ten sposob zdyskredytowac glownego bohatera i twórce biernego oporu, ktory odnosil olbrzymi sukces, o tym jakos nie wspomnailes.
Zalosne sa te proby oczarniania kogos kto dostal pokojowa nagrode Nobla, i to na pewno nie za polityke agresji czy nienawisci.
Tekst o bialych dziwkach, nawet nie bede komentowac, bo jest tak żalosnie kretynski, że trzeba miec nie po kolei we łbie, zeby w ogole to pisac.
"Jedyne co tu chcę zademonstrować to niezgodę i opór do tego co nam wszyscy wokoło próbują wmówić - że rasizm i przestępstwa na tym tle to domena białych i że mamy się codziennie bić w pierś i przepraszać, bo przecież 300 lat temu w stanie, w którym nigdy nie byłem, w kraju, który odwiedziłem 2 razy w życiu była sobie farma na której wyzyskiwano murzynów..."
Twoje pobutki rasistowskie ukazales wlasnie wyzej, wspolczuje koledze z Ghany takiego współlokatora, ktory za jego plecami szerzy zdradliwe slowa na jego temat.
Niestety, ale rasizm i przestepstwa zwiazane z tym aspektem to jest domena białych i historia to wykazuje dobitnie. Wiec przestan pieprzyc te propagan de bo prawda jest udokumentowana. Bilans jest prosty i jednoznacznie okresla rasistowskie pobutki danej rasy. Biali pod tym względem górują.
Za cały apartheid w RPA zginęło 7000 czarnych. Tymczasem za okres od 1994 do 2014 zginęło ponad 64 tysiące białych i już się mówi o ludobójstwie na tle rasowym. Są to oficjalne statystyki, które bez problemu znaleźć można w internecie.
Czornych panter już nie ma? Mylisz się, funkcjonują jako New Black Panther Party, oto próbka ich obecnej polityki:
http://www.youtube.com/watch?v=DDb2byj74oY
Fakty o Kingu sfingowane?! Taa... FBI fingowało fakty żeby oczernić wielkiego obrońcę czarnych i robiło to tak dobrze, że aż nigdy nie pokazało całości raportów a jedynie ułamki info i tak dobrze sfingowało je, że aż do 2027 nie chcą się swoim dziełem chwalić... od jednej skrajności przechodzisz do innej - tak panicznie chcesz bronić murzynów, że aż ignorujesz fakty.
O tym, że plagiatował swój doktorat pewnie też nie wierzysz co?
Biali mordują czarnych? Nie nasuwa mi się na myśl żaden przypadek systematycznego mordowania czarnych przez białych w ciągu ostatnich 50 lat. Widzę, również, że całą retorykę opierasz na czasie przeszłym - kiedyś było niewolnictwo, kiedyś był appartheid, kiedyś czarni byli wyzyskiwani. Jest to idealny przykład tzw. "white guilt" w czasie którego wszystkie okropności których dokonują murzyni bagatelizujesz, bo 300 lat temu przecież biali w USA męczyli czarnych -_-
Przypomina mi to retorykę muzułmanów, którzy też ciągle domagają się nowych to praw i przywilejów tylko za to, że 700 lat temu zrobiliśmy im parę krucjat.
Co do Holokaustu to jest z nim pewien problem, bo owy pan z wąsem sam miał żydowskie korzenie...
W Szwecji 80% gwałtów dokonują imigranci więc nie wiem z czego się tak cieszysz (i skąd czerpiesz powyższe statystyki o Szwecji).
Ostatnio w Szwecji pobito dwie młode dziewczyny i jedną wielokrotnie zgwałcono. Kto? Banda murzynów-imigrantów.
Przedtem cała Szwecja w szoku czytała o murzynie, który gwałcił kobietę, która chwilę przedtem dostała zawału i zmarła.
Wspomnę również o Ellin Kratz, która miała podobną retorykę do ciebie - broniła murzynów i się cieszyła że przyjeżdżają oni do Szwecji. Jak się to dla niej skończyło? No cóż, murzyn zaciągnął ją do lasu, brutalnie zgwałcił i zatłukł na śmierć.
O USA i dodatkowych punktach to tylko wspomnę, że gdyby rzeczywiście było tak jak mówisz, to nie byłoby takich sytuacji jak ostatnio kiedy dziewczyna podała University of Texas do sądu z powodu właśnie tych dodatkowych punktów.
A skoro władasz angielskim to poczytaj co o uprzywilejowaniu czarnych mają do powiedzenia ludzie mądrzejsi od nas:
A study by Princeton sociologists on discrimination in university admissions concluded that on SATs, blacks had an advantage of +230 points, Hispanics +185, and athletes +200. Asians had a -50 handicap. To have the same odds of admission as a black student who scored 1110, Asians need a 1550.
http://en.wikipedia.org/wiki/Legacy_preferences
Także dalej oglądaj filmy propagandowe i wierz w to, że wszyscy są w USA równi.
Żeby doprawić to do końca to dam parę faktów z USA:
90% między rasowych przestępstw jest dokonywanych przez czarnych na białych (9:1)
Mimo bycia ułamkiem społeczeństwa, murzyni popełniają POŁOWĘ wszystkich przestępstw w USA
32% wszystkich murzynów jest w każdej chwili w więzieniu lub na warunkowym, a 28% wszystkich czarnych skończy w więzieniu...
Takie są fakty. Martwi mnie, że mimo przytłaczających dowodów na brak chęci asymilacji i osiagnięcia sukcesu dalej uważane jest za rasizm krytykowanie ich. Mimo, że stanowią większość "społeczności" więzienia i są przodownikami w popełnianiu ciężkich przestępstw to nazywanie rzeczy po imieniu jest uważane za rasizm. Jest to po prostu głupota, bo o faktach należy dyskutować.
A o mojego kolegę z Ghany to się nie martw, bo to normalny facet, który studiuje i szanuję go bardziej niż wielu białych. Nie mam problem z czarnymi. Mam problem z ludźmi, którzy krzywdzą innych i nie dostosowują się do akceptowalnych norm. A że murzyni stanowią większość owych antyspołecznościowych ludzi to już nie moja wina
sorry ale pie.rdolisz jak potluczony.
Nie chce mi sie kolejny raz pisac z kims, kto sie opiera na przeklamanych statystykach.
A co powiesz o Brieaviku, w jednym dniu zabil ile tam bylo 70 osob? Ciakwe z jakich pobudek, ojej a ciekawe jaki on ma kolor skory.
To tylko potwierdza teze, ze biali hen mordu maja we krwi, oraz to, że 80&=% seryjnych mordercow czy psychopatow stanowia biali.
dziekuje
uuu... przekłamane statystyki xD Jasne, teraz piszesz że są przekłamane bo sam sprawdziłeś i wiesz że to ja mam rację (choć muszę ci przyznać rację w jednym - czarni powoli tracą pozycję lidera w więziennych statystykach na rzecz latynosów).
Breivik zabił BIAŁYCH, a nie czarnych. Próbujesz zepchnąć rozmowę z torów na które sam ją wstawiłeś - morderstwa na tle rasowym - a w tej kategorii już nie od wczoraj królują murzyni, czy to w USA czy RPA. Co do Breivika to uważam go za chorego człowieka i dobrze że gnije w pierdlu.
Tymczasem na dniach było zatrzymanie murzyna, który umyślnie zarażał wirusem HIV i złamał w ten sposób życie 31 osobom. http://www.shockmansion.com/2014/01/20/video-hiv-positive-student-secretly-video tapes-himself-having-unprotected-sex-with-31-people-in-4-months/
Cóż, Breivik to to nie jest, ale "next big thing" to czemu nie...
O dodatkowych punktach dla murzynów, które rzekomo wg ciebie nie istniały też już nie chcesz wspomnieć? -_-
A skoro już tak idziesz w zaparte, że niby biali mają mord we krwi to radzę poczytać zestawienie konfliktów ostatnich dwóch dekad - czasem trafi się jakaś biała "interwencja o ropę" w krajach Arabskich, owszem, ale w większości dominować będą ludobójstwa i powstania w Afryce. O Rwandzie słyszałeś? Etiopii, Sierra Leone, Liberii? Nie ma drugiej równie brutalnej i okrutnej rasy jak murzyni, a historia, na którą z taką lubością się powołujesz potwierdzi to stwierdzenie. Ba! Niedawno znów zaczęła się rzeź w Centralnej Republice Afryki, a zaraz potem zatrząsł się w posadach Sudan Południowy... taa, biali tak bardzo kochają prowadzić wojny, że ostatnia porządna wojna była 70lat temu...
No i poproszę ową statystykę, że niby biali stanowią 80% seryjnych morderców. Jakoś mi się nie chce w nią wierzyć. A nawet jeśli jakimś cudem to była prawda (co prawdą nie jest, bo kanibalistyczni watażkowie w Afryce są poza konkurencją) to seryjnych morderców jest garstka i mają tą zależność że nie są stałą.
Dodam, że czuję się jakbym rozmawiał z kliszą lewicowej propagandy, ponieważ wszystko o czym mówisz to najbanalniejsze argumenty na pokazanie jacy to czarni są dobrzy, a biali źli. No to łap listę 57 seryjnych morderców którzy byli MURZYNAMI. I to mówimy tylko o krajach jako tako cywilizowanych, w których prowadzi się statystyki, nie zdziwiłbym się, gdyby w Afryce grasowało od paru lat kilku seryjnych morderców, którzy mają co najmniej po kilkanaście ofiar http://blackpeoria.wordpress.com/list-of-black-serial-killers/
Na koniec kolejna, duża porcja historyjek o murzynach:
http://pastebin.com/WME5Ca3c
nie, nie masz racji. Tacy jak ty wierza takze w zamach w Smolensku, znam ten typ, papka propagandy w glowce jest tak grubej warstwy, że nie przetlumaczy wam sie najprawdziwszej prawdy. Dla takich jak ty, czarne to biale, a biale to czarne.
"Breivik zabił BIAŁYCH, a nie czarnych. Próbujesz zepchnąć rozmowę z torów na które sam ją wstawiłeś - morderstwa na tle rasowym - a w tej kategorii już nie od wczoraj królują murzyni, czy to w USA czy RPA. Co do Breivika to uważam go za chorego człowieka i dobrze że gnije w pierdlu."
heh twoja wiedza jest rownie kometentna jak ten szajs o czarnych, ktory powielasz. Wiesz kto byl na tym obozie i czym kierowal sie Brievik? Jego pobutki byly skierowane przeciwko fali emigrantow, glownie islamizacji europy i powybijal duzo czesc potomkow lub dzieciakow majacych korzenie arabskie.
Totelanie cie to zdyskredytowalo.
"morderstwa na tle rasowym - a w tej kategorii już nie od wczoraj królują murzyni, czy to w USA czy RPA. "
hehe na przelomie 300 lat to bilans koncowy gniecie twoje teorie, bo jeszcze tysiace "bialej" krwi musialo by splynac, zeby czarni pod wzgledem mordertw na tle rasowym przebili bialych, rase najmniej nietolerancyjna od zarania. Holocaust byl antysemickim tworem, czyli rasistowka kolebka zaglady masowej.
Apartheid byl nie tak dawno.
A co mnie obchodza konflikty w krajach 3go swiata w Afryce, skoro to czarni wybijaja czarnych, zupelnie iodiotyczny przyklad. Kiedys tak robili biali, Napoleon, Konficjusze, Krzyzowcy, Adolfiki, Stalin, Bosnia-Serbia, itp itp.
Co ty myslisz, ze jak teraz biali nie wstrzynaja wojen to mozna im wymazac cale ludobójstwo i zlo, ktorego sie dokonali w przeszlosci?
Probujesz wybielic fakty.
"No to łap listę 57 seryjnych morderców którzy byli MURZYNAMI. I to mówimy tylko o krajach jako tako cywilizowanych, w "
hahha i co ma na celu ten link? Tak samo sa czarni mordercy jak i biali, ale bialych seryjnych mordercow i psychopatow jest od groma wiecej.
Ja ci moge wyslac takie listy z bialymi i co?
Jestes pieprzonym rasistą i nie mac sam sobie w glowie opowiesciami o koledze z Ghany, bo po tych rozmowach wykazales wlasnie duzą dawke genu nietolerancji w stosunku do inne rasy.
"nie nie masz racji"
No to CZEKAM na dowody, rządowe statystyki, grafy, tabelki. Ja wrzucam praktycznie źródła, a ty postujesz hasełka, które nie pokrywają się z rzeczywistością. Skoro tak bardzo jesteś pewien swojej racji to daj mi oficjalne statystyki przeczące, że w USA większość przestępstw popełniają murzyni. Czekam już 3 post, ale dostaję tylko negację i żałosne oskarżenia. Tak to z wami jest pajace, że potraficie być mocni w gębie do czasu aż ktoś zacznie sprawdzać wasze pitolenie. Gdyby rzeczywiście to co piszesz pokrywało się z rzeczywistością, to nawet nie trudziłbym się pisać ci posta. CZEKAM.
Nie rozumiem o co ci chodzi kiedy piszesz, że próbuję coś wybielić xD Ja tylko pokazuję, że murzyn ma takie same jeśli nie większe ciągotki do mordowania, co przeczy twoim zapewnieniom we wcześniejszym poście jakoby biali byli "najkrwawszą" rasą :P Najpierw rzucasz obrzydliwe oskarżenia, a potem piszesz, że ciebie nie interesuje Afryka... logiki nie masz za krzty i dobrze widać teraz, że brakuje ci asów żeby mi cokolwiek udowodnić
Biała rasa nietolerancyjna?! A kto zaprasza czarnych do Europy i daje im azyl :P
Wszystko co na przestrzeni wieków robili biali miało na celu wzbogacenie się. Nie ma w tym żadnego rasizmu. Skoro ci to nie odpowiada to radzę zmienić kraj na taki, który nie brał udziału w żadnych operacjach "o wyzwolenie [ropy]", nie był potęgą kolonialną, nie mieszał się w sprawy Azji, nie kolonizował Afryki, krucjaty i w sumie przez całą swoją historię był neutralny... hm... chyba został nam tylko Liechtenstein, bo z tego co wiem tylko oni nie wysłali swoich na krucjaty z Europy zachodniej. To, że masz internet i że możesz mi napisać odpowiedź to tylko i wyłącznie zasługa białych prapraprzodków, którzy walczyli w imię wzbogacenia, dzięki czemu tak bardzo Europa dominuje nad resztą świata. Czysty biznes, podteksty rasistowskie pojawiły się znacznie później :P
Na obozie byli lewicowi działacze którzy byli super pro multikulti itp.Znaczna większość jak nie wszyscy byli biali. Breivik miał on dość nieortodoksyjny pomysł zakończenia imigracji, poprzez odcięcie wsparcia struktur lewicowych (zastrzeleni byli lewicową młodzieżówką) Ty wykorzystałeś Breivika w czasie argumentu o między rasowej nienawiści. Zdecyduj się co chciałeś powiedzieć wspominając o nim bo raz piszesz jedno a raz całkowicie coś innego.
"Dużo krwa" A to ciekawe, robimy bilansy? A co? Masz jakieś dokładne statystyki ilu czarnych zginęło? I mam nadzieję, że bierzesz pod uwagę poprawkę, że kiedyś był ułamek liczby ludności jaka jest dzisiaj i że kiedyś statki/kopalnie/pola itp miały BARDZO ograniczoną przepustowość. Żebyś się tylko nie zdziwił kiedy odkryjesz że dysproporcja jest całkiem mała.
Co ma link z czarnymi seryjnymi mordercami? Może po to, żeby wykazać, że wcale nie 80% stanowią seryjni mordercy -_- Coś widzę, że słąbo z kojarzeniem faktów.
Jestem pieprzonym rasistą bo ci sypię danymi i statystykami jak z rękawa?! Ty żałosna kreaturo, sam jesteś obrzydliwym rasistą bo masz tupet oczerniać białą rasę i wysuwać fałszywe oskarżenia i statystyki, KTÓRE NIE ISTNIEJĄ! Jak śmiesz nazywać kogoś rasistą kiedy sam masz skrajną fobię społeczną i próbujesz wszystkim udowodnić jacy to biali są paskudni, a czarni to do rany przyłóż -_-
Brzydzę się takimi jak ty i spośród nas dwóch to ty jesteś rasistą i to twardogłowym, bo ja każde stwierdzenie popieram faktami i nie mówię czegoś czego nie było, a ty KŁAMIESZ W ŻYWE OCZY i jeszcze masz czelność mnie obrażać. Tfu!
PS: twoje selektywne odnoszenie się do moich wypowiedzi i odpowiadanie jednym zdaniem na bardzo szczegółowe zarzuty oraz wybieranie sobie punktów na które odpowiadasz tylko pokazują jak bardzo głupim jesteś, ponieważ wysuwasz oskarżenia bez pokrycia i zamiast przyznać się do błędu pomijasz je milczeniem. Cała twoja linia ataku i obrony sypie się na całym froncie i nie jesteś w stanie zagiąć mnie. A ja dopiero się rozgrzewam! Mam całą kolekcję statystyk i wszystkie jednogłośnie mówią to co ja. No dajesz statystyki z linkami o tym jak bardzo spokojni i pracowici są murzyni w USA, pełna stawka.
Wiaczo, rasistowska mendo mam do ciebie jedno spostrzeżenie.
Inteligentni ludzie są często zmuszani do picia, by bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami. Tak mi się wydaje, że przebywając z tobą, każdy musi pić do oporu.
Zachowaj dla siebie te mowę nienawiści, bo właśnie przez takich jak ty rodzą się ultra prawicowi faszyści. Bastard ma racje, cytuje: "...papka propagandy w glowce jest tak grubej warstwy, że nie przetlumaczy wam sie najprawdziwszej prawdy"
Twoje fakty to jakiś bełkot bzdur, jak w to wierzysz to sorry, ale jesteś kretynem.
Tak się właśnie rodzi agresja i nietolerancja do innych ludzi, a gen nienawiści właśnie potwierdzasz z każdym zdaniem. To prawda, że biali zawsze chcą coś innym udowodnić i posiadają wrodzony talent do destrukcji innych nacji, od zarania tak było, tłumacząc to sobie wyższymi intencjami. Każdy wynalazek o znamionach zbrodniczych to niestety wyszedł spod rąk białych. Ty sobie tłumacz, ze jest inaczej, jakoś musisz usprawiedliwiać grzechy przeszłości.
PS: Na przyszłość nie podawaj tak durnych przykładów bo się chłopie ośmieszasz. To co podajesz można odwrócić w druga stronę ze strojoną siłą, bo to kropla w morzu w porównaniu do tego co wyrządzili biali na tle całej historii w kategorii konfliktów rasowych.
Nadawałbyś sie do III rzeszy, łyknalbys wszystko byle zaspokoic swoja potrzbe szerzenia nienawisci.
Blablabla... dużo pieprzenia mało faktów. Skoro taki jesteś mądry i obeznany to obal chociażby jeden z punktów o murzynach w USA jaki podałem.
Tak bardzo lubicie pisać jaki to ktoś jest rasistowski, ale jak ktoś was prosi o OFICJALNE statystyki potwierdzające
"Każdy wynalazek o znamionach zbrodniczych to niestety wyszedł spod rąk białych" - Żałosna retoryka -_- poprawka, KAŻDY wynalazek, który dokonał jakiegoś przełomu wyszedł spod rąk białych. To, że masz internet to zasługa białych, tak samo jak komórkę itp. Przypominam, że w krajach Afrykańskich (nawet RPA) murzyni po dziś dzień budują domy z łajna wg przepisu sprzed 6000 lat. Cały otaczający nas świat to dzieło białych i jak tak bardzo ci to nie pasuje to radzę wyjechać do Afryki czy na Antarktydę, żebyś miał pewność że nie będziesz mieć do czynienia z dziełem białego człowieka. Internet miał być wykorzystywany w razie wojny atomowej, komórki w czasie operacji na dużą skalę, a GPS miał pomagać samolotom dokonywać precyzyjnych ataków na miasto. Skoro tak bardzo boli ciebie, że są to wynalazki mające ułatwiać zabijanie to przestań z nich korzystać, bo właśnie wyszedłeś na skończonego hipokrytę.
Sam jesteś kretynem, bo wytykasz mi nieprawdziwość faktów które możesz sprawdzić w 2 sekundy w google. Po raz kolejny apeluję - jak nie chcesz wyjść na skończonego idiotę to podawaj źródła które potwierdzą twoje wypowiedzi.
Źle mi się robi kiedy czytam teskty takich debili jak ty, więc jak nie masz statystyk które przeczą moim to nawet nie trudź się z odpowiedzią.
heheh widzisz, juz nie tylko ja poznalem sie na tobie, Pasikonik idealnie cie podsumowal.
ale sie pan faszysta zdenerwowal, zluzuj poslady propagandzka hołoto. Styrasznie cie zabolala wypowiedz pasikonika hhahahah, az piane toczysz z tego marnego pyska.
Biali pochodza od czarnych bo to byla 1wsza zaistniala rasa wiec w gruncie rzeczy wszystkie wynalazki wymyslili czarni :)
większej głupoty nie słyszałem xD Sprawdź jeszcze raz swoje źródła murzynie, bo z tego co ostatnio sprawdzałem to historia ludzi zaczyna się w Mezopotamii i nazywamy ich "Proto-Indo-Europeans". Gdyby rzeczywiście wszyscy pochodzili od murzynów, to:
a) mielibyśmy więcej pigmentu
b) mielibyśmy czaszki podobne do murzyńskich (przeciętna czaszka białego/araba/azjaty ma 82 stopnie, a murzyna 70 stopni)
c) tak samo jak murzyni nie mielibyśmy genu FYA (murzyni to jedyna rasa, która tego genu nie posiada co ciekawe!)
Dodam jeszcze, że badania wskazują, że pigment jest nawet we krwi u murzynów i został nabyty jako cecha ewolucyjna (stąd wewnętrzna część dłoni jest u nich biała - gdyby nie było to ewolucyjne to byłby one czarne) więc bardziej możliwe, że murzyni pochodzą od białych/arabów- polecam książkę "The Origin of Races" (1962).
W sumie można więc stwierdzić że wszystkie wynalazki to dzieło arabów, ale na pewno nie murzynów.
Czy toczę pianę? Hmm... raczej nie, bo to ja wygrałem tą konwersację i jedyne co możesz zrobić to pisać parę wytartych zwrotów nazwać mnie rasistą (mimo że to ty nim jesteś w stosunku do białych bo dajesz bezpodstawne oskarżenia). To raczej ty toczysz pianę i chcesz w panice pokazać jacy to murzyni są lepsi od białych ale nie jesteś w stanie xD
Przegraliście i lepiej się z tym pogódźcie, pieprzeni hipokryci i rasiści w stosunku do białych.
PS: (kolejny) link obalający stwierdzenie, że 80% białych to seryjni mordercy
http://www.afrik-news.com/article17961.html
Nie słyszałeś bo jesteś niewyedukowany, co już nie raz udowodniłeś.
Najcieplej na Ziemi zawsze było wokół równika. I tam, narodziła się ludzkość na Ziemi, tam narodzili się pierworodni, samorodni ludzie. To miejsce, to Afryka.
Zaczynają to potwierdzać naukowcy, antropolodzy, którzy odkryli szczątki naszych praprzodków „Lucy” i „Ardi” w Etiopii sprzed ponad czterech milionów lat którry nie posiadali cech odzwierzęcych, lecz ludzkie ( Rzeczpospolita, 02. 10. 2009, A33).
Afryka, na początku była kontynentem wielkich słodkich rzek, jezior. Tam rozwinęły się mikro organizmy, rozkwitła i wybujała przyroda, tam pojawiły się pierwsze zwierzęta, tam, rozpoczęło się biologiczne życie na Ziemi.
Tam też wraz z narodzeniem się pierwszych ludzi powstała ich pierwsza populacja w postaci czarnej rasy. Rasa czarna Ludzkości, to rasa pierwsza i najstarsza.
Raczej już nie będę dyskutować z baranem o mentalności ksenofobicznej, wiec daruj sobie głupie linki, które i tak nie czytam.
Kisnę z debila xD ty piszesz o PRAPRZODKACH, którzy żyli 3,2 miliona lat temu, a ja mówię o LUDZIACH. Dwie całkowicie różne rzeczy. Dodam jeszcze, że znaleziono jedynie dwa szkielety, co nie jest żadnym wskaźnikiem (to tak jakby obca cywilizacja za parę milionów lat znalazła nasz szkielet na Antarktydzie bo tylko tam się zachował i twierdzili, że żyliśmy tylko tam, bo nie znaleźli ich nigdzie indziej - podobna logika).
Tak swoją drogą, to twoja wiedza z geografii leży, bo 3,2 miliona lat temu całkowicie inaczej wyglądała ziemia i całkowicie inne były warunki. A człowiekowate w większej ilości pojawiły się dopiero 2 miliony lat temu. Także znów wyszedłeś na kretyna, tyle że teraz myląc praprzodków z murzynami xD Zapamiętaj sobie: praprzodek =/= murzyn/arab/azjata/biały.
Człowiek, czyli istota jaką znamy dziś pojawił się ok 7000 lat temu i wcale nie w Afryce.
A mikroorganizmy i życie na ziemi zaczęło się na superkontynencie który nazywał się Pangea ty imbecylu. Życie na ziemi zaczyna się w czasach kiedy zamiast kontynentów były superkontynenty... ba! Nawet dinozaury nie widziały teraźniejszej Ziemi, ty debilu. Nawet wiedzy z podstawówki nie masz, a próbujesz mi coś udowodnić w o wiele bardziej skomplikowanych dziedzinach. Czuję się jakbym rozmawiał z analfabetą, który sobie wyobraża Afrykę jako centrum świata -_-
A linki lepiej przeczytaj, niektóre są napisane przez znacznie bardziej wykształconych czarnych od ciebie. Szczególnie, że jak chcesz być wiarygodny i być w stanie cokolwiek udowodnić to radzę wiedzieć jakiego typu zarzuty ci wysuwam, bo inaczej (znów) wyjdziesz na rasistowskiego, zakompleksionego idiotę, który w desperacji próbuje coś komuś udowodnić, a od początku konwersacji nie wrzucił ani jednego wiarygodnego źródła i operuje na wyssanych z palca teoriach xD
idioto phahhah co za idiota hahhaha
cytuje ciebie prostaku "...Sprawdź jeszcze raz swoje źródła murzynie, bo z tego co ostatnio sprawdzałem to historia ludzi zaczyna się w Mezopotamii i nazywamy ich "Proto-Indo-Europeans". Gdyby rzeczywiście wszyscy pochodzili od murzynów, to:"
Napisalas tutaj pajacu, że historia ludzi zaczyna sie w Mezopotamii. Nie tłuku, historia zaczyna sie wraz z pierwszymi istniejacymi ludzmi, a pierwsi ludzie jak dowodza badania narodzili sie w Afryce, pierwsza powstala rasa czarna. Rasa czarna Ludzkości, to rasa pierwsza i najstarsza. Nie mowie tu o przodkach ludzi jak malpy czlowiekowate itp, tylko o narodzinach ludzkosci. Ty k#rwa udajesz niedorozwinietego czy sie taki urodziles? Obstawiam to 2gie.
Przodkami sa malpy, a pierwsi ludzie myslący to rasa czarna, tak wynika z badan ty szmato.
Sam wyszedles na kretyna hahahhaha hahha ale mam z ciebie ubaw.
Akurat mialem kiedys na studiach przedmiot zwizany z ewolucja wiec stul ten plugawy pysk.
Ludzkosc czyli narodziny pierwszych ludzi Nie napsialem o ewolucji czy sladach czlowiekowatych. Naucz sie baranie czytac ze zrozumieniem.
Poczytaj sobie o pierwszych sladach homo sapiens bo widze, ze do nich nie nalezysz. przynajmniej nie wykazujesz cechy typowej dla czlowieka, jaka jest rozum.
Ja nie wiem, jak mozna tak prostych rzeczy nie rozumiec, to trzeb a byc wyjatkowym debilem.
PS: Musisz byc prostym ćwokiem bo w avatarze masz taki syf jak Black Eyed Peas hahahhahaha, muzyka rownie prymitywna jak twoj schemat myslenia
"Istnieją też teorie poligeniczne, według których niezależne było powstanie Homo sapiens w różnych miejscach, także w Azji i Europie" (Od prehistorii do cywilizacji na kontynentach pozaeuropejskich). Gratuluję wychodzenia (kolejny raz) na idiotę.
No a o "tworzeniu pierwszych organizmów" w Afryce to już deklu nie wspominasz? xD
Po raz kolejny również zadaję pytanie dlaczego nie mamy pigmentu we krwi (jak to mają czarni), kąt nachylenia czaszki jest u nas inny i, co najważniejsze, DLACZEGO MURZYNI NIE MAJĄ GENU FYA, który mają WSZYSTKIE pozostałe rasy.
Uuu... brakuje ci gimbusie argumentów więc naskakujesz na okładkę BEP?! Cóż, w sumie nawet dobrze, że o niej wspomniałeś, bo jest to bardzo multikulturowy zespół, który w utworach pokroju "Where is the love" śpiewa o równości wszystkich ras i miłości do bliźniego - jeden jest rdzennym amerykaninem, drugi filipińczykiem, trzeci czarnym, a czwarta jest biała. To obala twój plugawy mit jakobym był rasistą, ponieważ nie tylko słucham ich muzyki bez uprzedzeń, ale i wklejam ich okładkę jako avatara.
W sumie to zaintrygowały mnie twoje zarzuty o rasizmie, więc sprawdziłem jaka jest definicja rasizmu. I jest to "przekonanie o wyższości jednej rasy nad innymi". Hah! Doskonale, bo to oznacza, że rasistą nie jestem, a to ty nim jesteś.
Jak prześledzisz moje wypowiedzi, to zobaczysz, że ty ciągle mówisz o wyższości czarnych, a ja mówię o rządowych statystykach, nagłówkach gazet i faktach, często nieprzyjemnych - w żadnym miejscu nie użyłem sformułowania "czarnuch", w żadnym miejscu nie napisałem, że czarni są gorsi czy głupsi od białych/azjatów/arabów i wszystkie moje stwierdzenia są pokryte z rzeczywistością.
Natomiast ty atakujesz, wyzywasz i głosisz wyższość czarnych, a na dodatek w stosunku do wszystkich wokoło nadużywasz określenia rasista. Wysuwasz bezpodstawne oskarżenia i oczerniasz ludzi, którzy mają inne zdanie niż ty.
To oznacza, że nie tylko masz kompleksy niższości, ale i masz głęboko zakorzenioną fobię i rasizm i starasz się wszystkich wokoło sprowadzić do swojego, żałosnego poziomu.
Nie potrafisz podać logicznych argumentów, jesteś hipokrytą, który twierdzi, że ma w dupie państwa Afrykańskie, a na dodatek plugawie nazywasz kobiety, którym najczęściej nie z własnej winy wybrały ścieżkę prostytucji "dziwkami".
Brzydzę się tobą i radzę jeszcze raz przemyśleć swoje zachowanie, bo spośród nas dwóch to ty jesteś rasistą i to skrajnym i chcesz za wszelką cenę pokazać swoją wyższość nad innymi.
"No a o "tworzeniu pierwszych organizmów" w Afryce to już deklu nie wspominasz? xD"
Tępa ma so chcesz dyskutowac tez o pierwotniakach i teorii powstawania kurzu ? Mowa byla o ludziach niekumaty dzięciole.
"Po raz kolejny również zadaję pytanie dlaczego nie mamy pigmentu we krwi (jak to mają czarni), kąt nachylenia czaszki jest u nas inny i, co najważniejsze, DLACZEGO MURZYNI NIE MAJĄ GENU FYA, który mają WSZYSTKIE pozostałe rasy. "
hahah, ty iwesz tyle o pigmentacji skory, co świnia o poslugiwaniu sie sztućcami.
Melanina skóry wystepuje u kazdego czlowieka, myslisz durniu, ze skad przybywa bialym opalenizna latem ? To jest jeden z pozostalosci po 1wszej rasie czarnej.
Melaniny skóry i włosów powstają pod wpływem enzymu tyrozynazy w procesie enzymatycznym melanogenezy, do której silnie pobudza promieniowanie UV. Melaniny w skórze chronią jej głębsze warstwy przed szkodliwym działaniem promieni ultrafioletowych, które wchodzą w skład promieniowania słonecznego. Pod wpływem tych promieni ilość melaniny się zwiększa, powodując przejściową zmianę zabarwienia skóry (opaleniznę).
"Uuu... brakuje ci gimbusie argumentów więc naskakujesz na okładkę BEP?! Cóż, w sumie nawet dobrze, że o niej wspomniałeś, bo jest to bardzo multikulturowy zespół, który w utworach pokroju "Where is the love" śpiewa o równości wszystkich ras i miłości do bliźniego - jeden jest rdzennym amerykaninem, drugi filipińczykiem, trzeci czarnym, a czwarta jest biała. To obala twój plugawy mit jakobym był rasistą, ponieważ nie tylko słucham ich muzyki bez uprzedzeń, ale i wklejam ich okładkę jako avatara."
hahah Jak juz sie nie ma argumentow, to sie uzywa mega oklepany, powielany milony razy przez dzieci slowa typu "gimbus" Teraz mnie utwierdziles w przekonaniu, ze powyzej 15 lat to ty nie masz.
BEP to kupa badziewia odkad postawili na mainstreamowy szmelc do zapychania kabzy. Tak sie sklada, ze siedze troche w muzyce czarnej wiec dosyc sporo o tym wiem. Robilem recenzje dl Elementala jak wiesz co to jest.
BEP to tandetna papka o niklym wyrazie artystycznym, nie majaca nic w ofercie po disco popowe pseudo nowatorskie walory estetyczne.
Slyszales ich przed tym jak totalnie zmienili swoje brzmienie? Jak siedzieli glęboko w stricte hip hopowej kulturze? Beaty robil i nawet sam DJ Premier, zaloze sie ze nawet ich wtedy nie sluchales. Maja tylko jedna plyte warta uwagi, jak jeszcze w swiecie tenadetnej komercji nie mieli nic wspolnego. Dla przykladu pokaze ci teraz jak kiedys grali, a jak sie od ponad 13 lat zeszmacili:
http://www.youtube.com/watch?v=FqoKEyvdjv8
Co z tego, z eobala, ale za to stawia cie jako totalne bezguscie, skoro lubisz taka prosta muzyke dla gawiedzi.
"W sumie to zaintrygowały mnie twoje zarzuty o rasizmie, więc sprawdziłem jaka jest definicja rasizmu. I jest to "przekonanie o wyższości jednej rasy nad innymi". Hah! Doskonale, bo to oznacza, że rasistą nie jestem, a to ty nim jesteś."
Ojej to ty nie znasz znaczenia slowa rasizm i musisz sprawdzac w slowniku ? hehe No wlasnie jestes, bo ciagle stawiasz na piedestale białych i negujesz wszysto co z wiazane jest z czarnymi.
"Jak prześledzisz moje wypowiedzi, to zobaczysz, że ty ciągle mówisz o wyższości czarnych, a ja mówię o rządowych statystykach, nagłówkach gazet i faktach, często nieprzyjemnych - w żadnym miejscu nie użyłem sformułowania "czarnuch", w żadnym miejscu nie napisałem, że czarni są gorsi czy głupsi od białych/azjatów/arabów i wszystkie moje stwierdzenia są pokryte z rzeczywistością."
Manipulujes zslowem, zamiast slowa "czarnuch" uzywasz propagandowych statystyk, dowalasz jakies pejoratywne hasla odnosnie ich rzekomych cech wrodzonych, no to sorry, ale to jest jeszcze gorsze od wprost wypowiedzianego slowa czarnuch.
" a na dodatek plugawie nazywasz kobiety, którym najczęściej nie z własnej winy wybrały ścieżkę prostytucji "dziwkami""
hahah w ktorym miejscu nazywam plugawie kobiety, dawaj ten przyklad heheh
Powiem tak, biali zawsze probowali udowodnic swoja wyzszosc odnosnie swojej rasy, ze tworza liczne statystyki, feleietony, spisy itp przeciwko zlu jakim wedlug nich jest czarny czlowiek. Czarni tego nie robia bo maja dystans do siebie. Moglbym ci podac rozne statystyki itd ale po co, nie ich az tyle, bo czarni nie musza nic sobie udowadniach, jest to rasa dumna. Biali maja tyle kompleksow ze na kazdym kroku musza udowadniac swoje wyzszosci.
"Brzydzę się tobą i radzę jeszcze raz przemyśleć swoje zachowanie, bo spośród nas dwóch to ty jesteś rasistą i to skrajnym i chcesz za wszelką cenę pokazać swoją wyższość nad innymi."
a ja pluje na twoje psuedo szlachetnosc w stosunku do czarnoskorych bo ejstes krypto-rasistowska świnią, ktora brez uzycia slowa "czarnuch" pokazuje im srodkowy palec. To ty zrozum to jak malutkim jestes robaczkiem.
Mowa była o ludziach?! :D No to zacytuję ciebie, bo widzę, że masz problemy z pamięcią:
"Afryka, na początku była kontynentem wielkich słodkich rzek, jezior. Tam rozwinęły się mikro organizmy, rozkwitła i wybujała przyroda, tam pojawiły się pierwsze zwierzęta, tam, rozpoczęło się biologiczne życie na Ziemi."
>Pierwsze zwierzęta
>tam rozpoczęło się biologiczne życie na Ziemi
>Tam rozwinęły się mikro organizmy
Sam sobie zaprzeczasz i nie masz nawet krzty honory robaku żeby przyznać się do błędu xD
Nie zrozumiałeś o co mi chodzi z melaniną, ale w sumie mnie to nie dziwi, więc napiszę jeszcze raz, tym razem łopatologicznie, żebyś w końcu zrozumiał:
Odkryto, że pigment melaniny nie znajduje się jedynie w skórze czarnego człowieka, ale również w jego mięśniach i śladowe ilości znajdują się nawet w mózgu. Opisane to zostało w dwóch książkach: "The origin on race" i "Which way western man?"
Z BEP to w sumie muszę przyznać ci rację, bo zmiana konwencji w The Beginning była bardzo nieudana. Ale The END była bardzo przyjemną płytą której było bliżej do muzyki popularnej niż do Hip-Hopu. Najbardziej lubię płytę Elephunk, która wg mnie była jedną z lepszych w tej konwencji. Ale nie rozumiem jak moje gusta muzyczne (których w sumie nie wiesz) mogą dawać ci podkładkę żeby mnie atakować? Przecież nie wiesz co mam na iPodzie i nie wiesz co lubię słuchać. Powiem ci tylko tyle, że obok BEP, Daft Punk czy Sophie Ellis-Bextor mam m.in. ZZ Top, Elvisa Presleya i Cesarię Evorę. Słucham muzyki która mi się podoba, nie trwam przy jednym gatunku.
A gimbus to bardzo popularne określenie i świetnie nadaje się dla kogoś kto pisze, że "w Afryce rozwinęły się mikroorganizmy".
Muszę sprawdzać w słowniku, bo przez takich jak ty pojęcie rasizmu stało się rozmyte i wystarczy, że powiem, że wolę białe kobiety od czarnych i azjatek żeby od razu dostać metkę rasisty.
Manipulowałem statystykami? Oj nie, ja tylko wkleiłem statystyki FBI i rządu USA. Można je bez problemu znaleźć w internecie :3 Skoro ktoś ma być rasistą (jeśli przyjmiemy twój punkt widzenia) to już bardziej rząd USA że miał czelność publikować statystyki na temat przestępczości w USA.
No widzisz, i tu wchodzimy w sferę dość płytką i grząską, bo mówimy o tym kto jest z czego dumny xD Mówisz, że czarni są dumni i dlatego nie robią statystyk, a ja ci powiem, że w każdym kraju na świecie robi się statystyki ponieważ takie są procedury odnośnie przestępstw - porównywanie, ocenianie i planowanie dalszych działań.
Ty mówisz, że czarni statystykami się nie bawią, a ja mówię, że nie masz racji, ponieważ jest wiele statystyk robionych przez czarnych, a większość z nich to te same, które tu zamieściłem i parafowane przez nich - czarnoskórych policjantów, lekarzy i polityków. Tu się uwidacznia twój problem - jesteś zapatrzony w czarną rasę i nazywasz ją dumną, a z drugiej strony piszesz, że masz w dupie afrykańskie państwa, mimo, że przecież tam masz największe skupisko na ziemi owych dumnych ludzi. Mówisz, że czarni są dumni, ale w takim razie gdzie jest ich duma skoro 37% czarnych siedzi na "TANF" (zasiłku). Dlaczego duża część czarnych ucieka z Afryki do Europy i automatycznie siada na zasiłki i nie pracuje? Gdzie jest ta duma o której piszesz? No chyba, że dumą jest siedzenie na głodowych stawkach na szyi innych.
Dodam jeszcze, że to ci paskudni biali których tak bardzo nienawidzisz powstrzymują konflikty w Afryce (jak to było w Mali czy obecnie jest w Centralnej Republice Afryki)
Również ciekawi mnie z jakich źródeł czerpiesz swoje dywagacje jakoby biali wstydzili się bycia białymi? Bo z tego co ja widzę, to Europejczycy czy Amerykanie czują się wspaniale takimi jacy są. Mówienie, że statystyki są robione po to, żeby leczyć kompleksy to głupota godna przedszkola, bo kraje arabskie jak ZEA czy Arabia Saudyjska też robią statystyki, RPA i inne w miarę bogate kraje czarnego lądu też dokonują dokładnych statystyk, Chińczycy, Hindusi i Japończycy też je robią... statystyka to nie jest domena białych, to powszechny sposób oceniania efektywności wydawania pieniędzy podatników.
To samo felietony i wiadomości - nie pisze się tylko o brutalnych gwałtach dokonanych przez murzynów, pisze się o wszystkich. A to, że po wpisaniu "white brutal rape in sweden" wyskakuje mi albo "White women raped by black immigrant" czy "brutal rape by muslim immigrants" to już nie moja wina i uwagi proszę kierować do Google.
A cechy wrodzone typu brak genu FYA wyczytałem z wielu różnych źródeł i nie ma to żadnego podłoża rasistowskiego - to jest czysty medyczny fakt z którym nie da się kłócić.
Nazywając mnie rasistą tylko dlatego, że nie uważam Mandeli, Kinga czy Czarnych Panter za wielkich bohaterów nie ma krzty logikiNie czyni również ze mnie rasisty postowanie statystyk dokonanych rząd ani faktów medycznych.
Natomiast wywyższanie jednej rasy ponad inne jak to ty robisz z murzynami to wspaniały przejaw nie tylko rasizmu, ale i hipokryzji, ponieważ do wygłoszenia tego oskarżenia posługujesz się językiem Polskim, siedząc na Polskiej stronie. No bo jak inaczej jak nie hipokryzją można nazwać mieszkanie w Polsce, posługiwanie się polskim i tak otwarte plucie całej nacji w twarz nazywając ją zakompleksioną.
"Mowa była o ludziach?! :D No to zacytuję ciebie, bo widzę, że masz problemy z pamięcią:"
a czytales imbecylu dalsza czesc tego tekstu, czy za3males sie na 1wszym zdaniu.
Dalej tych twoich wypocin nie czytam, bo tak samo ty nie robisz tego odnosnie tego co pisze. Jedno zdanie szczatkowe przeczytales a potem juz sedna sprawy odnosnie 1wszej rasy ludzkiej nie doczytales, wiec jaki sens jest pisac z kims kto nie jest w stanie przeczytac calej istoty wypowiedzi.A wyraznie napisialem pozniej o narodzinach pierwszej rasy ludzkiej.
PS: Ws szusykie plyty BEP to gowno oprocz tej 1wszej ktora byla hip hopowa. Pozniejszy szmelc to pop taneczny, nie obrazaj hip hopu takimi stwierdzeniami. BEP to zespol ktory sie najbardziej sprzedal i w dawnych kręgach ma opinie szmaciarzy. Sluchaj dalej tego badziewia :)
Nie no, wszystko przeczytałem, o to się nie martw, inaczej nie miałbym tyle do powiedzenia :P
Czyli pisząc o "Tam rozwinęły się mikro organizmy, rozkwitła i wybujała przyroda, tam pojawiły się pierwsze zwierzęta, tam, rozpoczęło się biologiczne życie na Ziemi." pisałeś o ludziach? :D
A sedno przeczytałem i odpisałem tobie tym zdaniem:
"Istnieją też teorie poligeniczne, według których niezależne było powstanie Homo sapiens w różnych miejscach, także w Azji i Europie".
Skoro jesteś tak pewny, że cały gatunek Homo Sapiens wywodzi się tylko z Afryki to w sumie powinieneś pomyśleć nad napisaniem doktoratu i zostaniem sławny antropologiem, ponieważ jak na razie nikt nie jest w stanie stwierdzić jaka była prawda, a całe nasze przekonania opieramy na domysłach... szczególnie, że na domiar złego cała teoria ewolucji Darwina ma mnóstwo luk, więc co dopiero teoria o jednym tylko gatunku ;)
Co do hip hopu to przyznaję bez bicia, że za dużej wiedzy o nim nie mam i bazuje na tym co jest napisane w opisie na okładce i wikipedii. Skoro to nie hip hop to trudno, mi taka muzyka pasuje, bo mogę się przy niej rozluźnić. O gustach się nie dyskutuje ;)
no wlasnie kolejny raz udowdonioles, ze nie pzeczytales ze zrozumieniem. Czego tu patafianie nie zrozumiales: Napisalem:
"Najcieplej na Ziemi zawsze było wokół równika. I tam, narodziła się ludzkość na Ziemi, tam narodzili się pierworodni, samorodni ludzie. To miejsce, to Afryka.
Zaczynają to potwierdzać naukowcy, antropolodzy, którzy odkryli szczątki naszych praprzodków „Lucy” i „Ardi” w Etiopii sprzed ponad czterech milionów lat którry nie posiadali cech odzwierzęcych, lecz ludzkie ( Rzeczpospolita, 02. 10. 2009, A33).
Afryka, na początku była kontynentem wielkich słodkich rzek, jezior. Tam rozwinęły się mikro organizmy, rozkwitła i wybujała przyroda, tam pojawiły się pierwsze zwierzęta, tam, rozpoczęło się biologiczne życie na Ziemi.
Tam też wraz z narodzeniem się pierwszych ludzi powstała ich pierwsza populacja w postaci czarnej rasy. Rasa czarna Ludzkości, to rasa pierwsza i najstarsza."
Doczytaj to zdanie jeszcze raz, a potem zadaj sobie pytanie, czemu masz do łba za daleko, zeby nie zrozumiec tak prostej kwestii:
"....Tam też wraz z narodzeniem się pierwszych ludzi powstała ich pierwsza populacja w postaci czarnej rasy. Rasa czarna Ludzkości, to rasa pierwsza i najstarsza"
Jak byk jest napsiane o narodzinach ludzi
"Skoro jesteś tak pewny, że cały gatunek Homo Sapiens wywodzi się tylko z Afryki to w sumie powinieneś pomyśleć nad napisaniem doktoratu i zostaniem sławny antropologiem, ponieważ jak na razie nikt nie jest w stanie stwierdzić jaka była prawda, a całe nasze przekonania opieramy na domysłach... szczególnie, że na domiar złego cała teoria ewolucji Darwina ma mnóstwo luk, więc co dopiero teoria o jednym tylko gatunku ;)"
No wlasnie antropolodzy potwierdzaja, ze pierwszy czlowiek wywodzi sie z Afryki, wiec nie musze pisac ksiazki.
Cóż, nawet czytając wikipedię można zobaczyć, że jest kilka teorii i zauważ, że nawet teoria o której mówisz uwzględnia tzw. grupy siostrzane, przez co mówienie, że wszystkie rasy pochodzą od murzynów nie jest prawidłowe, szczególnie, że murzyni to ostatnia faza rozwoju jednej z gałęzi, a z twojej wypowiedzi wynika, że na początku była tylko rasa czarna, która potem zaczęła imigrować po świecie i wytracać melaninę i się wybielać w zależności od klimatu... Nawet gdyby była to prawda, to skąd pojawili się aborygeni w Australii? Skąd wzięli się Aztecy w Ameryce Południowej? Dlaczego europejczyk czy Azjata mają tak wiele różnic z murzynem mimo stosunkowo krótkiej (jak na gatunek) ewolucji?
I od razu przypominam, że obecni ludzie wyewoluowali 190 tyś. lat temu, a ziemia po rozpadzie Pangei znany nam dziś kształt przybrała 2,5 miliona lat temu, co oznacza, że oderwanie kontynentów nastąpiło znacznie przed "powstaniem" człowieka. Tu właśnie logika przemawia za teorią Poligeneryczną, która mówi, że człowiek "powstał" w kilku miejscach jednocześnie i ta teoria logicznie tłumaczy skąd w izolowanej Australii pojawili się aborygeni (no bo przecież nie przypłynęli z Afryki, to jest pewne).
Na dodatek teoria POLIGENERYCZNA również ma wielu fanów i w moim mniemaniu jest bardziej logiczna. I nie, antropolodzy nic nie potwierdzają, bo mają za mało dowodów na potrzymanie teorii. To o czym piszesz przypomina mi dyskusję pt. "Jak wyginęły dinozaury?" - również są dwie strony - "powolne zmiany klimatyczne" lub "meteoryt niszczący całe życie na Ziemi" i każda z teorii ma parę logicznych punktów i parę nieścisłości.
W tym przypadku radzę nie opierać się na jednej tylko publikacji, bo prawda jest taka, że więcej wiemy o kosmosie niż o naszych praprzodkach.