Zniewolony. 12 Years a Slave

12 Years a Slave
2013
7,5 153 tys. ocen
7,5 10 1 152919
7,1 58 krytyków
Zniewolony. 12 Years a Slave
powrót do forum filmu Zniewolony. 12 Years a Slave

Zwiastun

ocenił(a) film na 5

Jestem w szoku. O filmie usłyszałam niedawno, zwróciłam na niego uwagę tylko dlatego że gra w nim Benedict Cumberbatch. Więc obejrzałam sobie zwiastun licząc, że trochę sobie na niego popatrzę. Oglądam, oglądam a tam go ani widu ani słychu. Pojawia się na samiuteńkim końcu podczas wymieniania aktorów, ale wtedy jego nazwisko jej na (!) trzecim miejscu. Jedyny moment w którym można go zobaczyć, to właśnie wtedy gdy wywyołują jego nazwisko... Jak to ujęła moja koleżanka: "trawa była częsciej od niego". Czy ktoś może mnie oświecic, dlaczego jest wymieniany zaraz po dwóch głównych (jak sądzę) bohaterach skoro w zwiastunie jest go TAAAK DUŻO???

majku4

Częsty zabieg stosowany przy filmach z rozbudowaną obsadą, gdzie drugi plan (a czasem, jak np. u Woody'ego Allena całość tzw. "main cast") wymienia się w kolejności alfabetycznej, aby uniknąć hierarchizacji aktorów.

ocenił(a) film na 5
globus

No widzisz, ale jeśli jakiś aktor nie pojawia się wcześniej ani razu, to chyba przyznasz że gdy jego nazwisko pojawia się zaraz po głownych bohaterach, to jest to troszkę dziwne...