Wprost uwielbiam, gdy film o zombie nie opowiada tylko o tym, jak to zombiaki pożerają ludzi, nie myślą itp. Kocham, gdy coś się dzieje, nie robią cały czas tego samego tylko jakoś się zachowuję, ten film jest super, sądzę, że 2 część jest lepsza od pierwszej <33 Polubiłam też film "Wiecznie Żywy". Nie lubię takich romantycznych filmów, ale urzekło mnie to, jak pokazali zombiaki.Kocham każdy film związany z zombiakami ( jeśli nie chodzi w nim tylko o to, żeby wszyscy wszystkich zabijali, no musi być fabuła, i niekoniecznie takie, w którym przeginają z przekleństwami ). Moje ulubione to właśnie obie części Zombie SS, Zombieland (niecierpliwie wyczekuję na 2 część ^_^), Wiecznie Żywy, World War Z oraz The Walking Dead, jeśli mogę to zaliczyć do filmów ;) Czasem lubię też obejrzeć filmy o tytułach związanych z Dzień, noc, wysyp i to wszystko żywych trupów <3 ZOMBIAAAAAKI
Hejka. Mój najlepszy film o zombie to "Powrót żywych trupów"
http://www.filmweb.pl/film/Powr%C3%B3t+%C5%BCywych+trup%C3%B3w-1985-34451
Jeśli go nie widziałaś to koniecznie nadrób zaległości, Nie zrażaj się tym że jest dość stary (1985)r
gwarantuje że ci się spodoba :)
Dzięki, na pewno obejrzę :) PS. Nigdy nie zrażam się do starych filmów, moim zdaniem czasami są nawet lepsze, niż dzisiejsze, np. Beetlejuice :)
"Nigdy nie zrażam się do starych filmów, moim zdaniem czasami są nawet lepsze,"
Błąd. Najlepsze filmy w historii kina pochodzą głownie z lat 1950-1980. Hello !
Kurosawa, Bergman, Felini, Tarkowski, Kubrick.
Czy sądzisz, że dzisiejszych czasach wizjonerzy mogą tak jak oni tworzyć swoją wizję ? Nie mogą.
Producenci mieszają i mają decydujący głos, bo oni dają pieniądze. Mało który reżyser ma wolną rękę.
PPS. A moim najlepszym filmem o zombie jest Dead Snow 2 (Zombie SS 2) oraz Wysyp żywych trupów (2004). Jakby co, to to są takie bardziej komediowe horrory,moje ulubione, polecam :)
Wymieniłaś akurat gorsze filmy gatunku choć Zombie SS 2 też daje radę.
Z pastiszu najlepsze są
Powrót żywych trupów 1985
Evil dead 2 1987 imdb 7,8
Armia ciemności 1993 imdb 7,6
Martwica mózgu 1992 imdb 7,6
Wysyp żywych trupów 2004 imdb 8,0
Zombie SS 2 2014 imdb 7,0
Najlepsze z poważnych filmów o zombie:
Noc żywych trupów 1968 imdb 8,0
Świt żywych trupów 1978 imdb 8,0
Zombie pożeracze mięsa 1979 imdb 6,9
Noc żywych trupów 1990 imdb 6,9 (remake)
Można dopisać jeszcze ewentualnie - Świt żywych trupów 2004 imdb 7,4 (choć biegające zombie śmieszą)