Chodzi o to ze Henry ulegl wypadkowi (rzeczywistosc) jego dziwczyna Athena i rodzice zgineli a on wlaczyl o zycie na moscie. Kolo niego stali ludzie m.in Sam i jego pzryszla dziwczyna i inni ludzie np. dziecko z balonikiem i ci wszysycy ludzie wystepuja w tak jakby snie Hneryego w ktorym wsytepuja ci wszyscy ludzie. Caly film to sen Henryego i jego walka o zycie.
A wiec mysle ze zrozumielsicie.
Film bardzo ciekawey wciagajacy, nieprzewidywalny do pewnego monemtu. Ja ogladalem kilkanascie tego typu filmow (12 malp, szosty zmysl) ktore sa bardziej lub mniej podobne to tego i potym ja lala sie z glowy matkie henryego krew wiedzialem o co chodzi po na samym poczatku bylo widaczarys jakiegos wypadku i wszystko juz wiedzialem. Ale jesli ktos nie oglada takich filmow to byl trzymany do konca w niepewnosci.
Film ocenilem na 10 bo jest bdb.
Ale martwi mnie jedna rzecz: takich filmow jest pelno tnz. bardzo dobrych np. Brick tez dobry film ale malo w Poslce rozreklamownych. Ja np. na ten film taknalem sie na torrencie zobaczylem opis i obejrzalem i naprawde takich filmow jest sporo o ktorych malo kto wie a sa bdb i mysle ze to sie zmieni. PZDR