Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Konkretniej to filmy krótkometrażowe, nieanglojęzyczne, dokumentalne (krótkometrażowe,
pełnometrażowe)? Nie ma nawet kilku tych nominowanych w bardziej popularnych kategoriach,
chociażby "Nebraska" za najlepszy film. Niektórych animowanych też nie ma. Chciałem obejrzeć
wszystkie nominowane produkcje, ale widzę,...

więcej

Bo o tym filmie było najgłośniej. Największa reklama, najwięcej zamieszania, najwięcej artykułów.
Prosty marketing. Reklama dźwignią handlu.

PS: Grawitacja kładzie na łopatki wszystkie tytuł w kwestii graficznej.

jw. wiadomo już?

Jakim cudem? W ani jednej kategorii film nie zasłużył nawet na nominację? Spodziewałem się, że
jednak powalczy o oscara za męską drugoplanową, najlepszy film, scenariusz i scenografię...

Mój faworyt to oczywiście Happy Pharrella Williamsa.
A wasz?

Ja mam problem z nominacjami za muzykę Hans Zimmer nie otrzymał nominacji za batmana, nie otrzymał oscara za
incepcję??????W tym roku rownież został pominięty? To jest bardzo dziwne....
Druga sprawa to brak jakikolwiek nominacji dla Drugiego oblicza. ?????? Akademia nie lubi Goslinga!

Leo moim zdaniem nie potrzebuje oscara dostaje tak dobre scenariusze a Matiemu nie zaszkodzi a tak w ogóle nie przeceniajmy oscarów troche ostatnimi latami tracą

użytkownik usunięty

Jak co roku, Akademia zaskakuje widzów (i krytyków), więc nie powinno nas dziwić, że i w tym
roku mamy parę niespodzianek. Pierwsze rzucające się w oczy (tak na maksa) to nominacja w
sferze efektów specjalnych. Oczywiście chodzi o "Jeźdzca Znikąd", który znikąd dostał
nominację. Wiele osób powie, że powinien dostać...

więcej

Czy orientuje się ktoś, czy (i ewentualnie gdzie) jest organizowana w Warszawie transmisja z gali?
W kinie, kawiarni, pubie, gdziekolwiek?

Oskara dla Dicaprio proszę :) prze -talent