Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

ja tam lubie Colombo, moim zdaniem za nisko na liscie

Myślę, że ta lista powinna zostać ograniczona do seriali strictly kryminalnych. The Wire - świetna pozycja, ale jednak miejscami odbiega od tego gatunku. Zresztą... mogę nie mieć racji(Dłużej nad tym pomyślałem ;p). W każdym razie, mój typ to Twin Peaks!

Oczywiście że DEXTER

Brakuje przede wszystkim Sherlocka Holmesa, można by było dorzucić jeszcze jego pochodną, czyli Elementary. Shelock, chociaż niezły, to nie jest jedynym serialem i nie najlepszym o tym detektywie. Poriot oraz Panna Marple też powinna według mnie znaleźć się na tej liście

1. Detektyw w sutannie
2. Diagnoza: Morderstwo
3. Prawo Burke'a
4. Justified: Bez przebaczenia
5. Powrót do życia
6. Magnum PI

jestem pewien że jeszcze parę by się znalazło

Moim zdaniem arcydzieło gatunku.Niezwykłe zwroty akcji ,ludzkie dramaty,zaskakujące zakończenia sezonów.Krąg podejrzanych zaczepia o prowadzących śledztwo.Brak ubarwień zjawiskami nadprzyrodzonymi.Wszystko układa się w logiczną choć 'smutną' całość.

Na tej liście brakowało mi Morderstw w Midsomer, mojego ulubionego serialu kryminalnego (choć serial sporo stracił na odejściu Johna Nettlesa). Wybrałam kultowe Miasteczko Twin Peaks, choć bardzo lubię również Luthera.

Oj wielu jeszcze nie odkryło tej perły !

Brakuje mi tutaj Criminal minds, który według mnie jest najlepszym serialem kryminalnym :)