Dużo anime brakuje własnie choćby Slayers czy Yaiba albo General Daimos i Tygrysia Maska Itd. Ostatnio przez przypadek oglądałem Erementar Gerad nawet spoko anime tak mnie wciągneło że wszystkie odcinki obejrzałem szkoda że krótka mimo to polecam oczywiscie wersje z lektorem pl.
W zestawie brakuje 2 bardzo mocnych tytułów ze świata anime! "One Piece" i "Fairy Tail" - obie anime mają duże uznanie wiec jak najbardziej powinny znaleźć się na liście. A co do wyników wygra zapewne Dragon Ball, czemu? Bo to praktycznie jedyna anime którą oglądali wszyscy a większość tytułów zwykłemu zjadaczowi...
Wg mnie z tasiemców opartych na shōnen-manga (dla chłopców) liczą się głównie te
dwa. Dragon Ball jest kultowe i dla wielu obecnych dwudziestolatków było to pierwsze
anime, ale Naruto jest dla mnie zdecydowanie lepsze. Co prawda autor Naruto otwarcie
przyznaje, że jest zafascynowany Dragon Ballem i na nim się...
Anime typu tasiemiec rozciągnięte na ponad 100 odcinków nie powinny być na tej liście.
Oglądałem wiele z nich i nadal oglądam One Piece, ale do dobrego anime to wszystkim
tym tytułom dużo brakuje. Gdy dochodzisz do końca to już nie wiesz co było na początku.
Tragedia, że taka dobra seria jak Cowboy Bebop jest...