No i jest "Wszystko za życie", dokladnie tak! Jak dla mnie film najlepszy chociaż nie do końca z kategorii kina drogi ale i tak jak dla mnie bije wszystkie pozostałe filmy.
nie do końca rozumiem, co ten tytuł robi w tym zestawieniu... dobry, a nawet bardzo dobry to jest, ale czy to kino drogi?
Haha nie wierzę że ktoś kto obejrzał ten film może zadać takie pytanie :D Into the Wild zdecydowanie najlepszy! Widziałam kilka razy i wciąż mnie zachwyca.
Jak najbardziej jest to kino drogi! I ma w sobie tyle samo różności niezwiązanych bezpośrednio z tym gatunkiem, co pozostałe filmy z tej listy. Into the Wild jednak jest z tej całej paczki po prostu najlepszy. Bezsprzecznie pokonuje takie klasyki jak choćby Easy Rider, który jest uznawany przez wielu za wzór w tym temacie. Pamiętajmy, że kino drogi to - bardziej niż dosłowna, fizyczna - raczej podróż mentalna.
ostatnie zdanie! tak, to jest to! i o to chodzi w filmach. nie samo oglądanie ale otwarcie się na ich działanie na nasze życie. postanowiłem zarobić troszkę kaski i za trzy lata polecieć na Alaskę odnaleźć Magiczny Autobus. Chętni proszę o kontakt! Damy rade. Nie po to, żeby było się czymś chwalić, ale po to żeby pokazać, że na tym świecie są jeszcze ludzie którzy swoje życie trzymają we własnych rękach i nie są niczym i przez nikogo zniewoleni i ograniczeni. Myślę, że chcielibyście mieć fotkę w tym autobusie? Doznania mentalne - tysiąc procent. A co do samego filmy i postu, nie miałem pojęcia, że ktokolwiek odpowie. Dziękuję!