hehe, może nie gnioty, ale rzeczywiście nie ma co porównywać Amadeusza, Pięknego Umysłu czy Blasku do Social Network...
Moim zdaniem to Amadeusz jest gniotem :) oglądałem ten film na 3 razy, bo nie potrafił mnie zaciekawić na tyle, żebym obejrzał go za jednym razam ;) Oczywiście jest to moja subiektywna ocena, jednakże moim zdaniem Piękny Umysł, Buntownik z wyboru czy Aviator były dużo lepsze :) Jednakże zgadzam się z przedmówcami w kwestii Social Network - to nie powinno się w tym zestawieniu znaleźć.
Jak dla mnie to Aviator jest nudny i nie obejrzałem nigdy do końca. Scorsese mnie niestety tym razem zawiódł :(
dlaczego ZAWSZE gdy czytam wypowiedź z której aż wylewa się filmowa ignorancja i brak gustu NAJWYŻEJ ocenionym filmem jest Zielona Mila ? Naprawdę czytam Twojego posta i myślę "pewnie na 10 ocenił Zielona Milę" . . . wchodzę i proszę jest . Zielona Mila to film dla plebsu dla idiotów wszystko jest tam czarno białe a temat ledwie zarysowany . Do tego używa najbardziej tandetnych i ogranych trików by wzruszyć widza .Ckliwe gówno o dobrym murzynie i złym świecie pełnym niesprawiedliwości . Czy tylko tyle trzeba ?
Moje oceny, to nie twój interes (celowo użyłem małej litery w słowie Twój, ponieważ sam jesteś plebs :) ), to Ty jesteś idiotą, bo nie potrafisz uszanować opinii innej osoby. Pokazałeś tylko swój poziom, a co się komu podoba, to już jego sprawa.
Albo geniusz albo debil :P , oczywiście odpowiedzi w poście będzie wiele bo kontrowersyjną opinia, geniuszowi odpowiadać nie muszę więc odpowiem debilowi :), każdy z filmów biorących udział w ankiecie posiada swoje grono odbiorców i przez to już na starcie nie jest gniotem bo komu ocieniać ludzkie gusta a jeżeli w życiu obrałeś/aś zasadę ''co mi się nie podoba to kał i won z tym patałajstwem'' to pogratulować jakże smutnego żywota, ja osobiście zagłosowałem za filmem o Jasiu Gotówce bo to mój faworyt, a jeżeli chodzi o social network to nie neguję jego udziału w tymże zestawieniu bo chyba chodzi o to żeby głosować na filmy biograficzne o szeroko pojętej fabule związanej z ''geniuszami'' . Strzałka !