PRZYŁĄCZ SIĘ DO BOJKOTU ZBIJANIA KASY
NA JANIE PAWLE II
przez polskich cwaniaczków...
http://www.filmweb.pl/Topic?id=317531#569934 [www.filmweb.pl/Topic?id ...]
no napewno robiąc ten film mysleli o skoszeniu ludzi z pieniedzy, ale mozliwe ze mieli tez w tym dobre intencje, pokazanie życia Jana Pawła ll za czasów młodości.
Mysle ze nawet lepiej ze zrobili taki film polacy niz inne panstwo... mogło by sie wtedy wyrobic przekonanie obojętnosci polakow wobec papieza...moze troche przesadzam ale to samo zrobił Mel Gibson robiąc film "Pasja". uwazam ze to niebył zwykły film, a korzystanie na śmierci Jezusa... napewno bym tego tak nienazwał.
Jak ktoś tego protestu nie rozumie, to ja już nie potrafie bardziej tego wytłumaczyc.
żenada i jeszcze raz żenada
tle powiem na temat ludzi, ktorzy nie dostrzegają tutaj DUŻEGO NIETAKTU I ZWYKŁEGO PROSTACTWA (mowa o decydentach, ktorzy sprawili, ze na filmie tym beda zbijac kokosy...)
JA NA FILM NIE POJDE !!!!
a juz na pewno nie dlatego, zeby sie cieszyc.
user Jeanne Kay napisal: "cieszcie się, że zobaczycie film na dużym ekranie."
Pytam: bo niby z czego? Z tego ze nabijam kase jakims grubasom z wytworni...? Czy moze z THX? O taaak - tego mi trzeba przy ogladaniu filmu o Karolu... to beda super efekty!
:/ zzzzzzzzzzzzzzz
niejest to na tyle dobry film zeby isc do kina, pewnie ze wole se poczekac i poogglądac go w domu na kasecie...
ale nie ide na ten film do kina niedlatego zeby producenci mogli kosic kase, tylko ze zwyczajnie mnie do niego nieciągnie.Wcale nieuwazam ze powstanie takiego filmu było złe...jak juzz powiedzialem są ludzie spragnieni poznania zycia papieza za czasow jego mlodosci.
SŁuchaj Reality ty masz coś z głową czy jak. JAKIE ZBIJANIE KASY NA ŚMIERCI PAPIEŻA TEN FIL BYŁ KRĘCONY DŁUGO PRZED ŚMIERCIĄ PAPIEŻA SAM JAN PAWEŁ 2 WIDZIAŁ ZWIASTUNY.TO NIE WINA ANI TWÓRCÓW ANI TYCH KTÓRZY PUSZCZAJĄ FILMY W KINACH ŻE PAPIEŻ UMARŁ AKURAT NIEDAWNO.POMYŚL ZANIM COŚ NAPISZESZ
dla mnie wieksza zniewaga dla papieza jest wymyslanie kretynskich dowciupow na jego temat (kilka juz slyszales), a ostatnio slyszalem ze ktos zrobil sobie tarcze strzeleczka z wizerunkiem Jana Pawła II i uzadzil turniej strzelecki
Uważam, że film(z tego co widziałam w zwiastunach i słyszałam od krytyków) zapowiada się bardzo dobrze. Odtwarza rzeczywistą biografię Jana Pawła II. Sądze,że lepiej aby ten film został stworzony przez Polaków, niż przez ludzi z zewnątrz, którzy zapewne wiele wątków, szczególnych dal Polaków, pomineli by. Jeżeli chodzi o zniewagę to nie widzę jej w tym przypadku, ponieważ ten film traktuję jako biografię a pragnę zauważyć że historie (biografie) wielu wybitnych ludzi zostały przeniesione na ekrany kin. A Jan Paweł II był osobą, która zasługuje na miano wybitnej postaci świata. Więcej na ten temat powiem, gdy zobaczę film.
..."Jeżeli chodzi o zniewagę to nie widzę jej w tym przypadku" ....
Dobra - dla mnie zniewagą nie jest zrobienie filmu o JP2. Ja mam po prostu dosc udawania, ze nie widze za tym wszystkim KOMERCJI!!!!!! I NABIJANIA KABZY!!! Najbardziek boli mnie to, ze w takich Wloszech dali ten film W TELEWIZJI, a potem jako dodatek do gazety... by kazdy mogl miec taka pamiatke... a nawet jak nie stac go na gazete, to obejrzal w tv.
O to chodzi!
A my? My nieeeee - po co OFIAROWAC Polakom biografie ich czcigodnego rodaka - TRZA IM TO SPRZEDAĆ:O i oblowic sie przy tym, jak sie da.
To jest nasza porażka!
Jak to wygląda? :/
Co do wypowiedzi Wizarrd'a to ma rację ja również słyszałam o tym ekscesie z rzucaniem do tarczy z wizerunkiem Ojca Świętego. To jest HAŃBA dla narodu polskiego, że garstka osób z gminy czy starostwa, rzuca do tarczy z wizerunkiem religijnym!!!! Mogli by się zająć naprawą dróg i finansami a nie głuppimi rozrywkami!!!!
Zgadzam się w pełni że ten film to robienie kasy na papieżu. I nie mówie tu o jego śmierci. "Pasję" też uważam za zbijanie kasy na ludziach głęboko wierzących, gdyż każdy kto chodzi do kościoła na to poszedł. Od kontemplacji śmierci Jezusa jest Biblia a nie film. Nie powinno sie mieszać spraw poważnych z rozrywką, jaką jest przecież kino.
Ale jeśli ktoś tego nie rozumie i uważa, że ten film dał mu więcej do myślenia niż Biblia to... naprawde szkoda mi takie prostaka.
Chociaż ostatnio zastanawiałem się, czy np. "Pasja", a teraz pewnie i "Karol" i nie są właśnie typowymi dla naszego narodu ludzi ciemnych i zacofanych, którzy prawie w ogóle nie czytają i dla niego nie ma szan przeczytania biografii papieża, bo jeżeli śrendnio polak czyta pół książki w ciągu roku to jak tu biografie papieża czytać... albo Biblie!!!!
Każdy kto się ma zamiar wybrać na ten film niech się zastanowi czy to jest dzieło filmowe, czy worek z pięniędzmi??
A swoją drogą twórcom tego filmu to pewnie nawet na rękę że papież umarł, bo film będzie jeszcze badziej popularny i jeszcze więcej kasy na nim zbiją.
bilbie czytałem - dała mi do myslenia
Pasje oglądałem - i takze dała mi domyslenie, nie tak jak bilia, ale w filmie chodzilo o pokazanie męk chrystusa, jak cierpił za ludzi, zdaje mi sie ze niebył byle jakim filmem.
Tak Szaku! Slyszalem o tej idiotycznej tradycji! Oni nawet strzelaja do zdjec, czy cos tak slyszalem. Po tym jak zjawili sie tam reporterzy tlumaczyli, ze nie maja nic zlego na mysli uzywajac zdjecia JP2 jako tarczy!!!!! To jest bowiem u nich tradycjia i strzelali takze do portretow krolow polskich, etc..
LUDZIE!!! CO ZA OBŁĘD!!!
:O