Już wiele razy widziałam filmy z pająkami... i w żadnym te przemiłe zwierzątka nie zostały pokazane w dobrym świetle (patrz Atak Pająków, Pająki, czy chociażby Władca Pierścieni: Powrót Króla)... osobiście lubię pajaki, mam nawet jednego w domu (Brachytelma Smithi, jeśli ktoś zainteresowany) Przecież miło jest jak włochaty pajączek łazi ci po ręce zabawnie łaskocząc, a poza tym zżerają wiele owadów... Powiedzcie, chociażby z litości dla mnie, w jakim filmie pajączki są dobre?? Za propozycje, dziękuję.

Sayonara

Jeszcze zapomniałaś o Arachnofobii. Też atak złych pajączków. A skojarz Kevina samego w domu - jest scena z pajączkiem Bass'a [tego starszego brata Kevina] kiedy Kevin ucieka po schodach i go złodziejaszki łapią a on dzięki pajączkowi ma ich w głębokim poważaniu ;) pzdr

skimos

Pająki są tak ukazane ponieważ dużo osób się ich boi. To nie filmy stworzyły fobię ale fobia filmy. Jakby ludzie bali się chomików to by były horrory o chomikach: np."Atak chomików" albo "Chomikofobia" :D
Jak byłem dzieckiem to też się bałem pająków a teraz bardzo je lubię. Mam nawet wydziaranego pająka. :)

skimos

A i jeszcze jedno. Pająk Bass'a w filmie "Kevin sam w domu" to Achantoscurria geniculata :)

Sayonara

No proszę, a ja mam arachnofobię (naprawdę jest taka choroba) i na widok długonogiego kosarza (który podobno jest pożyteczny) dostaję histerii albo mdleję. Nikt mi nie przetłumaczy, że te "przemiłe zwierzątka" nic mi nie zrobią. Czytałam już o nich wiele i zdaję sobie sprawę, że robią wiele pożytecznych rzeczy, ale boję się i już. Obejrzałam "Atak Pająków" tylko dzięki temu, że większość filmu miałam zamknięte oczy. A pajączków w moim domu pełno, bo mieszkam w lesie :) I bądź tu człowieku mądry
Pozdrawiam

Sayonara

No ja tez nie wiem czemu się wsyscy czepiają tych miłych kudłatych zwierzonek (przecież to jak misiu :)). Chciałbym żeby kiedyś pająk był głównym pozytywnym bohaterm jakiegoś filmu. Byłoby miło i tak inaczej. :)

A tak przy okazji, to jest Brachytelma tylko Brachypelma :) Ale rozumie... literówka :). Wiem co mówie bo sam mam pare tych kudłaczy :) Dokładnie to 11 :)

Pozdrawiam wszystkich pajęczerzy :)

Sayonara

O jeju, czepiasz się =) Bylam blisko =D A tak w ogóle to thx za odpowiedzi =* Tak między nami, kiedyś miałam lekką arachnofobię, ale dzięki terapii pana X =) poradziłam sobie z tym...