jesli juz jest taki temat to przepraszam widac slabo szukalem. co zrobilo wrazenie i dlaczego.
ja od dluzszego czasu jestem pod wrazeniem serialu i filmu "cowboy bebop" fenomenalna muzyka, doskonala animacja i koncowka potwierdzajaca ze to wszystko to jednak matrix ;). reszte tytulow zostawiam do dalszej polemiki, mam nadzieje :)

Rodik

Czas najwyższy sięgnąć po najlepsze co może być w tej dziedzinie - HELLSING - 13 odcinków - obowiązkowo. Z serii ostatnio miałem okazję też oglądać całość Samurai Champloo co też mogę polecić. Noi oczywiście nieśmiertelny Ninja Scroll - to już pełnometrażówka.

Kolbe

hellsing jak najbardziej, zwlaszcza odcinek nr 5 odjechany porzadnie :) i muza tez niczego sobie. a zauwazyles na koncu motyw z drakula? niezle.
ninja scroll to klasyczne anime dla troszke starszych, trudno nie nabrac szacunku dla bohatera za jego nietuzinkowe umiejetnosci :D, jak dla mnie super.

Rodik

Mnie on nie powalił z nóg. Oglądałam tylko kilka odcinkó- chyba 6. Wole GTO. Choć muzyka, końcówka i scenariusz są siwietne.

Rodik

Oprócz Hellsinga polecam Jungle. Gwarantuję kupę śmiechu
Bardzo dobre jest Ghost in the shell - film i serial

Piotrus

o jungle nie slyszalem, nawet nie wiem co to takiego. ghost in the shell - klasyka, niedawno mialem okazje zobaczyc druga czesc, zakrecona tak ze az chyba za bardzo. serial moim zdaniem nierowny odcinki slabsze przeplatene z rewelacyjnymi, przynajmniej jesli chodzi o serie stand alone complex, drugiej serii nie widzialem calej wiec jeszcze nie wiem czy mnie ujmie :).

użytkownik usunięty
Rodik

Nie przepadam za filmami anime...chociaż... SPIRITED AWAY [bo chyba nalezy do tego gatunku przynajmniej czesciowo ;-)] - to mój typ

Jeden z najlepszych, najpiekniejszych filmow jakie widziałam :) Naprawde genialny, muzyka swietna, animacja również, o fabule nie musze wspominac [jak to juz ktos powiedzial - to musialo sie komus przysnic] i ogolnie znakomity klimat :-)

Gorąco polecam