Pozwolę sobie zacytować otorian83 (poprzedniego założyciela tematu):
Zasady są proste:
- Gdy zgadniesz z jakiego filmu/bajki pochodzi kadr, zyskujesz prawo (i obowiązek) wystawienia kolejnej zagadki.
- Gdy nie jesteś pewien(-na) i wstawisz po tytule znak (?) czekasz na potwierdzenie odpowiedzi.
- Gdy jesteś pewien(-na) i wstawisz po tytule znak (!), masz 2h by wstawić własną zagadkę. Jeśli czas ten zostanie przekroczony, to pierwsza osoba, która to zauważy ma prawo wstawić własną zagadkę.
To od Was zależy jak szybko gra będzie się kręcić.
Życzę powodzenia i miłej zabawy ;-)
Gramy dalej:)
He,a czy to komedia która nie tak dawno szła w tv?O szkole i kumplach poprzebieranych w babskie ciuszki??
raczej zdecydowanie nie :)
za krótki <br/>
za krótki <br/>
za krótki <br/>
za krótki <br/>
Chyba raczej zdecydowanie nie :)
za krótki <br/>za krótki <br/>za krótki <br/>za krótki <br/>
No i chyba nie poznamy odpowiedzi... Proponuję, żeby któryś z was dał już swoją zagadkę. Kto pierwszy ten lepszy.
tak to Glen or Glenda :)
za krótki <br/>za krótki <br/>za krótki <br/>za krótki <br/>za krótki <br/>
Myślę, że nie należy zmieniać zasad. Trzeba cierpliwie poczekać, aż autor nam napisze czy któraś z tych dwóch odpowiedzi jest prawidłowa :).
lol1985 z ust mi to wyjęłaś////może niektórzy mają czas siedzieć tu i pilnować gry,ja też zostaję przy starej formie-daję odpowiedź i czekam
Jeśli jesteś pewien to daj swoją zagadkę, a jeśli nie jesteś to po odpowiedzi dawaj znak zapytania a nie wykrzyknik.
yasioo podanie wykrzyknika oznacza, że ktoś jest pewien swojej odpowiedzi, tak jest napisane w zasadach gry.
W porządku, może tylko ja jestem taki niecierpliwy, żeby nie usiedzieć doby przy jednej zagadce. Ale załóżmy, że autorowi net padnie na 3doby, albo wyjedzie na dwa tygodnie... My będziemy czekać...
yasioo nie dramatyzuj, może nikt na dwa tygodnie nie wyjedzie nie podawszy wcześniej odpowiedzi :p .
No dobra, to był skrajny przypadek, a tu chodzi o samą możliwość. 1000 rzeczy może się stać, które zablokują nam grę. Zresztą, chrzanić to, nie będę się kłucił o taką pierdołę, nie to nie:D
Generalnie każdy kto odpowiada na zagadkę powinien mieć gotową zagadkę, nie licząc oczywiście skrajnych przypadków(1 na 50). Przecież jak ktoś nie ma pod ręką filmu, z którego może wyciąć kadry, to zawsze w Internecie są różne zdjęcia, nawet na filmweb'ie, które w ciągu 2 minut można wrzucić.
Sorry za lekkie masło maślane powyżej. ;)
2h minęły, daję zagadkę od siebie:
http://img16.imageshack.us/my.php?image=dhdfug4.jpg
Podaję 2 tytuły:
"Hot Fuzz" lub "Wysyp żywych trupów" (takie ujęcie lub podobne było w obydwóch,a że aktor ten sam)
Podpowiedz: 1 zdjęcie jest z samego początku a 2 z samego końca.
http://images35.fotosik.pl/58/9182b8fd27577b04med.jpg
http://images43.fotosik.pl/62/e4161100812b3ca0med.jpg
Najpierw zobacz na kolejność Twoich postów a potem mów, że ktoś robi burdel. Trochę luzu Panowie i Panie. W odpowiedzi na zagadkę holy_midnight (poza konkursem) to film Subway.
A co do Twojej zagadki przez moment przyszło mi na myśl, że to Pierwszy milion ale 2 zdjęcie mi nie pasuje a poza tym chyba inny aktor młodego Pikiego grał :)
Juz to drugie zdj skojarzylo mi sie z "Der Unhold" ale dawno temum to ogladal wiec pewnosci brak :)
Zabijaka, zabijaka??? lub "Oko za oko"??? (na pozostałych plakatach do filmów widzę, że już ma zarost). No chyba, że wkleiłeś screen z filmu, w którym Norris gra jedynie kolesia w barze:))
Jeśli zgadłam, to zrzekam się z wygranej:)