Szukam ciekawych dreszczowców do obejrzenia. Kiedyś w telewizji w środy była taka seria "W krainie
dreszczowców". Fabuła jest trochę podobna do kryminału. Na przykład w rodzinie pojawia się jakaś osoba
trzecia, np. opiekunka do dziecka, która chce uwieść męża, żona wie o jej planach i chce jej przeszkodzić, a
poźniej dowiaduje się, że mąż także był zamieszany w całą aferę, bo chciał przejąć majątek. Podałam
przykładową fabulę, bo coś tam mi się kojarzy z dawniej widzianych filmów. Chodzi po prostu o film
trzymający w napięciu. Ale nie chce, żeby to był jakiś horror lub film z istotami nadprzyrodzonymi :-)
Ewentualnie prosiłabym o tytułu jakichś kryminałów, gdzie jak zwykle najmniej podejrzany okazuje się sprawcą.
Tylko nie Sherlock Holmes i detektyw Poirot, bo to już przerobiłam. W zeszlym roku chyba na Ale kino był fajny
cykl filmów "Zbrodnie namiętności" , akcja działa się w jakimś skandynawskim kraju, chyba w Szwecji, w latach 50.

margaret09

Czy mówiąc dreszczowiec masz na myśli thriller?

margaret09

Może widziałaś, a jak nie to może Ci się spodoba: http://www.filmweb.pl/film/Fatalne+zauroczenie-1987-1453

margaret09

Ptaki

margaret09

Najlepsze dreszczowce/kryminały to filmy Hitchcocka (Vertigo, Psychoza, Okno na Podwórze, Ptaki, Starsza panik znika, Sznur, Osławiona, Podejrzenie itd.itp...) oraz takie jak m.in.: Kruk (1943), Widmo (1955), Podwójne ubezpieczenie (1944), Trzeci człowiek (1949), Zabójstwo (1956), Głęboka czerwień (1975). Stare ale jare :)