Byłam ostatnio na filmie " Karol- człowiek który został papieżem" i musze przyznać, że dawno nie widziałam tak pięknego i wzruszającego filmu. Ciekawa jestem jakie filmy was wruszyły, jakie wywarły na was największe wrażenie?
Ostatnio - film o czasie: Efekt motyla. Wiem, że to klasyka i trzeba było obejrzeć już dawno, ale udało mi sie dopiero teraz. Polecam:)
Efekt motyla to klasyka ?? Czy nie naduzywasz przypadkiem terminu, ktory nalezy sie filmow byc moze troche starszym, a juz na pewno lepszym i bardziej zasluzonym ?
Hmm....największe wrażenie to raczej dużo powiedziane i mało sprecyzowane pod jakim względem największeksze wrażenie? Ogólne, czy emocjonalene, czy wizualne? Bo to można pisać i pisać to można równie dobrze zapytać jaki jest Twój ulubiony film a to bardzo trudny wybór... i zgadzam się że "klasyka" to zbyt duże słowo jak na Efekt Motyla, chyba że chodziło o mowę potoczną i oznaczało film który wiele osób obejrzało i uznało za fajny...a tak ogólnie za dobry film uważam American History X i np... Fight Club...
Podziemny Krąg głupi ? oczywiście bez argumentacji, herezje opowiadasz. I Land of the Dead nie "death".
A największe wrażenie ostatnio na mnie wywarł film "Życie jest piękne" i anime " Vampire Hunter D : Bloodlust", polecam gorąco.
Moje ukochane filmy to: American Beauty, Kumple, Dzienniki Motocyklowe, Carandiru, Rekonstrukcja i w sumie jeszcze wiele wiele innych...:)