witam, nie mogę wpaść na tytuł tym bardziej na aktora, gość chyba jet lie , przyjeżdzą do miasta, jakaś dzielnica wynajmuje mieszkanie, zaczyna robić porządek, dostaje pracę u jakiejś grubej ryby, dalej coś kojarze , że jakaś nawalanka gangów była w tej mieścinie gdzie wynajmował to mieszkanie, miał chyba jakiś fajny stary samochód, i już po przyjeździe do tej dzielnicy czarne ludki krzywo na niego patrzyły, coś tam chyba było, że ten starzy pan który wynajął mu mieszkanie miał córkę itd, pomoże ktoś? w bazie nie widzę tego filmu raczej po zwiastunach .. pozdrawiam

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
NicoBelicTen

przepraszam za pisownie, ale się rozpędziłem ;p

NicoBelicTen

https://www.filmweb.pl/film/Draka+w+Bronksie-1995-90354

??

WujekChu1ek

nie to nie to, to nie stary aż tak film, paniętam, że gość podjechał do jakiejś dzielnicy, wynajął mieszkanie, pan który wynajał mieszkanie starszy gość miał córkę, , ta się zdziwiła bo ten o którym mówię dał tam komuś baty, potem pamiętam, że była jakaś zadyma gangów bo koleś dostał pracę u jakiegoś mafiozy, któremu wcześniej bruździł, potem wiem, że w jakimś tunelu też była akcja pod koniec... kurcze no nie wpadnę na aktora, wydja mi się że jest li albo tak podobny ale nie chan napewno. ....;p

WujekChu1ek

gość miał chyba brązowy starszy wózek jakieś ładne auto może cadillac no nie pamiętam, ale fajnie sie oglądało,

NicoBelicTen

co tam jeszcze pamiętam... ta dzielnica to taka zwykła slamsowa była, same murzyny z gnatami i krzywo na wszystkich patrzyły, co jeszcze.. gość chyba nie lubił broni bo wszystkich lał jak mu za skórę zaszli ręcznie potem jak już dostał robotę u tego mafiozy to chyba z bronią chodził ale tak to wszystko ręcznie robił ;p

NicoBelicTen

nie mogę sobie przypomnieć więcej

WujekChu1ek

nie to nie to, to nie stary aż tak film, paniętam, że gość podjechał do jakiejś dzielnicy, wynajął mieszkanie, pan który wynajał mieszkanie starszy gość miał córkę, , ta się zdziwiła bo ten o którym mówię dał tam komuś baty, potem pamiętam, że była jakaś zadyma gangów bo koleś dostał pracę u jakiegoś mafiozy, któremu wcześniej bruździł, potem wiem, że w jakimś tunelu też była akcja pod koniec... kurcze no nie wpadnę na aktora, wydja mi się że jest li albo tak podobny ale nie chan napewno. ....;p

NicoBelicTen

może ktoś jeszcze ma jakiś pomysł?? ;p

NicoBelicTen

ooo i w tym tunelu akcja wyglądała tak, że chyba, chyba koleś miał kogoś zgarnąć ze świata, ale potem jakos się obróciło i on miał przesrane, no i jak w amerykańskim filmie na koniec odjechał z tej śmierdzącej miejscówki. kurde, nie pamiętam za dużo nawet z jakich lat ten film, ale na pewno żaden z chaki chanem

NicoBelicTen

Nikt nic??

NicoBelicTen

Starałem się coś dopasować, ale bardzo "slangowo" film opisałeś, i w takim układzie nic mi nie przyszło do głowy.
Nawet jeśli oglądałem, to po tym opisie nic nie rozpoznam.

Montago

ok jeszcze raz... koleś wpada do dzielnicy, wysiada z auta, juz murzyny go namierzają. wchodzi do kamienicy, ogląda pokój i wynajmuje, jakis czas później na ulicy gdzie wynajmuje mieszkanko łoi komus skórę, no bo go zaczepili. dostaje pracę u jakiegos mafiozy, nie przepada za bronią więc sprawy załatwia rękoma, zna sztuki walki, nie pamiętam czy własnie to tutaj zabito czy grożono córce właściciela mieszkania/pokoju który wynajmował bohater. była tez ustawka na ulicy gdzie wynajmował mieszkanie/pokój, ekipa na ekipę prawdopodobnie starcie gangów. nie pamiętam zbyt dużo. film dobry i nie wiem,a le jet li to chyba nie był, i nie jest to też film z lat 80tych

NicoBelicTen

Jeśli ktos ma jakieś pomysły proszę pisać może się uda trafić ten tytuł. ;p