Wspanoały film włoskiego reżysera, który nie tylko pokazuje postać Jana Pawła II , ale też historię Polski. Trudno uwierzyć. Na początku główną postacią jest sam Karol, potem role odgrywają komuniści. Przedstawione jest też życie w Polsce po 2 wojnie światowej. Strajki robotników (stoczniowców)
Lecz co to byłby za film gdyby głównej roli nie zagrał Polak. Piotr Adamczyk według mnie spisał się fantastycznie w tej roli. Lecz najfajniejsza scenka jest dopiero na końcu, gdy na balkon wychodzi prawdziwy Karol Wojtyła, jako Jan Paweł II.
Ponoć ma być druga część filmu o papieżu, którą główną postać ma zagrać Włoch, szkoda

Peter16

A ja na film naawet nie spojrzę, bo mnie papież icały katolicyzm w ogóle nie kręci. co innego prawdziwy Bóg, panowie.

Peter16

A ja na film naawet nie spojrzę, bo mnie papież icały katolicyzm w ogóle nie kręci. co innego prawdziwy Bóg, panowie.

Peter16

Szczerze powiedziawszy uwadzam ten film za FATALNY z następujących powodów:
1. Jest zrobiony tylko i wyłącznie dla pieniędzy.
2. Jest tak nudny, że nie zasnąłem tylko dlatego, że obok mnie siedział kumpel i cały film gadaliśmy o czymś innym.
3. Wkurza mnie jeśli mówi się, że film jest dobry tylko dlatego, że jest o wielkim człowieku. W filmie akurat to jest najmniej ważne...
Dlatego uważam (to jest moja opinia) że ten film to DNO.

Peter16

Ja natomiast myśle,że film jest bardzo interesujący. Oglądałem go jednym tchem. Film przedstawia życie wybitnego człowieka,jakim był Jan Paweł II przez pryzmat życiowych dośwaidczeń w czasach bardzo trudnych,kiedy to jedna okupacjia została zastąpiona drugą. Pan Adamczyk zagrał na najwyższym,światowym poziomie. A końcówka jest po prostu piękna.Reżyser udowaodnił ze na film nie trzeba wcale przeznaczać niewyobrażalne kwoty pieniedzy.Od razu widac ze był krecowny z pasją. A osobom które twierdza, ze film był robiony dla pieniędzy,powiem tylko tyle:"A wy chcielibyście pracowac za darmo???"
Zastanówcie sie troche...Ten film nie ma nic wspólnego z komercja.