Był to pewnie thriller/horror. Obejrzałem kiedyś bodajże jedną tylko scenę, bo miałem później obejrzeć cały film... Było to z 4-5 lat temu (czyli żadna tam nowość). Film z tego co pamiętam angielsko-języczny.
Opis sceny: Siedzi grupa bodajże kilkunastu ludzi (w strojach wieczorowych/balowych), kobiety, mężczyźni jakby przypadkowi (ale może i nie). Wszyscy są przywiązani/przytwierdzeni do krzeseł i są ustawieni w jednym rzędzie. Główny sprawca (porwania?) tych ludzi ma różne narzędzia tortur (być może miał jakiś wspólników).
W sali jest również kaleka bez nogi (ucięta zapewne przez gościa od tortur). Ten kaleka był jakimś kozakiem i próbował powstrzymać sadystę.
Gość, który uwięził tych ludzi próbuje dociec jakiejś prawdy o tym co się wydarzyło - szuka chyba winowajcy.
Ostatni obraz z tej sceny jaki pamiętam to (kilkukrotne?) uderzenie młotkiem w głowę dziewczyny - jednej z przywiązanych osób do krzesła.
Z góry dzięki za wszelką pomoc!
Dzięki za próbę ;-) ale film był starszy i nie był tak infantylny..... i kompletnie inna fabuła. Mało z tej sceny pamiętam a szkoda bo strasznie mi zależy by obejrzeć w całości. Bardzo możliwe, że ci ludzie na krzesłach siedzieli nie w jednej linii ale w kółku i oczywiście głowy sobie za to uciąć nie dam :P Ten kaleka przywiązany nie był (bo i po co jak bez nogi :P).
Dodam jeszcze: Ci ludzie byli po kolei zabijani (wybiórczo), ale czy uśmiercono wszystkich to nie wiem bo tylko fragment tej sceny widziałem.
Mnie ten film rowniez sie nie podobal,ale to jedyne ,,dzielo",ktore przyszlo mi do glowy.Byc moze,ktos bedzie w stanie pomoc.Pozdrawiam:)