Nie jest to film USA, ale raczej Niemcy, Austria, Belgia, może Francja, z góry dodaję mało pamiętam, jakieś małe miasto małe jednorodzinne domki.. Jest rodzina młoda, mają chyba córkę około 12 lat, znajomych którzy ich często odwiedzają. Dochodzi do jakieś okropnej kłótni facet uderza żonę widzi to córka. On wybiega z domu żałując tego co zrobił. Idzie wzdłuż ogródków działkowych, zauważa szczelinę przerwę w płocie, z ciekawości przechodzi na drugą stronę odgarnia, pnącza porastające jakiś mały tunel, odrywa deski gdyż przejście jest zabite. Ostrożnie posuwa się do przodu. Wychodzi po drugiej stronie tunelu i widzi identyczny świat w jakim mieszka z żoną i dzieckiem. Równoległy świat do naszego. Idzie dalej i widzi swoją żonę i córkę po prostu ich własne sobowtóry. Widzi siebie, przeżywa szok. Wraca do domu i mówi o tym żonie i znajomym, oni wiadomo mu nie wierzą. Dalej nie pamiętam wiem że ktoś kogoś zastrzeli i on będzie uciekał z córką lub jego żona właśnie do tego świata, będzie kogoś goniła policja. Teraz nie wiem czy on zamieszka z tamtą żoną? a policja aresztuje faceta z tamtego równoległego świata biorąc go za tego ściganego, czy jego żona go zabije i zamieszka z tamtym facetem. Film oglądałam jakieś 3 lata temu. Miałam go ściągnięty.

użytkownik usunięty
ksena999_2

http://www.filmweb.pl/film/Drzwi-2009-493963

Jak to znalazłaś? to ten film