Chodzi o film, przy którym "najbardziej odlecieliście", kiedy poczuliście się że jesteście gdzieś indziej a nie tylko przed ekranem monitora. Chodzi o film, który bardzo was wciągnął.
Jeśli chodzi o mnie to tak czułem się oglądając REQUIEM DLA SNU, a wy? Piszcie.

ratyo

Requiem. Bez dwóch zdań. O cokolwiek zapytasz na tym forum - najczęściej i tak pojawi się Requiem. (osobiście polecam też "Narkomanów" z Alem Pacino)

Deer_Hunter

Ja odleciałam totalnie na "Tańcząc w ciemnościach" ...
Oprócz tego "Fight club", "Marzyciel" i "Closer", właściwie to nie trudno mi się odlatuje :P
mogłabym długo wymieniać chyba...... (!)

ratyo

Najbardziej schizowy to jak dla mnie był "Trainspotting".

ratyo

noo "Trainspotting" za kazdym razem jest schizowy :)

ratyo

"Donnie Darko", po prostu nadzwyczajny.

ratyo

$$$$$$$$$
MAM TU DLA WAS FILM PO KTóRYM ...SAMI SIE DOWIECIE...

http://harry.angel.filmweb.pl/

NIE MUSICIE DZIEKOWAC ...
...LEPIEJ PODAJCIE INNE DOBRE PRODUKCJE

Nostromo_5

Wideodrom

ratyo

Przede wszystkim muszę się zgodzić z przedmówcami: Fight Club i Requiem dla snu to dwa filmy, które nasunęły mi się jako pierwsze na myśl. Tańcząc w ciemnościach jest po prostu miażdżące jak się wczuć. Duże wrażenie zrobił na mnie także pierwszy Matrix. Pozostałe filmy, które mnie wciągnęły to Hana-bi, Dive Bar Blues, Ghost Dog, Hawaje Oslo, Leon Zawodowiec, Pusty dom, Siedmiu Samurajów i trylogia Trzy Kolory. Oczywiście o wiele łatwiej "odlecieć" w kinie, dlatego żałuję że nie wszystkie z tych filmów widziałem na dużym ekranie.

Sardesh

requiem,kawa i papierosy,pulp fiction zajebiste filmy

ratyo

Palacz zwłok http://www.filmweb.pl/f106296/Palacz+zw%C5%82ok,1968

Karma_Police

Sporo tu tytułów o używkach więc polece ci "Las Vegas Parano"

A najbardziej odleciałem na "czasie apokalipsy"

None200

Zdecydowanie "Las Vegas Parano". Do tego "Podziemny Krąg", "Być jak John Malkovich" i "Adrenialina (2)" (naprawdę chory film xD)

Autor_V

Donnie Darko - zdecydowanie.
Into The Wild
United States of Lyland

Korien

Las Vegas Parano też!

ale to po zielsku, dodatkowo.

Korien

"The Wall" oglądałam kilka razy i nie sądzę by jakiś inny film go przebił w schizolskości,

użytkownik usunięty
Autor_V

Popieram "Być jak John Malkovich" ! Niedoceniony film, a naprawdę godny polecenia.

ratyo

Mnie nieźle "wyschiziło", jak oglądałam "Czarne słońca".

http://www.filmweb.pl/f1173/Czarne+s%C5%82o%C5%84ca,1992

ratyo

Dla mnie zdecydowanie "Czas Apokalipsy" i "Exils" są takimi filmami.

ratyo

Dziwie się,że nikt tutaj nie podał memento czy mechanika...

kuba_vendetta

Ja najbardziej odlatuję przy większości filmów Lyncha - ostatnio "Inland Empire".

ratyo

Ja mam takie wrażenie jak bym była gdzie indziej gdy oglądam m.in.: "Requiem Dla Snu", "Milczenie Owiec", "Ojciec Chrzestny" i "Piękny Umysł".

Stella182

Jeszcze zapomniałam dodać: "Siódmy Znak" i "Szósty Zmysł". Pozdro!

Stella182

Filmy Alonofskie'go - "Requiem dla snu", "Pi", "Żródło"

ratyo

obejrzyjta sobie "the girl next door" z 2007 roku (oczywiście nie ta komedia :D )

masakra...

rozaldo

Fakt, Girl Next Door to jeden z bardziej ryjących beret filmów, jakie w życiu ogladałem. Czyste ZUO.

ratyo

Requiem standardowo chyba u każdego, dodatkowo 8mm oraz z nowszych Powder Blue - produkcja dziwna i mało znana ale warta obejrzenia.
Pozdr.

ratyo

one point,freeze frame,,delicatessen,miasto zaginionych dzieci,filmy terry gilliama i tima burtona, trio z belleville,z mniej przyjemnych :-)gra wstępna, old boy,hard candy i oczywiście LYNCH,ale ten stary, z czasów twin peaks,zagubionej autostrady itd...

Kasandra_fw

to takim moim najbardziej schizowym filmem byly jak do tej pory chyba "Mroczne godziny" odjechalam totalnie.. jeszcze w trakcie ogladanie ok ale po seansie pierwsza mysl "o kuurna co to bylo?!" <lol> zadzialal mi na psyche totalnie ;p

ratyo

hahaha...requiem... chyba najbardziej przyjebany... porownajcie go sobie do Trainspotting.... Requiem to produkcja dla tych samych co chodza do kina na Galerianki itp. nie mozna zapomniec o fanach programow lecacych MTV Polska (jakichkolwiek - bo wszystkie maja ten sam poziom)

co do tematu:
Jacket
Memento
Oldboy

ratyo

Cóż.. ja bym proponowala jeszcze dodać " Lot nad kukułczym gniazdem" i może " trzynastka"

ratyo

Do listy "schizów" filmowych dołączam ten:
http://www.filmweb.pl/f31567/Dziewi%C4%99%C4%87+%C5%BCywot%C3%B3w+Tomasza+Katza, 2000

selene_

Drabina Jakubowa

ratyo

Zdecydowanie polecam te filmy:

Johnny poszedł na wojnę
Dzikość Serca
Głowa do wycierania
El Topo

piotrek_majes

holy moutain ;) ale nie jest dla każdego ;)

ratyo

Trainspotting, Prawdziwy romans, Gra i Truman Show.

littlejudas

Zapomniałabym, oczywiście V jak Vendetta!

ratyo

moze Las Vegas Parano

użytkownik usunięty
ratyo

Był taki film "Existenz", czy jakoś tak. Oglądany dawno, ale pamiętam, że dał czadu :)

ratyo

Biorąc pod uwagę wymienione wcześniej, polecam:
,, The Resident "
,, Zamiana" : )

ratyo

Srpski film.

ratyo

Drabina Jakubowa
Glowa do Wycierania
Swieta Gora
Melancholia
Requiem dla Snu
Synekdpocha Nowy Jork

ratyo

pi

anrom

po pi trzęsły mi się łapy i nie mogłem zasnąć przez jakieś 3 godziny

Chrabaszcze

miala byc schyza to jest. ja calego nawet nie ogladalam

ratyo

Z tego co nie było jeszcze wymienione to polecam :

- Zostań
- Mulholland Drive

Rebeka0

"kynodontas" komentarz jest niepotrzebny

ratyo

Vertigo. Nie wierzę, że film, którego akcja opierała się jedynie na intrydze i uczuciu zrył mi banie jak nic innego.

użytkownik usunięty
ratyo

Requiem,Palacz zwłok,Mullholand Drive

ratyo

Na YouTube wpisz : BENTENDENTRIA - TELEWIZJA GROT - najbardziej schizowy klip ever.

ratyo

Dziwię się że nikt nie napisał o 120 dni sodomy. Jest bardzo poryty