Niektórzy sądzą, że najlepsza muzyka była (jest) w Władcy Pierścieni. A jakie jest wasze zdanie??

Agasia

Faktem jest, że muzyka w LotR jest bardzo dobra. Ale czy najlepsza…? Po obejrzeniu filmu w pamięci na długo pozostają pewne często pojawiające się w trylogii motywy (np. gdy pojawiają się Aragorn, Gimli, Legolas, albo jeźdźcy Rohanu). Mi osobiście bardzo podobały się soundtrack’i do „Requiem dla snu”, „13 Dzielnicy” i „8 Mili”. To chyba zależy od upodobań muzycznych. Pozdrawiam

Agasia

Faktycznie, tematy muzyczne z LOTR już zapisały się w historii :) Ja osobiście lubię muzykę Johna Williamsa, jego kawałki z Gwiezdnych Wojen czy Harrego Pottera pewnie kojarzy niejedna osoba :D

Mary_Kate

Najlepszy OST dla mnie to muzyka VANGELISA z "Blade Runnera". Prawdziwe dzieło sztuki,absolutne dopelnienie geniuszu filmu Scotta. Bez tej muzyki film nie bylby taki sam. Futurystyczne,typowe dla Vangelisa,brzmienia doskonale uzupelniaja obraz Los Angeles przyszszlosci. POLECAM !! :)

Agasia

muzyka z władcy jest genialna ale minie duzo czasu zanim dorówna dokonaniom Johna Williamsa w StarWars czy Indiana Jones.pozdrawiam

ummo

Moim zdaniem najlepsza muzyka występowała w filmach Shrek Shrek 2 i w Gwiezdnych Wojnach lecz fajne są też z Filmów Różowa Pantera Rocky Mission impossible Bond I gliniarz z Beverly Hills

POZDRO :]

ummo

Moim zdaniem najlepsza muzyka występowała w filmach Shrek Shrek 2 i w Gwiezdnych Wojnach lecz fajne są też z Filmów Różowa Pantera Rocky Mission impossible Bond I gliniarz z Beverly Hills

POZDRO :]

Agasia

mnie najbardziej poruszyla muza z "Requiem dla snu"..."Cruel Intentions" też oki..no ale to moje skromne zdanie:)))

Agasia

najlepsza jest w Velvet Goldmine, oczywiście!

bemolka

A ja uwielbiam muzykę z 8.mila...."Lose yourself" jest naprawdę świetną piosenką, mimo ze jestem fanka ostrzejszego grania ;]

Agasia

Podobno dobrej muzyki się w filmie nie zuważa. Według tej zasady muzyka d Star Wars 3 była całkiem dobra. Moim zdaniem muzyka do Władcy Pierścieni i do Requiem dla snu to był prawdziwy geniusz. No i oczywiście Amadeusz, ale to już zupełnie co innego.

Agasia

W "Requiem dla snu" jak narazie jest dla mnie nalepsza.