Czesc,
Ostatnio bylam w kinie na trzeciej czesci "Gwiezdnych Wojen" i mam pytanie. Od razu chcialam zaznaczyc, ze "Gwiezdne Wojny" lubie, ale nie jestem zagorzalal fanka i nie znam sie na detalach, dlatego tez moje pytanie. Mam nadzieje, ze nie obraze rzadnych zogorzalych i goracych wielbicieli gwiezdnej sagi. Nie jest to moim zamiarem. Moje pytanie jest nastepujace: Dlaczego Anakin w ostatniej czesci zwraca sie do swojej zony - Padme (chyba, ze sie przeslyszalam)? Jak dobrze pamietam to Padme zginela w Epizodzie I, a Anakin poslubil Amidale. Mam nadzieje, ze ktos mi to wyjasni. Dzieki i pozdrawiam,
Angel of the Middle-earth.
Sam się nad tym ostatnio zastanawiałem. A było mniej więcej tak Amidale była królową Naboo a Padme jej sobowtórem. ale nadal niepamię tam kto zginął i jak to się tam dalej potoczyło.
Padme Amidala, królowa Naboo. Amidala to imie krolewskie, Padme - prywatne. Po Amidali krolowa Naboo byla Jamilia, ale ona tez pewnie miala swoje imie prywatne i "sluzbowe". Sobowtor Padme - jedna z jej dworek, niech mi kto imie podpowie!!!! zginela na poczatku II epizodu.
Padme Naberie - imie prywatne, Amidala - imie jako krolowa, to tak jak z papiezem. Nazywal sie Karol Wojtyla, ale przyjal imie Jan Pawel II. Sobowtor Amidali zginal na poczatku II epizodu, nazywala sie Corrde.