Czesc,
Ostatnio bylam w kinie na trzeciej czesci "Gwiezdnych Wojen" i mam pytanie. Od razu chcialam zaznaczyc, ze "Gwiezdne Wojny" lubie, ale nie jestem zagorzalal fanka i nie znam sie na detalach, dlatego tez moje pytanie. Mam nadzieje, ze nie obraze rzadnych zogorzalych i goracych wielbicieli gwiezdnej sagi. Nie jest to moim zamiarem. Moje pytanie jest nastepujace: Dlaczego Anakin w ostatniej czesci zwraca sie do swojej zony - Padme (chyba, ze sie przeslyszalam)? Jak dobrze pamietam to Padme zginela w Epizodzie I, a Anakin poslubil Amidale. Mam nadzieje, ze ktos mi to wyjasni. Dzieki i pozdrawiam,
Angel of the Middle-earth.

Angel_of_the_Middle_eart

Chyba chodzi ci o epizod II. Tam zginęła matka Anakina, a on poślubił Padme.

Siemomysl

Sam się nad tym ostatnio zastanawiałem. A było mniej więcej tak Amidale była królową Naboo a Padme jej sobowtórem. ale nadal niepamię tam kto zginął i jak to się tam dalej potoczyło.

Angel_of_the_Middle_eart

Padme Amidala, królowa Naboo. Amidala to imie krolewskie, Padme - prywatne. Po Amidali krolowa Naboo byla Jamilia, ale ona tez pewnie miala swoje imie prywatne i "sluzbowe". Sobowtor Padme - jedna z jej dworek, niech mi kto imie podpowie!!!! zginela na poczatku II epizodu.

Angel_of_the_Middle_eart

Padme Naberie - imie prywatne, Amidala - imie jako krolowa, to tak jak z papiezem. Nazywal sie Karol Wojtyla, ale przyjal imie Jan Pawel II. Sobowtor Amidali zginal na poczatku II epizodu, nazywala sie Corrde.

annika3

Dzieki za odpowiedzi. Chyba mniej wiecej zajazylam.
Pozdrawiam,
angel of the Middle-earth.