Kurcze nie miałem szczęscia zobaczyć wielu filmów z tego gatunku :( a jestem bardzo ciekawy jaki można uznać za "klasyk". W tematyce wampirów myśle, że na miano klasyka zasługuje "wywiad z wampirem" a wilkołaki??

orson_2

Nie powstało zbyt wiele dobrych filmów z tego gatunku. Osobiście mogę polecić filmy : "Amerykański wilkołak w Londynie" i "Wilk".

Enkil

"Wilka" z Nicholsonem widziełem :) a tamten zaraz załączam do ściągania ;p dzieki :)

orson_2

troche widzialem tego rodzaju filmow moze nawet za duzo ale obecnie przychodzi mi do glowy tylko Van Helsing
jak przypomne to napisze cus wiecej tytulowq.pozdro

PietkaDjinn

Czekam z niecierpliwością na więcej tytułów ;p Helsinga też widziałem i taki nijaki był, fajnie się go oglądało ale w sumie nic szczególnego :) również pozdro

orson_2

O Ile mi wiadomo Amerykańskich wilkołaków. Jest jeszcze Dog Soldiers (czyjakośtak) a w TV leci jezioro wilków. Napewno powstało też wiele filmów gore o tej tematyce ale niezna tytułów

orson_2

Filmów o wilkołakach powstało może i sporo, ale twierdzę, że jest po prostu mało dobrych filmów o tej tematyce. Co do Van Helsinga, to jedyne co można tu zachwalić, to bardzo dobrze wykonane wizualnie wilkołaki, ale to wszystko. Sam film jest moim zdaniem żałosny. Zwykła bezmyślna bajeczka przeładowana mieszanką wszelakiej maści stworów, z idiotyczną fabułą bez ładu i składu. A co do wilkołaków, to mogę jeszcze polecić trylogię "Ginger Snaps". Pozdro

orson_2

z filmuw o wilkolakach to skowyt jest dobrry faajny klimat fabbbbula itp.

orson_2

Najlepszy film o wilkołakach to Wilk!!!! Jest bez konkurencji!

orson_2

No mi przypadł nawet do gustu "Underground". Fajny klimat i ciekawy pomysł (wojna wilkołaków z wampirami). Ale całokształt taki średni... ale zobaczyć zawsze można :)

dreamer

Dreamer, chciałeś chyba napisać "Underworld"... bo jeśli mówisz o filmie Emira Kusturicy, to musiałem chyba przegapić opisywane przez ciebie sceny ;)

Enkil

Z góry dzięki, że piszecie mi tytuły filmików i będe ich szukał i oglądał :) Co do tych co widziałem to:
"Wilk"- fajny, ciekawy, bez żadnych tam efektów specjalnych i tych różnych ulepszaczy i wogóle fajna obsada i klimat, ale to nie jest jeszcze to czego szukam :)
"van helsing"- hmm Kate Beckinsale i Hugh Jackman :) i fajnie w wyglądające wilkołaki w sumie nic więcej bo fabuła taka sobie i miałem wrażenie, że to jest powtórka z rozrywki po "mumii" i "mumii powraca", duże widowisko i tyle...
"Underworld"- spox filmik, fajny klimat, nawet spoko (jak dla mnie) fabuła, ale to jeszcze nie to :) ...
"przeklęty księżyc"- nie wiem czemu tan film ma tak wysoką notę ??? Kompletnie mi nie przypadł do gustu i wogóle jakiś taki. Pomysł był spox ale gorzej z wykonaniem i jeszcze walka końcowa a nie będe pisął dla tych co nie widzieli :)
Także nadal poszukuje tego jedynego :0 narazie ciągne z neta "cursed" z Ricci :) i "dog soldiers" i zobaczymy, potem się wezme za wasze propozycje :) jeszcze raz dzięki i POZDRAWIAM

orson_2

Jezeli szukasz klasyka to masz:

http://www.filmweb.pl/Film?id=34743 [www.filmweb.pl/Film?id= ...]

pozdro

orson_2

polecam do oglądnięcia wszystkie filmy z serii "skowyt" (większośc niezła choć są małe wpadki), części jest chyba z 7; nie moge sie tez doczekac "cursed" w rezyserii wesa cravena - może bedzie ciekawie

piesek6663

Niestety widziałem "Cursed" Wesa i jestem zawiedziony na maxa :( To co On zrobił z tego filmu to totalne dno i takie badziewie, że aż w oczy kole i nie wiedziałem czy śmiać się czy płakać! Myślałem, że jak Christina Ricci zagra to będzie coś fajnego z tego, niestety się przeliczyłem :( A co do "Skowytów" to już mam 1 część i reszta się ściąga :) i myślę, że się nie zawiode POZDRO :)

użytkownik usunięty
orson_2

Może nie do końca o wilkołakach, ale świetny film - "Romasanta".

orson_2

NIE WIEM PO CO CI TAKIE BAJKI OGLĄDAĆ, JA CODZIENNIE OGLĄDAM HORRORY Z WILKOŁAKAMI I POTWORAMI, AŻ MI TO OBRZYDŁO. NAPRAWDĘ WYSTARCZY WŁĄCZYĆ TELEWIZOR I POCZEKAĆ NA WIADOMOŚCI CZY TO NA 1-YM PROGRAMIE CZY TVN-E I MASZ TYLU WILKOŁAKÓW I POTWORÓW ORAZ TAKI HORROR ŻE CZŁOWIEK MÓGŁBY SOBIE Z PRZERAŻENIA W ŁEB STRZELIĆ.
A BAJEK W TELEWIZJI JEST CAŁA MASA. LEPIEJ OBEJRZEĆ SOBIE JAKIŚ NAPRAWDĘ CIEKAWY FILM, KTÓRY NIE ZAWIERA W SOBIE SCEN Z BAJEK, ALE ZAWIERA SCENY Z ŻYCIA, BARDZIEJ AUTENTYCZNE. MYŚLĘ ŻE JEDNYM Z AUTENTYCZNIEJSZYCH FILMÓW Z POGRANICZA HORRORÓW JEST "EGZORCYSTA", MIMO ŻE JUŻ STARY, ALE BARDZO DOBRY, OSTATNIO OGLĄDAŁEM "WALENTYNKI" - TAKŻE MI SIĘ PODOBAŁ, TRZYMA W NAPIĘCIU DO SAMEGO KOŃCA, JEST W NIM TROCHĘ KRWAWYCH SCEN. WARTO GO OBEJRZEĆ. BO TYCH FILMÓW Z WILKOŁAKAMI, WAMPIRAMI I INNYMI STWORZENIAMI BAJKOWYMI TO JUŻ DZIECI NAWET SIĘ NIE BOJĄ, NIEDOŚĆ ŻE PRYMITYWNIE NAKRĘCONE TO JESZCZE STWORZENIA NICZYM Z KRESKÓWEK.