Witam
Właśnie piszę scenariusz do swojego filmu. Będzie to film o bullyingu / mobbingu w szkole. Jak na razie mogę powiedzieć, że film będzie czarno-biały, podzielony na 6 rozdziałów i nie będzie jednego głównego bohatera (6 rozdziałów,6 opowieści o 6 różnych osobach).Film będzie kręcony prawie w całości z ręki, okazjonalnie użyję małej kamery i statywu w roli steadycamu (Mam dwie kamery, jedną dużą i drugą małą) . I tutaj pojawia się problem. Scenariusz prawie napisałem, ale nie mam pomysłu na tytuł filmu. Czy mógłby ktoś doradzić, jaki tytuł będzie oryginalny i nie będzie się powtarzał po innych filmach.
Proszę o pomoc, bo to bardzo dla mnie ważne.
Spoko, ja z Polski jestem, w tym języku mówię.
Uważam tak, jak ktoś niżej pisał, że tytuł na koniec zostaw, w trakcie powinno coś przyjść.
Owoce raju - tak mi wpadł
Owoce jako zbiory, wytwory.
Raju - otoczenie w jakim żyje dzisiejsza młodzież, które widać negatywnie wpływa na ich psychikę przez co stają się napastnikami
Hehe, autobiograficzny? Już wiem czemu napisałeś w tamtym wątku "byłem w kinie, oczywiście sam". Oby ci się "kariera" zje*ała.
PS Wiesz, że twój film też będzie polski?
A co ty K***a w życiu osiagnąłeś? Rekord w siedzeniu na komputerze,na grubym dupsku,i hejtowanie oraz obrażanie kogo się da i wieczny ból dupy.A poza tym co jest złego,że mój film jest polski.Ja nie wybierałem gdzie się urodzę,A poza tym,jak jesteś taki mądry,to daj mi link do tego wątku co napisałem "byłem w kinie, oczywiście sam",bo ja takiego nie pamiętam
"A co ty K***a w życiu osiagnąłeś? Rekord w siedzeniu na komputerze,na grubym dupsku"
Patrząc na twoje wypowiedzi, osiągnąłem w życiu dużo więcej niż ty, sądząc po twoich kompleksach.
"Hejtowanie i obrażanie kogo się da"
Nikogo nie obrażam oprócz ciebie.
"Wieczny ból dupy."
Ma prawo "boleć mnie dupa" jeśli taki debil jak ty obraża moje autorytety i filmografię kraju, w którym się urodziłem.
"A poza tym co jest złego,że mój film jest polski.Ja nie wybierałem gdzie się urodzę"
Hejtujesz wszystkie polskie filmy, stąd moja aluzja.
"A poza tym,jak jesteś taki mądry,to daj mi link do tego wątku co napisałem "byłem w kinie, oczywiście sam",bo ja takiego nie pamiętam"
http://www.filmweb.pl/film/Karol%2C+kt%C3%B3ry+zosta%C5%82+%C5%9Bwi%C4%99tym-201 4-703046/discussion/Je%C5%BCeli+ten+film+wyjdzie...,2410286
Trzeci akapit, czwarty wers - "oczywiście samemu w kinie", przepraszam, że trochę przekręciłem, ale sens jest DOKŁADNIE taki sam.
Pozdrawiam i radzę zakończyć tą dysputę.
powiem jedno:przeczytaj sobie całe zdanie,a nie jeden wers,bo tam pisze „„Mój boże!
ten film był zajebisty,chcę więcej"-moja pierwsza myśl po obejrzeniu go,oczywiście samemu w kinie"-wtedy nie pisałem o KKZŚ,tylko o strażnikach marzeń.Co do mojego filmu,to już prawie go kończe i jak będziesz chciał oceniać,to spróbuj sobie załatwić bilety na pokaz zamknięty do Kina Kika w KRK.
Ależ wiem, że pisałeś o "Strażnikach Marzeń" a nie o "Karolu, który został świętym". Pisząc "już wiem czemu napisałeś w tamtym wątku <<byłem w kinie, oczywiście sam>>" miałem na myśli, że już wiem, czemu nie masz znajomych.
Wyślij kopię cyfrową, jeśli możesz, bo nie mam zamiaru wybierać się do miasta oddalonego o 250 km od mojego domu na jakiś pokaz zamknięty. Co do tego pokazu, nie omieszkaj podzielić się z nami danymi frekwencyjnymi i w miarę możliwości przeprowadź prelekcję na temat obecnego stanu polskiego kina - widzowie po zapoznaniu się z twoją opinią na pewno zgotują ci owacje na stojąco.
Szczerze mówiąc, nie chce mi się wierzyć, że komuś o takim poziomie wiedzy filmowej i tak spaczonym guście pozwalają prowadzić pokaz. Domyślam się, że ktoś z rodziny jest właścicielem kina?
a co do tego,to nie napisałeś,gdzie się ze mnie śmieją,bo ja nigdzie nie widziałem żadnego tematu o mnie.
PS.Zapewne Jesteś takim samym Trollem-nie trollem ja S(ra)malczyk130
Jeśli kręcisz film o bullyingu to domyślam się, że taki problem istnieje.
Porównaj sobie mój gust i gust Smalczyka oraz nasze wypowiedzi w innych tematach.
„Oby ci się "kariera" zje*ała."
art. 212
§ 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,
podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.
§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
http://pl.memgenerator.pl/mem-image/i-co-pan-zrobisz-nic-pan-nie-zrobisz-pl-ffea 00
Poza tym zastanów się do kogo wyjeżdżasz z takim tekstem.