Niestety nie znam tytułu filmu. Jest to film z USA, zdaje się że z lat 70 lub 80, hurror~thriller~sci-fi. Z tego co pamiętam leciał jakiś czas temu w polskiej tv (chyba na polsacie). Opowiada historię o naukowcu, który bada sny i fobie dzięki dziwnej kapsule, w której zamyka się biorących udział w eksperymencie kandydatów i w zupełnej ciemności zalnuża ich w wodzie po samą tważ. Chcąc wgłębić się w badania wyrusza do Meksyku (lub ameryki południowej) gdzie zdobywa narkotyk wykonany z rosnących tam grzybów (używanych do uzyskiwania wizji przez szamanów). Dzięki narkotykowi udaje mu się cofnąć swojąświadomość do czasów człowieka pierwotnego. Jednak coś dzieje się nie tak i powoli zaczyna zamieniać się w ochydną kreaturę którą rządząjedynie instynkty.

Wiem że wywnioskowanie tytułu filmu bez znajomości aktorów jest nielada łatwym zadaniem jednak wertowałem katalog filmwebu przez kilka godzin i nie znalazłem :/ w was filmwebowa braci moja nadzieja.

Pozdrawiam i z góry dziękuję ;)

nyo

http://www.filmweb.pl/Film?id=8280 [www.filmweb.pl/Film?id= ...] , to powinno być to