Witam wszystkich,
jestem nowy na tym forum. Od razu mam pytanie. Zna ktoś może tytuł filmu z przed kilku lat w którym to, przy pomocy takiego dziwnego urządzenia zagrywany odczucia człowieka, a potem kto inny mógł odtawarzając to wcielić się w tamtego. W ten sposób nagrywano ostatnie chwile przed śmiercią i samą śmierć a potem nagrania sprzedawano. Nie wiem czy dobrze to opisałem, ale mam nadzieję, że ktoś mi pomoże.
Pozdrawiam
Pożyczę sobie twój temat.
Poszukuje 2 filmy, dramaty o 2 Wojnie Światowej, lecz nie pamiętam tytułów.
Film 1: W obozie jenieckim, niemieckie gestapo kazali więźniom (chyba Amerykaniną) drukować fałszywki (chyba funty brytyjskie, a później dolary). Udaje się im wydrukować pełno fałszywek, aż Rosjanie przyszli i wyzwolili ten obóz. Tylko tyle pamiętam.
Film 2: Podobnie, w obozie jenieckim więźniowie próbują uciec. Postanowili zrobić podkop. Zapisało się do podkopu ok. 30 osób, zamówili sobie cywilne ubranie. Gdy przyszło im to ubranie okazało się że ich podkop był za krótki o ok. 5 m. bo wyjście z podkopu było w zasięgu lampy na wieży. Wychodzili pojedynczo gdy wyszło z 15 osób lecz wieża ich zobaczyła. Zaczęła się ucieczka. Chyba tylko 1 osobie udało się uciec.