myslicie ,że konieczne było przedstawienie filmu Sin City w barwach czarno-białych ,czy było to potrzerbne ,a moze lepiej by było ,jakb nakręcili Sin City w kolorze ,????????????????????????????? ??????????? :-)
specyfika teego kultowego już komiksu franka millera polega m.in na specyficznym przedstawieniu kolorów, więc trudno żeby pominąć tak istotny szczegół przy ekranizacji, tak sobie myśle.
Według mnie najważniejszą rzeczą w Sin City był klimat i specyficzna wizja miasta: Czarno-białe- złe, zepsute i smutne. To wszystko ma działać na nasz umysł i potęgować wrażenie przytłaczającej brutalności. Według mnie dzięki temu atmosfera filmu jest mroczniejsza i bardziej dociera do odbiorcy. Wszystkie aspekty zamieszczone w filmie jak chociażby pojawiający się kolor czerwieni (który kajarzy sie z krwią) mają znaczenie. Jest to wizja miasta zepsutego doszczętnie przez korupcje i zbrodnie. Według mnie takie przedstawienie filmu (chociaż innowacyjne) jest tu bardzo na miejscu, pozatym jest to przeniesienie komiksu na duży ekran a taka kolorystyka była jego głównym aspektem.