myslicie ,że konieczne było przedstawienie filmu Sin City w barwach czarno-białych ,czy było to potrzerbne ,a moze lepiej by było ,jakb nakręcili Sin City w kolorze ,????????????????????????????? ??????????? :-)

NOWAKOW

specyfika teego kultowego już komiksu franka millera polega m.in na specyficznym przedstawieniu kolorów, więc trudno żeby pominąć tak istotny szczegół przy ekranizacji, tak sobie myśle.

NOWAKOW

Według mnie najważniejszą rzeczą w Sin City był klimat i specyficzna wizja miasta: Czarno-białe- złe, zepsute i smutne. To wszystko ma działać na nasz umysł i potęgować wrażenie przytłaczającej brutalności. Według mnie dzięki temu atmosfera filmu jest mroczniejsza i bardziej dociera do odbiorcy. Wszystkie aspekty zamieszczone w filmie jak chociażby pojawiający się kolor czerwieni (który kajarzy sie z krwią) mają znaczenie. Jest to wizja miasta zepsutego doszczętnie przez korupcje i zbrodnie. Według mnie takie przedstawienie filmu (chociaż innowacyjne) jest tu bardzo na miejscu, pozatym jest to przeniesienie komiksu na duży ekran a taka kolorystyka była jego głównym aspektem.