Tylko proszę mi nie spamować. Jak nie podajecie tytułu, albo rady jak można go znaleźć to nie
zaśmiecajcie fw swoimi żalami. Ja wiem czego szukam i czego nie lubię w filmach. Nic nie poradzę, że
brzydzi mnie oglądanie gwałtów, wątków kazirodczych, czy innych zwyrodnień. Może jestem inny, ale
musicie to uszanować.

Szukam filmów
1. Film o miłości, ale taki gdzie naprawdę jest miłość. Widziałem miliony "filmów o miłości" i każdy
zamiast przedstawiać to uczucie jechał po ogranych motywach. Mi chodzi o film, który najwierniej
przedstawia atmosferę miłości pomiędzy dwojgiem młodych ludzi. I nie chodzi mi o film "Pamiętnik", gdzie
bohater romantyk jest tak przesadzony, że wychodzi na jakiegoś stalkera, a jego wybranka totalnie nie jest
warta żadnego zachodu. I mówiąc miłość mam na myśli uczucie, a nie sam seks (w większości
współczesnych filmów do tego miłość jest sprowadzana).

2. Film w którym żyją obok siebie ludzie wychowani w innych krajach. Takie o zderzeniu różnych kultur.

3. Komediodramat o życiu młodych ludzi. Czy taki film, który nie skupia się przesadnie tylko na tym co
zabawne i wesołe, ale też pokazuje ciemne strony życia problemy młodych ludzi (ale normalne problemy,
nie wyolbrzymione jak w polskim kinie). Taki z którym współczesny młody człowiek może się utożsamiać.

4. Film o zdołowanym człowieku, który spotyka kobietę, która mu pomaga. Poradnik pozytywnego
myślenia widziałem.

5. Jakieś mniej znane fantasy/ s.f. dziejące się w innym nieziemskim świecie (wszystkie znane już
widziałem, mogą być filmy animowane z nich widziałem nie wiele- poza tym co było najbardziej kultowe).
Titan- nowa ziemia i Planeta skarbów widziałem, oba mi się podobały

6. Filmy z manic pixie dream girl.
Przyjaciel do końca świata, jestem na tak, 500 dni miłości, przypadek Harolda Cricka widziałem

7. Film o niepełnosprawnej kobiecie, ale nie dołujący dramat, tylko film pozytywny

8. Film o podróżach w czasie. Poza Terminatorem, Powrotem do przyszłości, O dziewczynie skaczącej
przez czas i czas na miłość

Nie lubię:
-filmów, gdzie pojawiają się osoby trans czy geje. Drobny występ czy rolę drugoplanową jak jest dobrze
dopasowana do filmu przeżyje.
-filmów o pedofilii, kazirodzctwie, narkotykach, prostytutkach i inny takich
-filmów, gdzie kobiety są tylko ozdobą, albo w ogóle nie ma ich wśród głównych postaci
-filmów sprzed 1990, chyba, że to jakieś mega dobre pozycje (jak Star Wars, Marry Popins, narzeczona dla
księcia)
-filmów wojennych, szpiegowskich, sensacyjnych
-filmów, które są tak schematyczne, że oglądając pierwszy raz masz wrażenie, że twój miliardowy
-w przypadku s.f., fantasy tych, które są strasznie ziemskie (czyli wiele elementów jest kopiuj wklej z tego
co widzimy na codzień, albo co było w historii. Chyba, że film tym się fajnie bawi jak w Narzeczonej dla
księcia)
-raczej nie lubię filmów, gdzie się pojawiają dzieci (są infaltylne, poza tym mam już dość oglądania dzieci
w realu). Choć jeśli film jest genialny to nie przeszkadza to mi (tak jak przy oglądaniu Mary Popins)
-głupkowatych komedii
-fimów dla nastolatków
-gdzie gwałcone są kobiety, albo przestawiony jest seks, który je poniża

nie lubię to są generalne wskazówki jak film będzie delikatnie wykraczał poza nie to podawajcie.

Lubię (rzeczy dodatkowe, które lubię w filmach i mogą być filmy, które nie mają nic z tych 8 punktów, a
mają rzeczy z tego. Jeśli coś jest na temat, któregoś z punktów i ma coś z tego to jest wielka szansa na to,
że tytuł mnie zainteresuje):
-filmy, gdzie trudno przewidzieć fabułę
-filmy, które potrafią płynnie przeskakiwać od bycia zabawną komedią w dramat
-komedie, które mają przesłanie (jak klik i robisz co chcesz, jestem na tak, bruce wszechmogący)
-filmy, które są inne od wszystkich innych
-filmy, gdzie wśród głównych bohaterów jest piękna i wrażliwa kobieta, która lubi pomagać innym.
-filmy, gdzie bohaterką jest manic pixie dream girl
-filmy dziejące się w niecodziennym otoczeniu, albo innym klimacie (jak filmy Burtona)
-filmy, które mają ciekawe postaci
-filmy, gdzie głównym bohaterem jest romantyk gotowy zrobić wszystko dla swojej ukochanej (coś tak Ted
z serialu "jak poznałem waszą matkę")
-filmy o ludziach w wieku 18-26 lat
-filmy w baśniowej stylistyce (Edward Nożycoręki, Zimowa opowieśc, łzy na sprzedaż)
-filmy, które potrafią wzruszyć (w amerykańskich o to trudno)
-filmy o nerdach
-filmy o komiksowych superbohaterach, które nie są tylko nawalanką, ale też poruszają jakieś problemy
(spider-many, daredevila widziałem)

Dziękuje z góry za wszelkie propozycje i przypominam iż nie chce filmu, który ma to wszystko. Po prostu
pokazałem to czego szukam (8 tematów) oraz to czego nie lubię i co lubię by łatwiej było znaleźć. Nie
musi nie mieć wszystkiego z nie lubię (jeśli reszta filmu jest na prawdę dobra to jest to w stanie
zrównoważyć. Tak jak nie lubię dzieci, ale Mary Popins mi się podobało. Nie lubię ogladać gejów, ale w
Scott Pilgrim kontra świat postać geja była nawet zabawna i mnie nie wkurzała jego obecność. Dlatego
mówię, że nie lubię to tylko wskazówki, a nie lista do dokładnego wypełnienia.

I tak wiem, że z tych 8 tematów ciężko znaleźć film, ale to właśnie dlatego pisze na forum filmwebu. Bo
normalnie tego nie można niestety znaleźć (jeśli ktoś zna efektywniejszy sposób niech mnie oświeci, ale
niech nie spamuje mi tutaj tekstami typu "sam sobie szukaj".)