Ostatnio nie mogę natrafić na dobre filmy,przeważnie się rozczarowywuję :

Skylaria

Na pierwszym miejscu polecam "Szkołę uczuć", choć wydaje mi się, że już to widziałaś. Nie iwiem, czy lubisz takie filmy, ale te, które reżyseruje Quentin Tarantino są świetne. W szczególności proponuję obejrzeć "Pulp Fiction". Jeśli nie odpowiada ci takie kino, to może, któryś z tych: "Edward Nożycoręki", "Przerwana lekcja muzyki", "Sin City" (chociaż Quentin także maczał palce w tym filmie), "Siła strachu", "Bliżej", "Powrót do Garden State", na nawet "Wojna światów". Możliwości jest dużo.

Skylaria

no ale to zalezy co lubisz....hmmm.......jesli chodzi o jakis dobry thriller to polecam "white noise" polskie tlumaczenie to "Glosy"......natomiast jesli wolisz usmiac sie i zalac lzami polecam "Patch Adams"..lub "Podaj dalej"(ale wydaje mi sie ze z tym filmem mialas juz do czynienie:))....pozdrawiam i zapraszam do siebie....

notabene

Siedem bardzo dobry film, Skarb narodów itd :)

Skylaria

To zależy co lubisz. Ale mogę dać ci parę możliwości:

1. horror: Jeździec bez głowy. Rewelacyjny film. Może nie jest straszny ale Burton góruje:) Jeśli chcesz asię pobać Inni z Nicole Kidman. Rewelacja. Trzyma w napięciu.

2. thiller: Szósty Zmysł super sprawa. Bardzo dobry jest też Znamię z Costnerem. Ma super zakńczenie.

3. komedie: polecam cos z Machulskiego. Polskie komedie są rewelacyjne. Polecam też "Ale jazdę"(inny tytuł autostrada 66) Polecam. Cooler też jest dobry.

4. dramaty: mój ulubiony gatunek filmu. Polecam Marzyciela. Rewelacja. Albo coś politycznego Stone: JFK, Nixon. Bardzo dobra też jest Evita tylko to jest musical. Bardzo dobra też jest Wariatka z Alabamy. Donnie Barsco. Gniew Oceanu.

Świetne są też Dziewczyna z perłą. Ale w tym wypadku polecam najpierw przeczytać książkę. Wzgórze Nadziei też jest świetne, bardzo mi się podobało. W tym wypadku też polecam najpierw przeczytać książkę. Czuje się w niej uczucie do Zimnej Góry. Świetnym filmem też jest Niepokanany Seabiscuit. Sama nie wiem co ci jeszcze polecić. Pewnie większąść z filmów widziałaś ale miałam dobre chęci. Jak coś sobie kjeszcze przypomnę lub obejrzę to napiszę.

Gnijaca_panna_mloda

no proszę ja tu chciałam polecic kilka filmów a zostałam wyprzedzona. ja dorzucę do powyżeszj listy "Ring", "Lśnienie" może coś z klasyki " czas apokalipsy" lub któraś z części "Ojca chrzestnego". dla każdego, kto jeszcze nie miał okazji obowiązkową pozycją jest "podziemny krąg". Coś ciekawego chyba sobie wybierzesz

Gnijaca_panna_mloda

to do tego wszystkiego może dorzucę "Między słowami" Sofii Coppoli, z sensacji to może "Punisher'a", z musicali to może "Chicago" albo "Upiora w operze", popieram w pełni "Niepokonanego Seabiscuita" i jak na razie mi się pomysły kończą! mam nadzieje że też chociaż trochę pomogłam...:)

Skylaria

CHYBA NA DOBRE FILMY TRZEBA BĘDZI JESZCZE POCZEKAĆ

Skylaria

Więc tak.....

Horrory - ,,Blair Witch Project'' oglądać tylko samemu :)
,,Lsnienie'' - niesamowita rola Nicholsona

Thrillery - ,,Piła'' moim zdniem rewelacyjny film
,,Tożsamość'' kolejny bardzo dobry film z zaskakującym zakonczeniem

Dramaty - ,,John Q'' super film

A oprócz tego Polecam ,,Człowieka w Ogniu'' Myśle ze pomogłem Pozdrawiam i zapraszam na mój blog http://www.filmweb.pl/Topic?id=341196 [www.filmweb.pl/Topic?id ...]

Skylaria

Hmm może i sie powtórzę ale to tylko bedzie świadczyć o jakości tych filmów: Marzyciel, Powrót do Garden State, Kumple (Buddy), nie wiem czy lubisz filmy Tarantino jeśli tak to poleca Kill Billa (ale 1 bo 2 nie ma juz klimatu), Efekt Motyla, Gladiator, Lśnienie, Eurotrip (film z serii głupich komedii ale mozna sie popsmiac), Ondskan (Zło), Dzienniki motocyklowe, Siedem....... mogłabym tak wymieniać prawie bez końca :P ale to powinno wystarczyć :) Jak zobaczysz wszystkie to na pewno nie bedziesz mogła narzekać na brak jakichkolwiek wrażeń.

Skylaria

To zależy od tego jaki gatunek preferujesz...
Komedie: "Johnny English"(z Rowanem A.)-ytochę głupawy, ale śmieszny ;). "To właśnie miłość"-taka komedia romantyczna, ale dobra :), "Boski Żigolo"-opowieść o facecie, który zostaje żigolakiem i wpada w tarapaty...; "50 pierwszych randek"- ujdzie w tłoku :)...
Horrory: "Piła"-jak dla mnie świetna, "Dracula 2000"- straszne to to nie jest, ale bardzo ciekawy pomysł, "Klątwa"-można się pośmiać z blondynek biegających po schodach ;).
Bajki: "Król lew 3" po prostu świetna ;) "Herkules"-całkiem inne spojrzenie na mity :DD, "Rybki z ferajny"-hehe, z morałem...
Inne: "Dzień Świra", "Nic śmiesznego"...
Hmm...Może coś z "FILMWEB POLECA"? :)

Skylaria

Rzeczywiście "Szkoła uczuć" jest godna polecenia., a pozatym:

Horror: "Wrong turn" , "Amityville"
Komedie: "Pan i Pani Smith" , "Jak stracić chłopaka w 10 dni"

To narazie tyle:D

Skylaria

Dzięki wszystkim za ciekawe propozycje,mam już wiele filmów do oglądnięcia =] Jak ktoś ma jakiś ciekawy pomysł nich pisze =].Pozdro!

Skylaria

z niebanalnych polecam "Funny games" (film niestety dość trudno dostępny)

Skylaria

jAK ZAWSZE SWIETNY exils.....szkoda ze malo kto sie nie moze do niego przekonac

Skylaria

Ludzie!!! Jak można stawiać w jednym rzędzie filmy Machulskiego i "Marzyciela". Ja bym to odebrał jako obrazę.
Po za tym nie sądzę, że proponowanie Mandy "szkoły uczuć" jest bezsensu. Gdybyście chociaż trochę zainteresowali się osobą, która napisała ten post zobaczylibyście, że na liście jej ulubionych filmów ni widnieje tytuł "Szkoła uczuć". Teraz pytanie czy nie widziałaś czy ci się nie podobało? (a może nie chciało ci się dodać?). Jednak film godny polecenia. Któś tam pisał o kinie tarantina - popieram - facet nie robi słabych filmów, a Pulp fction jest według mnie najlepszym filmem wszechczasów (ach te dialogi!). Ponadto "Stowarzyszenie umarłych poetów" - tuż za Pulp fiction. No i kino Tima Burtona (Edward nożycoręki, jeździec bez głowy, dwa batmany, ed wood, Duża ryba), Stanleya Kubricka (Pełny magazynek, Odyseja kosmiczna, Lśnienie, mechaniczna pomarańcza, Pluton), Emirl Kosturicia ( wszystko - przedewszystkim Arizona dream), no i David Linch jeśli lubisz pogmatwane filmy (Mulholland drive, zagubiona autostrada, dzikość serca). Nie chce mi sie więcej pisać. Do dłużeszj romowy zapraszam na 5804091.:)