Dołączam się do ewelinka30091 też szukam tego filmu. Z tego co ja pamiętam to na faktach rodzina chyba 2 dzieci są w samochodzie, lub przy samochodzie dochodzi do jakieś ostrej kłótni, podjeżdża policja jednak nic im nie robi gdyż mąż kobiety jest kimś wysoko postawionym, lub policjantem, albo byłym policjantem. Mąż straszy żonę jest tyranem, w ich domu rozgrywa się piekło, żona jest bita, kopana, ma liczne obrażenia jest maltretowana, jednak mąż uchodzi w środowisku za wzór cnót. Po jakimś czasie żonie udaje się wytoczyć mu proces i udawadnia że można go przyskrzynić. Pamiętam że zgłasza na policji pobicia przez męża, ale każdy się go boi, każdy ją odsyła z kwitkiem do domu. Pokazuje liczne rany i ciosy, siniaki, ale policja tego nie przyjmuje. No i dalej nie pamiętam??? Film był jakieś 2-3 lata temu w TV.
Acha pamiętam jak kobieta na policji zgłasza kolejne pobicie i mówi"Ile musi się jeszcze wydarzyć byście mi uwierzyli" Ona ma blond włosy za ramiona.
nigdzie nie widac nawet trailera do tego shattered, ale wyczytalem ze jest o pielegniarce, jej maz jest jakims waznym prawnikiem pracujacym dla rządu, maja 5 dzieci, ona wszystko znosi przez 18 lat i dopiero po takim czasie decyduje sie z tym skonczyc, mimo ze wszyscy znajomi ja do tego namawiaja od dawna, i jest jakas sprawa rozwodowa gdzie to wszystko wychodzi na swiatlo dzienne
nie za bardzo to pasuje do waszych opisow, ale z takich filmow gdzie maz jest wazniakiem, znalazlem tylko to i to http://www.filmweb.pl/film/Ofiara+gniewu-1994-4727
w tym dangerous intentions zona probuje sie uwolnic od meza, zglasza sie na policje, zamykaja go na chwile i wypuszczaja, ona sie przenosi do jakiegos osrodka dla kobiet, ale maz jej nie daje spokoju, wiec zupelnie inna historia