No, tu się możecie wykazać. xP
Na pewno każdy z nas ma ulubiony film, a co za tym idzie, ulubione piosenki pochodzące z niego. Lub napisane specjalnie do filmu... Lub po prostu w nim wykorzystane. E, no każdy wie o co chodzi. No więc właśnie. Soundtracki z jakich filmów najbardziej zapadły wam w pamięci, że nie możecie sie od nich oderwać, macie ochotę kupować je, ściągać, czy zdobywać w jeszcze inny sposób?
W moim wypadku są to utwory z filmów Pearl Harbor i Epoka Lodowcowa. :)
U mnie to Requiem dla snu,Leon Zawodowiec,Save the last dance,Chicago,Girl next door,Eurotrip,Bunkier,American Beauty i tyle mi w tym momencie przychodzi do głowy
wladzca pierscieni, szkola uczuc :) madagaskar :D, oj i wiele wiele innych pojedynczych piosenek :D z roznych filmow :D
Dla mnie genialne soundtracki to przede wszystkim muza z BLACK HAWK DOWN, Kill Bill Vol.1 & Vol.2, PULP FICTION, SCHOOL OF ROCK oraz TRUMAN SHOW...ale to oczywiście nie oznacza, że nie ma poza tymi innych fajowych kawałków z różnorodnych filmów :-)
OST "Dracula"
Poza tym, chociaż nie jest to tak naprawdę soundtrack- "War of the worlds" Jeff'a Wayne'a . Ciekawe, czy ktoś z was to słyszał...
Terminator 2, Batman, Krwawy Sport i Kickboxer. No i oczywiście soundtrack z najlepszego serialu - "Miami Vice".
Wiec:
-American Pie
-American Pie 2
-American Pie 3
A poza tym wszystkie w ktorych wykorzystano dobry rock, punk, metal itp.Rock rulez!!!
War of the worlds slyszalem i jak najbardziej :)
filmy bregowicza i lyncza zwlaszcza
a ostatnio (dwa lata temu :)) powalil mnie cowboy bebop - serial i film
ja uwielbiam ścieżke dżwiękową z Martal kombat a szczególnie utwór grupy Orbital - Halcion
dobry jest też kawałek Moby- Flowers z filmu 60sekund
Grease, Dirty Dancing (1), Szkoła uczuć - one są super!! Szczególnie Grease. Uwielbiam piosenki z lat 70-80-ych :D:D:D Na przykład: You're The One That I Want czy Summer Nigths
Grease, Dirty Dancing (1), Szkoła uczuć - one są super!! Szczególnie Grease. Uwielbiam piosenki z lat 70-80-ych :D:D:D Na przykład: You're The One That I Want czy Summer Nigths
---------------Havana--------- -------------------
The Rock, Pulp Fiction, The Hunt for Red October, Dracula Coppoli, Desperado, Equilibrium. Należy też wspomnieć o motywach przewodnich takich filmów jak Terminator, Poszukiwacze zaginionej arki, Ojciec Chrzestny, Star Wars czy Twin Peaks. A najlepszym kompozytorem ścieżek dźwiękowych jest bezwątpienia Hans Zimmer.
Jako najwiekszego tworce OSTów uwazam Vangelisa i wszystkie jego dziela do filmow Ridleya Scotta:
1. Blade Runner - mistrzostwo świata
2. Gladiator
3. 1492
Dodatkowo sciezka z Krwawego Sportu z Van Dammem - jest spoko !
Zapraszem do odwiedzania mojego blogu i komentowania :) !!!!
-"Gladiator"
-"Władca Pierścieni"
-"Honey"
-"Dirty Dancing 2:Hawana Nights"
-"Pulp Fiction"
-"Sin City"
1.Van Helsing (film nie najlepszy ale ma fajna muzykę).
2.Powrót Króla.
3.Star trek: Pierwsz kontakt.
Dobrą muzykę mają Żołnierze kosmosu, choc filmie totalnie zjeczhany.I możnaby jeszcze długo wymieniać.
Miasteczko Twin Peaks
muzyka z serialu "Miasteczko Twin Peaks", oraz wszystkie filmy, dla których muzykę komponował Badalamenti (czyli wszystkie Lyncha ;)
Matrix
Władca pierścieni
Ojciec chrzestny
Leon zawodowiec
Elizabeth
Fortepian
Królowa Margot
etc....
poza tym prawie wszystkie ścieżki z filmów muzycznych, bo przecież tam najwazniejsza jest muzyka, nie ;)