witam czy moglibyscie mi napisac tytuly filmow opartych na faktach.moga to byc sensacje horrory wojenne,gangsterskie,dramaty.p ozdr
No to ja wymienię kilka moich ulubionych produkcji opartych na "faktach" :
"La Bamba" - tragiczna historia Richie'go Valens'a, piosenkarza z lat 50-tych.
"Blow" - świetny film o handlarzu narkotyków z Johnnym Deepem w roli głównej.
"Złap mnie jeśli potrafisz" - luźna komedyjka S.Spielberga o młodym oszuście.
"Człowiek z księżyca" - historia amerykańskiego komika Andy'ego Kaufman'a z rewelacyjną rolą Jim'a Carrey'a.
"Ali" - Will Smith w roli Muhammad'a Ali, to TRZEBA zobaczyć.
"Lista Schindlera" - pozycja obowiązkowa.
"Pianista" - kolejna pozycja obowiązkowa.
Jest tego bardzo bardzo dużo......tylko jakoś mi z głowy wyleciało :)
egzorcyzmy emili rose
============================== ====
http://s7.bitefight.pl/c.php?uid=85852 [s7.bitefight.pl/c.php?u...]
============================== ====
egzorcyzmy emily rose
teksańska masakra piłą mechaniczną
henryk VIII
aleksander
osobiście polecam tylko te trzy pierwsze
" la bamba" dosyć ostre (joke )(hahaha)
"złap mnie jeśli potrafisz" przyjemna komedia
" Pearl Harbor " (spoko) a nawet bardziej niż spoko
"egzorcyzmy emily rose" świetne poprostu świetne
"teksańska masakra piłą mechaniczną" podobno na faktach (he)
"aleksander" da sie oglądać
"Teksańska masakra piłą mechaniczą" - film nie jest w całości na faktach. Ale świr goniący młodzież po ulicy z piłą mechaniczną to jest prawda! =D
Dzieki Wam wielkie za tytuly filmow.macie racje jest tego duzo.widzialem juz;
zlap mnie jesli potrafisz
lista schindlera
pianista
egzorcyzmy Emily Rose
Texanska ....
Alexander
Pearl harbor
wymienie jeszcze ze godne polecenia sa filmy
john q
czlowiek w ogniu
k-19
bylismy zolnierzami
tageuki-braterstwo wojny
donnie brasco
zbyt blisko wroga
urodzony 4 lipca (swietny film o wojnie wietnamskiej)
oraz slynny juz fahrenheit9/11
najnowszy film lot 93
pozdrawiam wszystkich
Przeszukałam wiele wątków ale nic innego mi nie wyszukuje jak filmu ,,Dwie matki''
Może ktoś pomoże. W latach 90-tych na TVN/Polsacie o 20.00 leciały filmy obyczajowe inspirowane faktami.
Młoda dziewczyna będąca fryzjerką zachodzi w ciążę, nie ma kontaktu już z chłopakiem, postanawia oddać dziecko do adopcji bezpłodnej parze. Wszystko już jest pod względem prawnym ustalone, dziecko trafia do tego małżeństwa. Po kilku miesiącach dziewczyna przypadkowo spotyka chłopaka z którym miała to dziecko, o wszystkim mu mówi, bardzo żałuje tego co się stało. Oboje próbują walczyć o odzyskanie legalnie już zaadoptowanego dziecka - ostatecznie im się udaje. Na samej końcówce filmu parze udaje się adoptować inne dziecko.
Ostanio pokazują na AK! turecki "Mur", świetny - dramat, film na światowym poziomie, polecam.
Pozdr.
"Szkoła dla Łobuzów"
"Zabawy z Bronią"
"Dług"
"Chłopcy z Ferajny"
"Monachium"
"Dopóki o mnie pamiętacie"
"Hotel Ruanda"
"Jan Paweł II"
Bardzo rewelacyjny film, oparty na życiorysach pięciu największych handlarzy bronią na świecie, "Lord of War" ("Pan życia i śmierci") Nicholas Cage w roli głównej. Polecam.
witam ponownie.wybaczcie mi ludzie ale zapomnialem o najwazniejszych filmach dla polakow czyli JAn PawelII, Jan PawelII-nie lekajcie sie,Karol czlowiek ktory zostal papiezem,Karol-papiez ktory zostal czlowiekiem.widzialem rowniez monachium, dzieki za info o ,, lord of war,, z Nicolasem Cage fajtycznie swietny film.polecam rowniez film ,,sloń,,.pozdrawiam wszystkich,