Mam do powiedzenia tylko tyle ,że książki o przygodach małego czarodzieja to jedna wielka przygoda i studnia fantazji.Filmy też od pierwszej częsci stawały się coraz lepsze i ciekawiej zrobione mimo obszernej treści, mam tylko nadzieję że czwarta część utrzyma tendęcje zwyszkową jakościowo, bo ja juz zacieram ręce po obejrzeniu trajlerów.ciekawe tylko jak oni umieszczą tyle treści z ksiązki w 2 i pół godzinnym filmie.
Co sądzicie o seri ksiązkowej i filmowej???
oczywiście, że Harry Potter jest git!! książki super, czytałam po kilka razy i zawsze sięgam, gdy mam wolny czas ;] (heha, ja mam 15 lat;)) no i co tu dużo mówić: Czytanie HP i lubienie go jest modne i banalne niestety;/
Lecz cieszmy się, że isnieje książka, do której przekonali się ci, którzy czytać nie lubieli ;]
HP rlz !i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!
Prawdę mówiąc, to gdy zobaczyłam pierwszy film (po przeczytaniu książek), to się trochę zawiodłam. Film był bardzo słaby, jednak następna część filmu wypadła już lepiej. Książki są jednak najlepsze-czyta je się jednym tchem.
Ja przeczytałem ksiązki dopiero po obejżeniu pierwszej części filmu, choć muszę się zgodzić że była kiepściutka druga juz nie co lepsz ale za to trzecia wypas...
Ja także przychylam się do opinii, że każda filmowa adaptacja kolejnych części HP jest coraz lepsza. Wprost nie mogę doczekać się premiery VI części książki i oczywiście IV części filmu. Mam nadzieję, że dzięki temu filmowi w zimowy dzień znów zabłyśnie słońce:) Pozdrawiam.
Musisz zrozumieć droga Dago ,że zrobienie filmu z książki która ma 600 czy 700 stron jest trudną sprawą zwłaszcza gdy w tak wspaniałej książce , jest tyle ciekawych wątków.Niestety nie zgadzam się z twoją opinią , że trzecia cześć HP i WA też jest do d...
Ta akurat część jest naprawde fajna i dobrze zrobiona.
pozdrowienia...
Ja wiem ze jest to trudne ale jak juz sie wzieli za to, to mogli to porzadniej zrobic (wedlug mnie), ciekawa jestem 4 czesci :) mam nadzieje ze sie nie zawiode bo to moja ulubiona czesc :D
pozdrawiam
No wnioskując z trilerów może być ciekawie , smutno mi tylko bo wiem (lub przeczówam) że pominą wiele wątków pobocznych by sie w tych 3h zmieścić.
Ale i tak będe na premierze ,może nie pelerynie i szpiczastym kapeluszu na głowie , ale będe.
pozdro
przeczytałem wszystkie z zapartym tchem, są super, świat czarodziejów tak szczegółowao nakreślony ustępuje tylko Mistrzowi T, co do filmów obejrzałem tak z ciekawości, niezłe ale nie nadzwyczajne, pozdro
Książki o przygodach Harrego Pottera są świetne!!! Jest w nich dużo akcji, barwnie opisany świat czarodziejów, książki są tak napisane jakby J.K. Rowling sama żyła w tym świecie. Nie mogę się doczekać VI części dlatego mam pytanie: kiedy pojawi się w polskich księgarniach (chodzi mi oczywiście o polski przekład)???? Co do filmów to też je bardzo lubię i oczekuję na "Harrego Pottera i Czary Ognia" - po trajlerze widać, że zapowieda się ciekawie i emocjonującą!!!
POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH FANÓW FILMÓW I KSIĄŻEK O HARRYM POTTERZE!!!!
Ps. Pozdro dla totalnych mugoli!!!
Hej!
Ja też uwielbiam Harry'ego i nie mogę się doczekać ekranizacji IV części. Co do VI tomu książki, to moim zdaniem polskie tłumaczenie pojawi się gdzieś na przełomie stycznia i lutego - tak, jak było w przwepadku HPiZF.
Pozdrawiam :)
"przeczytałem wszystkie z zapartym tchem, są super, świat czarodziejów tak szczegółowao nakreślony ustępuje tylko Mistrzowi T"
czytałem książki i podobały mi się o wiele bardziej niż filmy ale "ustępuje tylko Mistrzowi T" to za mocne słowa.. ktoś kto naprawdę siedzi w książkach fantastycznych zgodzi się ze mną że HP to fajna i przyjemna książka do czytania ale daleko jej do wchodzenia w szczegóły świata czarodziejów :)
A film.. przyjemny ale nic nadzwyczajnego :)
Film 1 i 2 do kitu. Oczekiwałam czegoś więcej. Natomiast trzecia część była naprawdę dobra. Ale i tak filmy są o wiele gorsze od książek. Czemu? Proste. Filmy mogę obejrzeć raz na jakiś czas a książki mi się nigdy nie znudzą. Są o wiele lepsze (jak zwykle zresztą).
Pozdrawiam:)
Film 1 i 2 do kitu. Oczekiwałam czegoś więcej. Natomiast trzecia część była naprawdę dobra. Ale i tak filmy są o wiele gorsze od książek. Czemu? Proste. Filmy mogę obejrzeć raz na jakiś czas a książki mi się nigdy nie znudzą. Są o wiele lepsze (jak zwykle zresztą).
Pozdrawiam:)
No tak ale przecież ja się zgadzam ,że pierwsza i druga część HP jest taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaka sobie ale terzecia jest naprawde OK.
Zastanówcie sie tylko jak trudno jest sfilmowac książke tak świetna przez ilośc rozłożonych wątków.
Qurde jak oni to z robili z czwarta częścią , tego jestem ciekaw.
pozdro
Ha. A ja się wybiję i napiszę: "Nie lubię HP."
Dla mnie to tandeta. Dla małych dzieci. O tak, sama mam 13 lat. Ale jednak ja wychowałam się na takich autorach jak Philip K. Dick, Orson Scott Card, czy Harry Harrison. Rzygać mi się chce, jak widzę te wszystkie fanficki, huncwotów i inne bzdety. Książki pół przeczytałam i oddałam. Dlaczego? To jest nudne. Przeczytajcie sobie Grę Endera. Tą książką można się zachwycić. A nie jakimiś bublowatymi książkami. Harrego, czytam na głos mojej 5-letniej bratanicy. Głupie.
Co do filmów - widziałam tylko część drugą. Tandeta. Ble. Może efekty był i fajne, ale ja czuję wstręt. Wrodzona niechęć do wsyzstkiego, co sławne.
Oczywiście - nie chcę tu obrażać żadnych fanów. Po prostu wyrażam swopje zdanie. Wolność slowa rządzi. No i każdy ma swoje gusta i guściki, prawda?
Zgadzam się z Tobą w pełni Natas. Jeszcze książki ujdą bo faktycznie się je lekko czyta (co nie znaczy że prezentyją jakieś walory artystyczne). Natomiast filmy też wg mnie są chłamem nieprzeciętnym!!! Zacierają dzieciakom widok na prawdziwą sztukę kina. Przecież żadne z nich nie oglądnie filmów Bertolucciego, Bunuela, Tornatore, czy Felliniego (nie chce mi się ich więcej wymieniać :)) bo tam jest za dużo treści i myślenia w tych filmach. I wkurzają mnie ludzie którzy mówią że "hory portier" to są filmy roku, najlepsze w historii kina, albo dlaczego hary nie dostał oskara itp.
P.S. Nates zszokowałaś mnie tym że w wieku 13 lat czytasz Dicka!!!!!!! Mało znam ludzi co lubią jego twórczość, a już na pewno nie w tym wieku :). Ja się za Dicka wziąłem w wieku 18 lat i teraz jestem jego wielkim fanem :)
Pzdr dla fanów Dick'a (a nie Harego Poj*ba)
No tak bardzo mądry pomysł żeby młodziaki oglądały filmy Bertolucciego, Bunuela, Tornatore, czy Felliniego , na te filmy przyjdzie czas.HP to książka i film nie domyślenia tylko dla rozrywki jak będe chciał pomęczyć mózgownice na jakimś filmie to obejrzę memento albo rekwiem dla snu
pozdro i dla fanów Dock'a i Harrego
Witam,
Moim zdaniem "Harry Potter" to świetna książka dla młodzieży! Przeczytałem wszystkie części, chociaż początkowo myślałem, że książka ta będzie nudna, a gdy pojawiła się ekranizacja to odrazu wykupiłem bilet! Film jest świetny! Każda następna część jest coraz to lepsza! Jedyną źle zrobioną rzeczą w tym filmie, moim zdaniem, jest dubbing! Ale i tak jest to bardzo dobry film i wszystkim, którzy lubią fantazje bym go polecił!!!
Pozdrawiam
Dubbing ,dubbingiem- ja mam wszystkie trzy części na dvd i to wydania dwupłytowe,mozna sobie właczyć z napisami.
Ja i tak oglądam najczęściej HPi WzA
pozdro
?????????????????????????????? ?????????????????????????????? ?????????????????????????????? ????????????????i co?????????????????????
Ja oczywiście też się zgadzam że książki i filmy o Harrym Potterze są świetne. Do książek nie mam żadnych zastrzeżeń. Bardzo mi się podobają a jakbym mogła to bym je czytała na okrągło. Nigdy mnie nie nudzą a czytanie ich to dla mnie przyjemność. Co do filmów to mam nieco inne zdanie. Pomomo tego że są świetne to często jestem zawiedziona tym że niektórych scen z książek nie ma w filmie. =( Czasem czytam książkę i wyobrażam sobie że coś jest na prawdę śmieszne czy straszne a w filmie wcale tak nie jest (ani tego nie odczuwam). No ale mówi się trudno. Przecież każdy wie że film nigdy nie będzie zawierał pełnej treści książki. Chyba że film trwałby 6 czy 7 godzin albo podzielono by go na części. Kto się ze mną zgadza ?? :)
Ania =)
chyba ,że poszli by droga Quentina Tarantino tak jak to zrobił z Kill Billem, jemu się udało, iludzie do kina poszli tak samo jak na piewrwsza część.
pozdro
harry potter jest strasznie dziecinna książką , przedział wiekowy to 6- 14 lat , no starszym też może sie podobac ale chyba nie tak jak tym młodszym. dlaczego? banalna fabuła , główny bohater uzbrojony w wielką moc a strszanie ciotowaty i wkurzający. ale to też zależnosc gustów , ja preferuje literature Stephena Kinga ;) niektóre książki też o czarach , ale 100 razy mocniejsze niż HP !!!!!1