nie wiem gdzie, ale najprawdopodobniej tutaj, spotkałam sie z nazwami innych epizodów. Podobno oprócz epizodów: 4, 5, 6, 1, 2, 3, zekranizowano jeszcze inne, nie rozgłoszone części, których nie było w kinie. Czy ktos może wie jakie jeszcze epizody sfilmowano?? Bardzo prosze o podanie nazw. A tak przy okazji... Wiecie, wyszło star wars revelations. Film stworzony przez fanów. Gorąco polecam:)
No ja słyszałem że Lucas zaplanował Gwiezdne wojny jako trylogie, czego każda część tej trylogii jest również trylogią (więc razem 9 części). Ale nic mi nie wiadomo czy zostały jakieś nakręcone i nie puszczone do kin (przecież każda część do kupa zarobionej kasy).
no niby tak.. ale ja słyszałam, a raczej przeczytałam tutaj na forum, że jest nakręconych jeszcze kilka epizodów. Chyba 13 i 14 i jszcze jakis.. To moze jednak jest tego wiecej..
Żeby nie było wątpliwości, powiem jasno i klarownie. Epizodów jest 6, ani jednego mniej, ani więcej. Ponadto Lucas autoryzował kreskówkę Clone Wars, której akcja dzieje się pomiędzy epizodem 2 i 3 (dosłownie). Swego czasu Lucas sam pobąkiwał o stworzeniu 3 trylogii, ale póki co to bardziej pobożne życzenia niż rzeczywisty projekt. Cała reszta to twórczość fanów. I tyle.