Jest moze jakas strona z lista POLSKICH LEKTOROW/SPEAKEROW? Glownie chodzi mi o lektorow cooltowych filmow z lat 90. WIem ze kiedys byl odcinek "Rozmowy w toku" (TVN), gdzie brali udzial znani polscy lektorzy... Niestety nie miale okazji ogladac tego programu... Wiec prosze o jakies namiary na strony gdzie mozna...
witam wszystkich, poszukuje tytulu filmu w ktorym Mary Stuart Masterson grala siostre(prawniczke), faceta ktory wybral sie z 2 swoich przyjaciol na wakacje,potem tamci postanowili wracac, a on zostal.Dla zabawy zostawili mu troche narkotykow, ale jak sie potem okazalo, byl to fatalny pomysl, bo kraj w ktorym...
Jak "MOCno" Grześ Lucas inspirował się Diuną
Luke Skywalker = Paul Maud'dib Atryda
Han Solo = Duncan Idaho/Stilgar
Obi-wan Kenobi = Gurney Halleck/Stilgar
Yoda = Thufir Hawat
Owen = Duke Leto Atreides
Leia = Chani/Irulana/Alia
Darth Vader = Baron Vladimir Harkonnen
Imperator Palpatine = Imperator Shaddam...
Witam, wie ktos moze z jakiego filmu pochodzi ten cytat?: "After I'm gone, your earth will be fated to live out its miserable span of existence... as one of my satellites. And that's how it's going to be"
Z gory dzieki
czy znacie albo pamietacie superkomiks sprzed lat-THORGAL, stworzony przez Van Hammea i Rosińskiego, epicka opowieść o dzielnym wikingu, czy zasługuje na ekranizację-wg mnie na pewno, wiec dlaczego nie ma jeszcze pomysłów odnośnie tej pozycji??
książka była napisana wcześniej niż Harry Potter, a chodzi mi o tytuł!!!Ma to coś wspólnego z niesamowitymi historiami (chyba). Miesiąc temu było pełno informacji w internecie, wiem ,że książka jest dla dzieci i młodzieży , jest straszna, bez happy endu etc. Może ktoś sobie coś takiego przypomina? Film ma ten sam...
Witam, nie wiem czy uda wam się skojarzyć, o który film mi chodzi....
Oglądałem go bardzo dawno temu.... Pamiętam tylko że był on o ludziach, którzy zamieniali się w mutanty/kosmitów. Oczywiście jeden z nich był tym dobrym i walczył ze złem, współpracował z ludźmi itp. itd.. Najważniejszy szczegół to były chyba dwa...
Czyli takze i te,ktore mimo iz weszly do naszych kin w 2005,powstaly jeszcze w 2004,jak np. MARZYCIEL,moja pierwsza propozycja,druga to ZAKOCHANY BEZ PAMIECI,no i W STRONE MORZA(film ktory rowniez niedawno zagoscil na naszych kinowych ekranch)!Piszcie - wasze 3 propozycje(moze byc wiecej)!Poza ta trójka dorzuce jeszcze...
więcejPomóżcie!! W sierpniu (chyba na polsacie) leciał film o chłopcu-hakerze. On chodził do prywatnej szkoły, która była w takim starym budynku. Pamietam ,że miał przyrodnią siostrę.Ten chłopak został wyrzucony ze szkoły( nie pamiętam już za co) i pewnego dnia jak odprowadzał siostrę to do szkoły wpadli terroryści i tylko...
więcej