Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Gdy czytam badz slysze wypowiedzi, ze dany film okreslany jest mianem "ambitny"- odskocznia od "US papki", zastanawiam sie, czy to pojecie, okreslajace kinematografie made in USA, nie jest zbyt wyswiechtane. Gdzie jest granica pomiedzy AMBITNY/PAPKA??? Czy to nie jest kwestia pokazania, jaki to ja nie jestem "wrazliwy...

więcej

nareszczie coś rewelacyjnego. Hit w USA. Czytałem w oryginale - super. Podręcznik ma około 460 stron. Co wy na to?

Kochani, jaka jest Waszym zdaniem najlepsza polska komedia? A tak na marginesie, a może Klub Kultowej Komedii powołać do życia? Czekam do poniedziałku, bo do Londynu lecę, to zagranicą jest:) kamyki dostarczyć z Jeleniej Góry...znaczy z Jasnej...wiecie kto po nich stąpał:D

Kązdy kto chociaż raz obejrzał "Oldboya" przeżył chwilowy szok w związku z niektórymi scenami. Czy uważacie że należałoby je wyciąć??
Czy nie były nie potrzebne ?? Czy zepsóły wam oglądanie ??

Przyznam osobiście że ja pozbyłbym się sceny gdy Oh Daesu wbiega do kibla i dobiera się do Mido. NIe rozumiem tego, nie...

Renée Zellweger musiała do roli Bridget przytyć zaś do roli w "Chicago"schudnąć. Tom Hanks w filmie "Cast Away" musiał schudnąć kilkanaście (lub kilkadziesiąt-nie pamietam dokładnie)kg.Zastanawiam się czy słusznie?Czy aby zdobyc sławe musieli sie do tak drastycznych metod uciec?Jest wiele ról do których musieli aktorzy...

więcej

Ostatnio zauważyłam, że coraz częściej robione są filmy o tematyce zwiącanej z tańcem. Z jednej strony to fajne są te filmy.... , z drugiej strony to troche nudne i monotonne...

Reżyser David Ondicek -- :) nasz niemal sąsiad niemalże stworzył dzieło niebanalne . Sześciu młodych ludzi próbujący sobie ustawić życie, lecz zamiast tego wpędzają się w coraz dziwniejsze i bardziej zagmatwane sytułacje. Wszyscy szukają poważnych związków które sie niestety końcż klapą. A wszystko obsadzone w rytmie...

więcej

czołem mam pytanie do filmu którego nie znam tytułu :D
Jest to chyba film duński (jest tez chyba wersja amerykańska), gdzie akcja rozgrywa sie w starym prosektorium.
Głownym bohaterem jest gostek, który nocami tam dorabia jako strażnik.
Był jeszcze chyba wątek z niejakim necrofilem nawiedzającym tamtejsza okolice...

więcej

Zgadzam się na taki tutuł , ale po warunkiem ,że zabiera moje życie i daje mi niesamowitą ucztę kinomana , w heliosie lub zwyczajnym Cinema City.
Jak myślicie , czy Underworld - jest już takim naszym małym miejscem do "egzytowania " czy może "zyczajny prosty Angelus" ... dajcie znać :)

Witam potrzebuje pomocy w znalezieniu recenzji do w/w filmu lub moze ktos takowa posiada lub wie gdzie mozna znalesc jak tak to prosze o kontakt adus414@wp.pl dzieki z gory