Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

jak oceniacie Pana Tadeusza wedlug A. Wajdy i dlaczego?

Według Was jaki film zasługuje na miano PORĄBANEGO (nie chodzi tu o prostackie kicze) Według mnie SALO albo 120 dni SODOMY !!!

w jakim filmie i kto zagrał najwiecej rol jednoczesnie

Hej! Jaka jest według Was najstraszniejsza scena we wszystkich filmach jakie widzieliście. Ja mam dużo, ale o tym w komentarzach...

Najbardziej zimowy film to......?? Miłego poniedziałku (godzina 7:47)

Nie wiem jak wam (i właśnie dlatego to klikam:D), ale mi wydaje się, że są filmy z koszmarnie nietrafionymi tytułami. Często dot. to przetłumaczenia tytułu, np. Cold Mountain na Wzgórze Nadziei :((
Co wy na to?????!!!!!!!!!!!

Zostawiając już na boku wczorajszy temat Szemka (choć nie podoba mi się to że nie zaakceptował tych ciekawortek Markowi Rękorajskiemu) jest ważniejszy temat do dyskusji spojlerowanie filmów jest pewien gość (accorp@...) który spojleruje filmy może byście zrobili coś z tym (jeżeli ktoś chce niech zobaczy jek zepsuł...

Witam bardzo serdecznie wszystkich zainteresowanych.
Mam pewien problem, otóż przygotowuję materiały do ustnej matury z polskiego a wybrałem temat:
"Różne motywy apokalipsy wliteraturze filmie i malarstwie "(omów na wybranych przykładach).
Posiadna już kilka tytółów filmów lecz może pominąłem jakąś ważnoą...

Jest moze jakas strona z lista POLSKICH LEKTOROW/SPEAKEROW? Glownie chodzi mi o lektorow cooltowych filmow z lat 90. WIem ze kiedys byl odcinek "Rozmowy w toku" (TVN), gdzie brali udzial znani polscy lektorzy... Niestety nie miale okazji ogladac tego programu... Wiec prosze o jakies namiary na strony gdzie mozna...

witam wszystkich, poszukuje tytulu filmu w ktorym Mary Stuart Masterson grala siostre(prawniczke), faceta ktory wybral sie z 2 swoich przyjaciol na wakacje,potem tamci postanowili wracac, a on zostal.Dla zabawy zostawili mu troche narkotykow, ale jak sie potem okazalo, byl to fatalny pomysl, bo kraj w ktorym...