Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Ktoś kilka dni temu polecał tą australijską produkcję, gdyby mógł sie ze mną
spiknąć w tej sprawie byłbym w 7 niebie, bo poluję na takie nietypowe filmy.

hehe brzmi groźnie
ale michodzi tylko o tytuły waszych ulubionych filmów wojennych

moje zestawienie to
szergowiec ryan
czterej pancerni
król szczórów
parszywa dwunastka
lista schindlera

jaka wojna jest różna

temat poruszyłem w związku z nieokreśloną sytuacją na ukrainie
a swoją drogą to peace bracia...

Kto według was najlepiej zagrał kogoś w jakiś filmie.
Dla mnie Brad Bitt zagrał kapitalnie w fimlie "12 małp" rolę czubka w szpitalu - rola niby głupia a rozbawił mnie do łez - był poprostu świetny - rewelacyjny - nie łatwo jest zagrać tak dobrze.

Nie wiem czy lubicie starsze filmy, ale jeśli tak, to które według was są warte obejrzenia?Którzy aktorzy ówczesnych czasów najlepjej spisywali sie w swoim zawodzie? Ja należe do młodszego pokolenia(i dlatego interesuję się dzisiejszym kinem)i zastanawiam sie czy warto wrócić do przeszlości aby podziwiać gwiazdy...

jaK SADZCICIE? CZY NIE LADA GRATKA BYLO BY stworzenie gry opartej na serialu SMAALVILLE ? Czy jest wogóle sens tworzenia takiej gry. JA uwaząm ze tak, tyko musi byc ona dobrze zrobiona a nei wydana w posmiechy zeby okazała sie nastepnym kiczem nei wartym 1 zł

Witam wszystkich.
Wczoraj byłem w kinie na filmie "Ocean`s Twelve" i chyba po raz pierwszy zaobaczyłem w kinie cenzure :-) Otóż wyglądała ona tak, że w dialogu, w którym padały "mocne" słowa został wyciszony głos na tych właśnie słowach, usłyszałem za to brzęczyk w stylu dzwonek w tel. komórkowym, a w napisach zamiast...

więcej

Mam zamiar wybrać się z przyjaciółką do kina tyle, że nie wiem na co...Jesteśmy wielbicielkami horroów(więc The Grudge??) i Matta Damona oraz Brada Pitta( ;D )..Więc jak myślicie, na jaki film bardziej opłaca się wychodzić z domu w te deszczowe dni?(pozostaje jeszcze jeden problem..musimy znaleźć fundatora w...

Szukam filmów w których role strażaków grają znani aktorzy. Znacie takie filmy?

Zastanawiam się po cichu, czy warto kręcić adaptacje komiksów (a tym bardziej chodzić do kina na takie właśnie produkcje).Czy pamiętacie jakieś szczególne udane przykłady? Niestety poza znakomitymi "Batmanami" Tima Burtona, czy całkiem udanym "Hulkiem" nie przypominam sobie, aby coś mnie szczególnie poruszyło. A...

Po obejrzeniu filmów takich jak np. Troja czy Alexander jestem rozczarowany. Po co USA kręcą takie filmy jak się nie znają wogule na historii. w Troi zabrakło dzieiństwa Achillesa - gdzie podział się najważniejszy moment jak matka Achillesa kompała go w rzece Styks trzymając jego za piętę! stąd słaby punkt pięta!
A w...

więcej