Wlasnie dzis bylam w kinie...Japonia, XIX wiek.
Zatoichi - niewidomy tułacz, który zarabia na zycie jako masazysta i uprawiając hazard.
Zatoichi - mistrz miecza, obdarzony błyskawicznym refleksem i cięciami zapierającymi swą precyzją dech w piersiach. Film mi sie podobal, chociazby dlatego ze czuje sie ta...
jak wiadomo polskim kandydatem są Pręgi, no jak dla mnie szanse 10% na nominację
natomiast osobiście faworyzuję Five Obstructions dzieło Larsa von Triera http://www.filmweb.pl/FilmDescriptions?id=104534#122562 [www.filmweb.pl/FilmDesc ...]
...i troszke Choristes reżyseria Christophe Barratier...
Mam pytanie czy oprocz emisji ladnych pare lat temu na bodajze dwojce kiedykolwiek jeszcze lecialy w tv ekranizacje Poego rekoma Rogera Cormana? A moze ktos wie w jaki sposob wejsc w posiadanie tej serii?
Zagłada domu Usherów House of Usher (aka Fall of the House of Usher, The) (1960)
Studnia i wahadło Pit and the...
ostatnio zauwazylem ze bardziej mnie kreca starsze filmy (nie kobiety ;))
prosze wiec o jakies propo moze jakis mały ranking?powiedzmy ze film nie mozy byc z powyzej 1980roku.
poza tym moze ktos korzysta z dc i zna adresy hubow o wlasnie tej tematyce?
Już niedługo w polskich kinach nareszcie pojawią sie prawdziwe i godne polecenia filmy,które mam nadzieje usuną w cień takie idiotyzmy jak " Dziennik Bridget Jones...", "Wimbledon", "Immortal..." czy tez "Sky Kapitan i świat jutra"!Przełomem mial okazać się "Aleksander",Oliviera Stona,który jak narazie zbiera bardzo...
więcejWiem tylko że snuff oznacza zabijać, mordować, wykitować, "Snuff Films -są to południowoamerykańskie filmy, na których ludzie są naprawde torturowani i mordowani. Filmy te są nielegalne w USA, nie wykorzystuje się w nich żadnych efektów specjalnych, wszystko jest realne, wyświetlane są w południowoamerykańskich Kinach,...
więcej