Mam pytanie czy oprocz emisji ladnych pare lat temu na bodajze dwojce kiedykolwiek jeszcze lecialy w tv ekranizacje Poego rekoma Rogera Cormana? A moze ktos wie w jaki sposob wejsc w posiadanie tej serii?
Zagłada domu Usherów House of Usher (aka Fall of the House of Usher, The) (1960)
Studnia i wahadło Pit and the...
ostatnio zauwazylem ze bardziej mnie kreca starsze filmy (nie kobiety ;))
prosze wiec o jakies propo moze jakis mały ranking?powiedzmy ze film nie mozy byc z powyzej 1980roku.
poza tym moze ktos korzysta z dc i zna adresy hubow o wlasnie tej tematyce?
Już niedługo w polskich kinach nareszcie pojawią sie prawdziwe i godne polecenia filmy,które mam nadzieje usuną w cień takie idiotyzmy jak " Dziennik Bridget Jones...", "Wimbledon", "Immortal..." czy tez "Sky Kapitan i świat jutra"!Przełomem mial okazać się "Aleksander",Oliviera Stona,który jak narazie zbiera bardzo...
więcejWiem tylko że snuff oznacza zabijać, mordować, wykitować, "Snuff Films -są to południowoamerykańskie filmy, na których ludzie są naprawde torturowani i mordowani. Filmy te są nielegalne w USA, nie wykorzystuje się w nich żadnych efektów specjalnych, wszystko jest realne, wyświetlane są w południowoamerykańskich Kinach,...
więcej
czy wiecie może, jaki to film?
jakiś młody gościu kradnie od rodziców samochód i jedzie w Amerykę, po drodzę spotyka starszą od niego kobietę, pod koniec filmu któreś z nich ginie...
wiem, że opis mało dokładny, ale jakby ktoś mógł mi pomóc, to wielkie dzięki :-)
Dawno nie byłam w kinie na polskim filmie. Po pierwsze: rzadko są wyświetlane, a po drugie: nie odpowiada mi ich problematyka, zapowiadana w recenzjach. Jeśli jednak już się zdarzy, że jakiś obejrzę, to zawsze jest to film w telewizi lub na płycie. Niech mnie ktoś przekona, że na polski film warto pójść do kina!