HEJ HEJ)))NAJCZĘSCIEJ SPOTYKAMY SIE Z TYM ZE NA PODSTAWIE KSIAZEK POWSTAJA FILMY))))ale czy znacie filmy na podstawie ktorych powstaly ksiazki??????? Piszcie!!!!!!
a oto moje przklady:
Don Juan DeMarco
długo się nad tym zastanawiałam ale nie mogę stwierdzić która cześć podoba mi się najbardziej. Drużyna-bo to pierwsza cz. wciąż pamiętam ten dreszczyk kiedy pierwszy raz zobaczyłam bohaterów mojej ulubionej ksiązki.Dwie wieże-sceny bitwy o helmowy jar są swietne(szczególnie wejscie gandalfa pod koniec) poza tym lubię...
więcejKażdy z nas ma jakis film, na którym idze "boki zrywać' ja np. usmiałam się do łez oglądając Eurotrip lub Kocurka. Obywa filmy nie mają skompliwowanej akcji, ale posiadaja mase zabawnych scen i gagów. Polecam każdemu kto nie widział, a ma ochotę troszkę się posmiać. :)))
Każdy film poza fabuła i morałem zostawia w nas coś jeszcze.
Moment który w połączeniu ze wspaniałą muzyką daje mieszankę która na chwile przytłacza nas jej ogromem.
Chodzi mi o obraz jaki wam się zapamiętał po obejrzeniu filmu...
Wiele razy taq jest że dostrzegamy go w trakcie, a potem zapominamy: jednak ja...
Kiedyś czyli z 8 lat temu na tvp1 chyba o 20 w czwartki leciał serial o mężczyźnie co był w dzieciństwie maltretowany przez rodziców i zamykany w szafie. Jako dorosły człowiek pracuje w jakiejś firmie i cału czas knuje jakieś intrygi. Każdy odcinek kończył się jak ten facet szedł spać do szafy. Serial chyba nazywał...
więcej
Serdecznie proszę użytkowników Filmwebu o pomoc. Chodzi mi o tytuł pewnego serialu, który był emitowany przez TVP w okolicach 1996/1997 roku w sobotnie popołudnia. Serial jest chyba z końca lat 80, czy z początku lat 90.
Główny bohater serialu był naukowcem i nazywał się Samuel Bekett, Beckett, Becket, albo jakoś...
Od razu mówię, że podam bardzo mało informacji, ale będą one bardzo charakterystyczne...
Na temat fabuły nie pamiętam nic... Poza tym, że była tam scena z koncertem, ale i tak nie jestem pewny czy to z tego filmu...
Pamiętam jeden wżny fakt: Film wypożyczałem jakieś 9-10 lat temu... Film raczej z lat 90-95......