Chciałabym poznać Wasze zdanie odnośnie tego typu filmów. Tak właściwie nie chodzi mi tylko i wyłącznie o filmy historyczne w których wszystko się dokładnie zgadza, ale ogólnie o dobre filmy kostiumowe osadzone w ciekawych epokach. Co powinnam jeszcze zobaczyć?
Czy uważacie, że seriale w kórych nie pada jeden strzał, nie ma kontaktu z postaciami pozaziemskimi itp. są jeszcze na czasie :)
niestety w ostatnich czasach kinoman ze mnie zrobil sie zaden,prosze wiec o pomoc w uzyskanu tytulu fimu:
akcja filmu rozgrywa sie w mieszkaniu, dwóch mlodych mezczyzn dobrze ubranych-bogatych, wchodzi do mieszkania sasiadow i ich najpierw zastrasza, a potem powoli zabija.Na koncu ginie matka, ktora wrzucaja do...
Jaki jest waszym zdaniem najlepszy film, który widzieliście w kinie w październiku? Dla mnie zdecydowanie Oldboy!!! Juz dawno nie widziałam takiego oryginalnego filmu.
Mna wstrzasnal. A propos to czasami komus uda sie pokazac kler w filmie z innej strony hehehe. Calkiem udana demaskacja.
mam 15 lat i chce poznać klasyke kina... nie chodzi mi o stare filmy ale o te kultowe... bardzo prosze pomozcie i powiedzcie cowarto obejrzec ale wzbogacic sie emocjonalnie..
Hello! Czekam na Wasze propozycje najbardziej optymistycznych filmów. Takich, które napełniły Was pozytywą energią i po których chodziliście z ciągłym uśmiechem na ustach. Z mojej strony mogę wymienić "Amelię", "Czekoladę", "Kumpli" czy "Lepiej być nie może".
ciekawa jestem co sadzicie o zdjeciach do filmow, ktore Waszym zdaniem najlepsze, lub jaki operator?
Witam!
Może ktoś pamięta czy "Lśnienie" Kubricka weszło na ekrany polskich kin w latach 80. ?
Jeżeli tak, to dokładnie w którym roku?
Z góry dziękuję za pomoc :)
Pozdrawiam.